Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έλληνες και ξένοι φοιτητές μαγείρεψαν νοστιμιές από τις χώρες τους

Ημέρα:

spot_img

Έλληνες και ξένοι φοιτητές από Γαλλία, Σενεγάλη, Ισπανία, Τσεχία και Ρουμανία, παρουσίασαν σε ξεχωριστά τραπέζια νοστιμιές από τις χώρες τους, αλλά και σημεία επαφής και διαφορετικότητας της εκπαιδευτικής τους δράσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του προγράμματος Erasmus + που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., το μεσημέρι της Δευτέρας (19/3).

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι . – Α.Μ.Θ., Δημήτρης Μπαντέκας, ο αντιπρύτανης, Δημήτρης Μαδυτινός, η υπεύθυνη του γραφείου του Ιδρύματος για το Erasmus +, Φαίη Γεωργιάδου και o προϊστάμενος του γραφείου του προγράμματος, Νίκος Κιούρτης,

Δ. Μπαντέκας: ”Το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. είναι ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας”

”Το πρόγραμμα Erasmus+, ανοίγει τους ορίζοντες των παιδιών και ιδιαίτερα των φοιτητών με την κινητικότητα, μέσω της οποίας δίνει την δυνατότητα να γίνουν ανταλλαγές ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και συνεργαζόμενων χωρών”, σημείωσε σχετικά ο κ. Μπαντέκας και συμπλήρωσε  ότι ”το Τ.Ε.Ι. –  Α.Μ.Θ. είναι από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας με τόσο μεγάλη συμμετοχή και κινητικότητα ανταλλαγών στο εν λόγω πρόγραμμα”.

Ποιες είναι οι δυνατότητες του προγράμματος Erasmus+

Η δράση του προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνδέεται άρρηκτα με το πρόγραμμα Erasmus και επιχορηγεί την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης σε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού στο εξωτερικό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, διότι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μετακινούμενοι είναι πολλά. Μέσω της κινητικότητας οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και προσόντα, τα οποία συμβάλουν στη προσωπική τους ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους, να αναπτύξουν διαπολιτισμικές δεξιότητες, να εξελιχθούν σε πολίτες της Ευρώπης, ενώ επιπλέον οι φοιτητές που μετακινούνται για πρακτική άσκηση μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε επιχείρηση ή οργανισμό του εξωτερικού. Επιπλέον, μέσω της κινητικότητας δίνεται η ευκαιρία στους καθηγητές και το προσωπικό Ιδρυμάτων να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο Erasmus +

Στο Πρόγραμμα Erasmus+ μπορούν να συμμετέχουν για σπουδές ή και πρακτική άσκηση όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τ.Ε.Ι. –  Α.Μ.Θ., αλλά και πρόσφατοι απόφοιτοι του Ιδρύματος. Η μετακίνηση γίνεται προς κάποιο Ίδρυμα του εξωτερικού με το οποίο το Τ.Ε.Ι. –  Α.Μ.Θ. έχει συνάψει σχετική διμερή συμφωνία και γίνεται είτε για να παρακολούθηση μέρους του προγράμματος σπουδών στο εν λόγω Ίδρυμα, είτε για τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης του φοιτητή σε επιχείρηση που εδρεύει στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση υπογράφεται σύμβαση κινητικότητας μεταξύ του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. και του μετακινούμενου φοιτητή και χορηγείται υποτροφία από το πρόγραμμα Erasmus+, για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαβίωσης.

Μόνο τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με τον Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus+ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να υποβάλλουν στην Εθνική Μονάδα αίτηση χρηματοδότησης δραστηριοτήτων κινητικότητας στο πλαίσιο της Δράσης αυτής. Το Τ.Ε.Ι. –  Α.Μ.Θ. ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των Ιδρυμάτων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...