Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Νοσοκομείο της Καβάλας είναι περιφερειακό, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα

Ημέρα:

spot_img

«Αυτό που έχω διαπιστώσει αυτήν την πρώτη εβδομάδα άσκησης των καθηκόντων μου, είναι η μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τραυματιοφορέων. Υπάρχουν κλινικές οι οποίες πραγματικά λειτουργούν οριακά».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Στην Καβάλα θα βρεθούν 10 γιατροί και σε βάθος χρόνου και επικουρικοί για να στελεχώσουμε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου μας»

«Θα πρέπει βέβαια να πούμε ότι έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου μας για την πλήρωση των κενών θέσεων. Θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο Υγείας, αυτό που έχει εξαγγείλει ότι μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνιο θα προβεί σε αρκετές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, να το κάνει πράξη. Απ’ ό,τι γνωρίζω στην Καβάλα θα βρεθούν 10 γιατροί και σε βάθος χρόνου και επικουρικοί για να στελεχώσουμε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κλειτσιώτης.

«Μη ξεχνάμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο, καθώς έχει πολλές κλινικές που δεν έχουν όμορα νοσοκομεία. Γι’ αυτό ίσως θα πρέπει το υπουργείο και η 4η ΥΠΕ να το προσέξουν ιδιαίτερα»

«Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Πολλοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν να πάρουν άδειες και ρεπό από την προηγούμενη χρονιά! Περιμένουμε επομένως την όσο το δυνατό πιο γρήγορη πλήρωση των κενών θέσεων από το υπουργείο κι όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις τόσο το καλύτερο για το νοσοκομείο μας. Μη ξεχνάμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο, καθώς έχει πολλές κλινικές που δεν έχουν όμορα νοσοκομεία. Γι’ αυτό ίσως θα πρέπει το υπουργείο και η 4η ΥΠΕ να προσέξουν ιδιαίτερα το νοσοκομείο μας», συμπλήρωσε ακόμη ο νέος διοικητής του ΓΝΚ.

«Είμαι πάνω απ’ όλα άνθρωπος του διαλόγου και πιστεύω ότι με τον διάλογο θα καταφέρουμε να λύσουμε τα περισσότερα προβλήματα και δεν θα έχουμε τις αντιπαραθέσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πως θα κινηθεί όσον αφορά τις σχέσεις του με το σωματείο εργαζομένων, μιας και με την προηγούμενη διοίκηση υπήρξαν αρκετές φορές σημαντικές διαφωνίες, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Το ιδανικό θα είναι ένας διοικητής να έχει καλή συνεργασία τόσο με τους γιατρούς, όσο και με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με όλους. Είμαι πάνω απ’ όλα άνθρωπος του διαλόγου και πιστεύω ότι με τον διάλογο θα καταφέρουμε να λύσουμε τα περισσότερα προβλήματα και δεν θα έχουμε τις αντιπαραθέσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι η χρηστή διοίκηση και ο διάλογος μπορούν να λύσουν τα προβλήματα στο σύνολό τους».

Για τον κοροναϊό: «Το υπουργείο μας έχει ζητήσει να είμαστε προσεκτικοί σε θέματα καθαριότητας, αλλά και να έχουμε αντισηπτικά σε κάθε χώρο του νοσοκομείου μας»

Σε ερώτηση για το σε ποια κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά τον κοροναϊό της Κίνας, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Το υπουργείο μας έχει δώσει κάποιες οδηγίες σε πρώτη φάση. Δεν πρέπει να ανησυχούμε προς το παρόν, γιατί στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα κι αυτό είναι θετικό σίγουρα. Όμως μας έχει ζητήσει να είμαστε προσεκτικοί σε θέματα καθαριότητας, αλλά και να έχουμε αντισηπτικά σε κάθε χώρο του νοσοκομείου μας. Αυτές είναι οι οδηγίες σε πρώτη φάση και νομίζω το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Οι καθαρίστριες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας επιτελούν σωστά το έργο τους, τα αντισηπτικά είναι στις θέσεις τους, οπότε μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες προστασίας του μαθητικού πληθυσμού, από τον κοροναϊό της Κίνας θα αποστείλει ο ΕΟΔΥ

Υπό την απειλή κρουσμάτων του νέου κοροναϊού της Κίνας, που μπορεί να εμφανιστούν δυνητικά και στην Ελλάδα, η χώρα μας θωρακίζεται, με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να εντείνουν τα μέτρα προστασίας. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας (27/1) υπό την προεδρία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αποφασίστηκε να αποσταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες προστασίας του μαθητικού πληθυσμού, από τον κοροναϊό της Κίνας. Στην ίδια σύσκεψη έγινε μια ανασκόπηση των επιστημονικών δεδομένων, αλλά και των πρόσφατων γεγονότων, που έχουν αναστατώσει τον πλανήτη και αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν προσεχώς. Διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας στη χώρα μας παραμένει χαμηλός, ενώ από την άλλη, ο βαθμός εγρήγορσης και ετοιμότητας που διασφαλίζει την θωράκιση της απέναντι στην απειλή του κοροναϊού, είναι υψηλός. Όπως αποφάσισαν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος τοποθέτησης θερμικών καμερών στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ελέγχονται οι τουρίστες, για τυχόν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Σε εγρήγορση το ΓΝΚ για την εποχική γρίπη

Τέλος, ο κ. Κλειτσιώτης ρωτήθηκε και για τη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης και για το αν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα.

«Όσον αφορά το θέμα της εποχικής γρίπης υπάρχει από πλευράς μας μεγάλη ετοιμότητα. Η γρίπη είναι σε έξαρση, όπως με πληροφορούν, ωστόσο δεν είναι σε ανησυχητικά επίπεδα. Κινείται μάλλον πιο χαμηλά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ωστόσο είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε χρειαστεί σε σχέση με την εποχική γρίπη», ανέφερε καταληκτικά ο νέος διοικητής του ΓΝΚ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...