Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

Ημέρα:

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές. Η μια είναι η ευρωπαϊκή διάσταση, η δεύτερη είναι η εσωτερική, είναι το διακύβευμα της σταθερότητας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην πορεία της χώρας μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

«Ψηφίζουμε για να είναι η χώρα μας ισχυρή στις Βρυξέλες, στο ευρωκοινοβούλιο και κατά προέκταση σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς…»

«Όσον αφορά την ευρωπαϊκή διάσταση, ψηφίζουμε για να είναι η χώρα μας ισχυρή στις Βρυξέλες, στο ευρωκοινοβούλιο και κατά προέκταση σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ψηφίζουμε για το πως η Ελλάδα θα μπορέσει να συνδιαμορφώσει τις νέες ευρωπαϊκές ισορροπίες στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο, για το πόσο δυνατά θα ακούγεται η φωνή μας στην Ε.Ε. και πόσο θα μπορούμε να πρωταγωνιστούμε σε ζητήματα, τα οποία μπορεί να άπτονται ακόμη περισσότερο σε αυτό που λέμε καθημερινότητα των πολιτών», επισήμανε σχετικά ο κ. Λαζαρίδης.

Ενδεικτικά τα όσα πέτυχε η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε.

«Από τη μια πλευρά υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μέσα από τις κατακτήσεις των τελευταίων ετών οδηγεί σε οφέλη για τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρω χρηματοδοτήσεις, όπως αυτή από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρεμβάσεις σημαντικές, όπως στην πανδημία με τα 43 δισ. ευρώ που δόθηκαν για να κρατηθούν όρθια τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις και βεβαίως με συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική, με αίτημα για χρηματοδότηση και συνέχιση της χρηματοδότησης για τον φράχτη στον Έβρο», σημείωσε στη συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι επόμενες ευρωπαϊκές προκλήσεις

«Αν οι Έλληνες πιστεύουν ότι τα καταφέραμε καλά στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν λόγο να μας ανταμείψουν για την ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών, αλλά κυρίως για να πρωταγωνιστήσουμε ως χώρα στις επόμενες ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως είναι η δημιουργία ενός κοινού αμυντικού ταμείου για να χρηματοδοτήσει κοινές αμυντικές δαπάνες της Ευρώπης, σε μια εποχή μεγάλων γεωπολοτικών – γεωστρατηγικών αλλαγών και βεβαίως στη διαμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής», συμπλήρωσε σχετικά ο Μακάριος Λαζαρίδης. 

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτή που έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα την Ε.Ε. στο να προχωρήσει στην αναθεώρηση της Κ.Α.Π., η οποία είχε λάθη…»

Ειδικότερα για το θέμα της Κ.Α.Π., υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι αυτή που έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα την Ε.Ε. στο να προχωρήσει στην αναθεώρηση της Κ.Α.Π., η οποία είχε λάθη και ξεκίνησε να χτίζεται από την εποχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό που ζητάμε είναι η απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων, είναι το 2% των πόρων της Κ.Α.Π. που αντιστοιχεί σε κάθε κράτος – μέλος να μπορεί να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και να δοθεί η δυνατότητα για μεταφορά από πυλώνα σε πυλώνα και από έτος σε έτος, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το μέγιστο των πόρων που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα. Αυτά μπορεί να τα πετύχει μόνο η Νέα Δημοκρατία μέσα από το Ε.Λ.Κ., την ίδια στιγμή που οι αριστεροί και οι σοσιαλιστές είναι απέναντι σε αυτές τις αλλαγές».

«Η αντιπολίτευση έχει ως αντιπρόταση, ως πρόγραμμα, να «πέσει» η κυβέρνηση, να «πέσει» ο Μητσοτάκης…»

«Η δεύτερη διάσταση των επικείμενων ευρωεκλογών είναι η εσωτερική. Είναι το διακύβευμα σταθερότητας που η αντιπολίτευση έχει ως αντιπρόταση ως πρόγραμμα, να «πέσει» η κυβέρνηση, να «πέσει» ο Μητσοτάκης. Αυτό είναι το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης. Είναι μια εθνική κάλπη από τη στιγμή που η αντιπολίτευση επιχειρεί να μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης μιλώντας μόνο αρνητικά. Εμείς ως κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το γάντι και να πούμε, ναι, την επόμενη ημέρα θέλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε ισχυροί, ώστε με σταθερότητα να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, γιατί η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι την επόμενη μέρα να πούμε ότι διατηρούμε ακέραιη την πολιτική νομιμοποίηση που είχαμε στις εθνικές εκλογές και προχωράμε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...

Τελετή παράδοσης -παραλαβής του Υπουργού  Μετανάστευσης & Ασύλου

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16...

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Οδικά έργα, δρομολογούνται και υλοποιούνται  με συνέπεια»

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου,...

Ομαλά συνεχίζονται οι εξετάσεις στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα διαρκέσουν οι εξετάσεις που...