Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Εμπόριο με ραντεβού, «ακορντεόν» και click away δεν γίνεται

Ημέρα:

Μη εφαρμόσιμη, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», την πρακτική του click away, για την οποία πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Η ιδέα για το click away έπεσε στο τραπέζι ως εναλλακτική για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Η εφαρμογή αυτής της πρακτικής γίνεται με ηλεκτρονική παραγγελία, το προϊόν θα προπληρώνεται και η παραγγελία θα παραλαμβάνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Το click away είναι μη εφαρμόσιμο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό σε μικρές πόλεις. Δεν λειτουργούμε με eshop στην Καβάλα. Μόλις 1 στους 5 εμπόρους έχει eshop…»

«Εμπόριο με άνοιξε – κλείσε της αγοράς, τύπου «ακορντεόν», με τηλεφωνικά ραντεβού και με click away, δεν μπορεί να γίνει! Είναι πράγματα μη εφαρμόσιμα και καλό είναι ο καθένας από αυτούς που συμβουλεύουν τους υπουργούς, να κάνει προτάσεις για τον κλάδο που ξέρει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς από τον κλάδο του εμπορίου δεν ρωτήθηκε, γι’ αυτό και είμαστε όλοι αντίθετοι. Και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είναι αντίθετοι με το click away, το οποίο είναι μη εφαρμόσιμο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό σε μικρές πόλεις. Δεν λειτουργούμε με e – shop στην Καβάλα. Μόλις 1 στους 5 εμπόρους έχει e – shop. Εμείς ξέρουμε καλά πως λειτουργεί το εμπόριο κι όχι κάποιοι άσχετοι με τον χώρο μας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Είμαστε ο κλάδος που συντελέσαμε λιγότερο στην μετάδοση του ιού. Αλλού να κοιτάξουν το πρόβλημα κι όχι στο λιανεμπόριο…»

«Από τη μέρα που έγινε η επανεκκίνηση της οικονομίας, όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που αποφάσισαν οι ειδικοί. Είμαστε ο κλάδος που συντελέσαμε λιγότερο στην μετάδοση του ιού. Αλλού να κοιτάξουν το πρόβλημα κι όχι στο λιανεμπόριο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμά ότι θα ανοίξει και πάλι το λιανεμπόριο, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Ακούμε και σεβόμαστε τους ειδικούς της Υγείας, γι’ αυτό και δεν παρεμβαίνουμε. Ευχόμαστε απλά να ανοίξουμε το συντομότερο δυνατό. Κάθε χαμένη μέρα από τον Δεκέμβριο, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα επιφέρει λουκέτα. Η προσδοκία μας ήταν να ολοκληρωνόταν το κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου, όμως δυστυχώς αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται. Έχουμε την αισιοδοξία ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα επανέλθουμε στις επιχειρήσεις μας. Εμείς τις επιχειρήσεις μας τις έχουμε για να τις λειτουργούμε κι όχι για να παίρνουμε επιδόματα».

«Να ανοίξουμε με πλάνο και μέτρα που δεν θα μας κλείσουν ξανά. Να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη κι όχι να κλείσουμε ξανά σε λίγες ημέρες. Ένα τρίτο lockdown θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα…»

 «Καλούμε την Κυβέρνηση και τους ειδικούς να ανοίξουμε με πλάνο και μέτρα που δεν θα μας κλείσουν ξανά. Εμείς θα τα τηρήσουμε. Το θέμα είναι οι ειδικοί να προτείνουν μέτρα που θα μας κάνουν να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη κι όχι να κλείσουμε ξανά σε λίγες ημέρες. Ένα τρίτο lockdown θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα. Στο πρώτο κρατηθήκαμε, ανοίξαμε τα ταμεία μας και τα αποθεματικά μας, στο δεύτερο τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα, ένα τρίτο θα κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμη και θα το καταλάβει η Κυβέρνηση βλέποντας το κλείσιμο επιχειρήσεων και τις απολύσεις να έρχονται η μια μετά την άλλη», υπογράμμισε με έμφαση καταληκτικά ο κ. Κελγιώργης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...