Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Γιάννης Κελγιώργης: Το click away δεν σώζει τον εορταστικό τζίρο

Απογοητευμένοι οι έμποροι, περίμεναν άνοιγμα των καταστημάτων και όχι αγορές από απόσταση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αναπληρωθεί ο εορταστικός τζίρος με τη μέθοδο του click away, επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Το click away ήταν μία μέθοδος που από την πρώτη στιγμή βρήκε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας αντίθετο. Πέραν αυτού περιμέναμε το άνοιγμα της αγοράς είτε στις 14 είτε στις 21 Δεκεμβρίου, όμως αντί αυτού μας ήρθε αυτή η μέθοδος», τόνισε αρχικά ο κ. Κελγιώργης.

«Τα περισσότερα καταστήματα είναι αδύνατο να λειτουργήσουν έτσι, λόγω των προσφερόμενων ειδών που δεν μπορούν να πωληθούν μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος…»

«Δειλά – δειλά και οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές βρίσκουν τους ρυθμούς τους, όμως επ’ ουδενί δεν θα αναπληρωθεί ο εορταστικός τζίρος με αυτή τη μέθοδο, διότι τα περισσότερα καταστήματα είναι αδύνατο να λειτουργήσουν έτσι, λόγω των προσφερόμενων ειδών που δεν μπορούν να πωληθούν μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος όπως είναι η ένδυση και υπόδηση. Εάν ο πελάτης δεν μπει μέσα στο κατάστημα να δοκιμάσει, να κοιτάξει και να αποφασίσει, δυστυχώς όλα τα είδη δεν μπορούν να πωληθούν με αυτήν την μέθοδο», ανέφερε στη συνέχεια ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Οι συνάδελφοί μας είναι όλοι απογοητευμένοι, διότι χάθηκε ο τζίρος του Νοεμβρίου και χάνεται πλέον και ο τζίρος του Δεκεμβρίου…»

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν με τα νέα δεδομένα οι έμποροι της Καβάλας, ο Γιάννης Κελγιώργης απάντησε: «Οι συνάδελφοί μας είναι όλοι απογοητευμένοι, διότι χάθηκε ο τζίρος του Νοεμβρίου και χάνεται πλέον και ο τζίρος του Δεκεμβρίου. Πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, δειλά – δειλά τα πρώτα τηλεφωνήματα γίνονται για κάποιες παραγγελίες, για κάποιο ραντεβού για να παραλάβουν το προϊόν που θέλουν από το κατάστημα, αλλά όπως είπα και πριν είναι πάρα πολύ δύσκολο η μέθοδος αυτή να εφαρμοστεί σε όλα τα προϊόντα. Αλλιώς μπορεί να εφαρμοστεί για ένα βάζο, αλλιώς για ένα κοστούμι. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα».

«Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που δεν άνοιξαν καν τα καταστήματά τους. Η πλειονότητα όμως συμμετέχει στο click away…»

Αναφορικά με το πόσοι έμποροι της Καβάλας αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και να λειτουργήσουν με το click away, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. τόνισε: «Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που δεν άνοιξαν καν τα καταστήματά τους. Η πλειονότητα όμως συμμετέχει στο click away. Έστω και με αυτή τη μέθοδο δίνει τον αγώνα της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε με επιγραφές στις προθήκες των καταστημάτων, είτε βγάζοντας το σύνολο των εμπορευμάτων στις προθήκες τους όσοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα».

«Υπάρχει αστυνόμευση, υπάρχουν κλιμάκια στην αγορά, περνάνε συνεχώς από τα καταστήματα. Το έχουμε γνωστοποιήσει σε όλους τους συναδέλφους μας, ότι τα πρόστιμα είναι πάρα πολύ βαριά»

Σχετικά με το αν υπάρχει αστυνόμευση στην αγορά της Καβάλας για την επιτήρηση του συγκεκριμένου μέτρου, ο κ. Κελγιώργης σχολίασε: «Υπάρχει αστυνόμευση, υπάρχουν κλιμάκια στην αγορά, περνάνε συνεχώς από τα καταστήματα. Το έχουμε γνωστοποιήσει σε όλους τους συναδέλφους μας, ότι τα πρόστιμα είναι πάρα πολύ βαριά κι ότι οι στιγμές είναι τέτοιες που μία επιχείρηση δεν πρέπει επ’ ουδενί να κάνει κάποια παράνομη ενέργεια και να υποστεί κυρώσεις. Γιατί εκτός από τα χρηματικά υπάρχει και κλείσιμο της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες. Για αυτό και εφιστούμε με την προσοχή στους συναδέλφους να είναι πολύ πολύ προσεκτικοί».

«Εκτιμώ ότι μέρα με την μέρα θα υπάρξει μία άνοδος της αγοραστικής κίνησης»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι μπορεί να αυξηθούν οι τζίροι των καταστημάτων από την επόμενη εβδομάδα και μετά, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Εκτιμώ ότι μέρα με τη μέρα ανεβαίνει η δουλειά, αρκεί να μας βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες. Οι πρώτες δύο μέρες της εφαρμογής της μεθόδου click away ήταν υπό βροχή. Την Τρίτη είχαμε διαφορετική μέρα, είδαμε κόσμο, είδαμε αρκετές σακούλες στα χέρια τους κι εκτιμώ ότι μέρα με την μέρα θα υπάρξει μία άνοδος της αγοραστικής κίνησης».

«Πρέπει να μας βρει η νέα χρονιά όλες τις επιχειρήσεις ανοιχτές, γιατί το εμβόλιο είναι πάρα πολύ κοντά, ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας…»

Όσον αφορά τον Ιανουάριο και τις χειμερινές εκπτώσεις που ακολουθούν, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Δυστυχώς από τα λεγόμενα των ειδικών και των λοιμωξιολόγων, δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι. Εάν χαθεί και αυτό το διάστημα θα είναι καταστροφικό για το εμπόριο και για τις επιχειρήσεις μας. Δυστυχώς τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι πάρα πολύ λίγα για να καταφέρουν να ανακουφίσουν πραγματικά τις επιχειρήσεις μας. Χρειάζεται άμεσα η Κυβέρνηση να κοιτάξει την επιχείρηση, καθώς είναι ο μόνος εισοδηματικός κλάδος που πλήττεται, δηλαδή το λιανεμπόριο και η εστίαση. Πρέπει να σκύψει πάνω σε μας άμεσα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Πρέπει το 2021, εκτός από έτος ελπίδας, να μη γίνει έτος συμφοράς! Πρέπει να μας βρει όλες τις επιχειρήσεις ανοιχτές η επόμενη μέρα, γιατί το εμβόλιο είναι πάρα πολύ κοντά, ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι θα είμαστε κλειστά όλον τον Ιανουάριο. Τώρα αν θα συνεχίσουμε με το click away που τουλάχιστον από τα να είμαστε εντελώς κλειστά κάτι γίνεται και έτσι ή θα πάμε σε ένα ολοκληρωτικό lockdown, αυτό είναι κάτι που το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Θα το αποφασίσουν οι ειδικοί ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη τη στιγμή».

spot_img

Διαφημίσεις