Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κίνημα Αλλαγής»: Βιαστικές δηλώσεις και μπερδέματα…

Ημέρα:

spot_img

Απαντήσεις σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τοπικό Τύπο για βιαστικές διαδικασίες από τη νομαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα, σε σχέση με τους υποψηφίους για τη θέση του περιφερειάρχη, έδωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας της Ν. Ε. του κινήματος Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Το Κίνημα Αλλαγής στοχεύει στο να ανασυγκροτήσει τη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εκφράσει αυτόνομο λόγο και να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Αυτό επιτυγχάνεται με τις δυνάμεις που έχουμε, τα πρόσωπα που υποστηρίζουν τον χώρο μας και με τις προσωπικότητες που μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν είτε στο εθνικό κοινοβούλιο, είτε στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χοροζίδης.

«Προτεραιότητα για εμάς έχει ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης που δίνει ένα στίγμα πιο πολιτικό και εμφανές…»

«Σε αυτό το πλαίσιο υπήρχαν χρονοδιαγράμματα. Για παράδειγμα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το ανώτερο επίπεδο που είναι το κοινοβούλιο και ολοκληρώθηκαν στο τέλος Ιουλίου, για την περιφέρεια είχαμε στόχο το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή υπήρχε η διαδικασία και για τους δήμους πήγαμε μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Προτεραιότητα για εμάς έχει ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης που δίνει ένα στίγμα πιο πολιτικό και εμφανές. Με αυτήν την λογική έπρεπε να έχουμε υποψηφιότητες, είτε μέσα από το σχετικό site, είτε από επαφές που θα γινόταν στη νομαρχιακή επιτροπή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Το… μπέρδεμα με την υποψηφιότητα του Κ. Παπακοσμά

«Το θέμα που δημιουργήθηκε δε θα πω από αμέλεια, αλλά από έλλειψη ενημέρωσης του συντρόφου μας Κώστα Παπακοσμά, ο οποίος δεν έκανε την αίτησή του, δεν απευθύνθηκε με αυτή τη διαδικασία, ούτε μέσω site, ούτε και σε εμάς έκανε κάποια νύξη, είχε όμως δεσμευτεί στον λαό της Καβάλας με συνεντεύξεις του, ότι θα διεκδικήσει να είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια. Με αυτήν την δέσμευση δε θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε εκτεθειμένο. Όταν μάθαμε εκείνο το βράδυ (Δευτέρα) στη συνεδρίαση ότι ενδιαφέρεται ο κ. Παπακοσμάς, είπαμε ότι θα κάναμε επαφή την επόμενη μέρα και εν ανάγκη, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, μια διαδικασία συνέχεια της πρώτης μέσα σε ένα διήμερο για να μπορέσει να ανταποκριθεί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Όταν γίνονται τέτοιου τύπου ανακοινώσεις, καλό είναι να υπάρχει διασταύρωση από κάποιο μέλος της νομαρχιακής, είτε από εμένα τον ίδιο»

«Αυτό έγινε την Τετάρτη, αλλά πριν φτάσουμε να βγάλουμε ανακοινώσεις, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, τα οποία δημιουργούν ένα δυσάρεστο συναίσθημα στους ανθρώπους που είναι υποστηρικτές μας. Όταν γίνονται τέτοιου τύπου ανακοινώσεις, καλό είναι να υπάρχει διασταύρωση από κάποιο μέλος της νομαρχιακής που είναι όλοι ενήμεροι, είτε από εμένα τον ίδιο», συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι να προκύψει η προαναφερθείσα αναστάτωση, ο Κωστής Σιμιτσής ήταν προτεινόμενος, καθώς είπε ότι υπό συνθήκες θα μπορούσε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, πρόταση που ήταν στην ουσία της νομαρχιακής, όπως τόνισε ο κ. Χοροζίδης.

Πέντε υποψηφιότητες στην περιφερειακή σύσκεψη της Πέμπτης (4/10)

Καταληκτικά ο Ιορδάνης Χοροζίδης δήλωσε ότι έχει σχηματιστεί μια πεντάδα υποψηφίων, η οποία θα κρινόταν στην περιφερειακή σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (4/10) στην Κομοτηνή με υποψηφίους τους Σιμιτσή, Παπακοσμά, Καραλίδη, Ντόλιο, Πεταλωτή.

«Γίνεται μια αξιολόγηση, θα βγει μια απόφαση, όπως και για άλλες περιφέρειες θα ανακηρυχθεί ένας υποψήφιος και με πολιτική συμφωνία ότι και οι υπόλοιποι στηρίζουν αυτήν την υποψηφιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καβάλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...