Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κρυφτούλι με τα πλευρικά διόδια παίζει η  Εγνατία

Ημέρα:

spot_img

Την κύρωση δύο σημαντικών αναδασμών στην Θάσο αλλά και την παραλαβή των νέων ΚΑΕΚ για τα Τενάγη ώστε να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους από τον ΤΑΡ οι αγρότες, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα θέματα όπως έργα οδοποιίας στην Θάσο αλλά και στο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων της ΠΑΜΘ που προβλέπει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο Θεολογικό συνέδριο στους Φιλίππους, αλλά και την ενίσχυση του Air Sea Show με 25.000 ευρώ. Απαντήσεις έδωσε όμως και για τα πλευρικά διόδια υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξουν το αργότερο τις πρώτες ημέρες του 2020.

Οι αναδασμοί στον Θεολόγο της Θάσου

Αρχικά για την Θάσο εξήγησε πως «Ανακοινώνουμε δύο σημαντικούς αναδασμούς που έχουν κυρωθεί και μπορούν πλέον οι συμπολίτες μας να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο ένας αναδασμός αφορά τη θέση «Βαμβακιές» στον Θεολόγο Θάσου, όπου θα προβούμε και στην έκδοση των τίτλων, αφορά περίπου 80 ιδιοκτησίες, εκεί έχει και μία ιδιοκτησία ο δήμος Θάσου και εντός ολίγων ημερών αναμένεται και η κύρωση του αναδασμού στη θέση «Λάκκος» στον Θεολόγο. Με το κτηματολόγιο που γίνεται στη Θάσο θα βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να αποκτήσουν επιτέλους τίτλους κυριότητας».

Οι αποζημιώσεις του ΤΑΡ στα Τενάγη

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία ανάλογη εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών. Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε: «Πολύ σημαντική είναι η παραλαβή των νέων ΚΑΕΚ, των νέων τεμαχίων που αφορά τον αναδασμό στα Τενάγη των Φιλίππων, ένας αναδασμός ο οποίος κυρώθηκε πέρσι αλλά δυστυχώς υπήρξε μία καθυστέρηση από το κτηματολόγιο στην Αθήνα, μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά του αντιπεριφερειάρχη πάρα πολλοί από το χωριό ήρθαν στο γραφείο μου και παραπονέθηκαν ότι εξαιτίας της μη ακόμα κύρωσης του αναδασμού δεν μπορούν να προβούν στην έκδοση των τίτλων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν την αποζημίωση από την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ αλλά και να μην μπορούν να μπούνε σε προγράμματα με σχέδια βελτίωσης Νέων Αγροτών όπως και στα σχέδια βελτίωσης απονιτρορύπανσης με αποτέλεσμα να χάνουν χρήματα. Επισκεφθήκαμε την Αθήνα, πιέσαμε στο Κτηματολόγιο ήρθανε τα νέα ΚΑΕΚ διορθωμένα, και άρα θα μπορούμε να βγάλουμε τους νέους τίτλους στα Τενάγη».

Η αγροτική οδοποιία στη Θάσο

«Θα υπογραφεί εντός της ημέρας σύμβαση αγροτικής οδοποιίας που αφορά την Καλλιράχη και το Ραχώνι στο νησί της Θάσου, θα υπάρχει διάνοιξη στον δρόμο τον ορεινό στο Ραχώνι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους οι ελαιοπαραγωγοί. Θα γίνει και ένα πολύ σημαντικό έργο κυβοτοειδής οχετός στην Καλλιράχη 60 μέτρων που θα περνάει μέσα από τον επαρχιακό δρόμο του χωριού το οποίο θα βοηθάει στην αντιπλημμυρική προστασία» συμπλήρωσε για τα έργα που γίνονται ο κ. Αντωνιάδης.

Το νέο πρόγραμμα δράσεων της ΑΜΘ

Αναφέρθηκε στην ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της ΑΜΘ, χαρακτηρίζοντας το καινοτόμο και αναπτυξιακό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, Μεταξύ αυτών προβλέπεται η ένταξη ενός ποσού 15.000 ευρώ για την αγορά απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστους χώρους της Καβάλας, καθώς επίσης και ένα ποσό της τάξης των 8 χιλιάδων ευρώ για την αγορά εμβολίων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Θεολογικό συνέδριο και AirSeaShow

Για το Θεολογικό συνέδριο και το AirSeaShow ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε:

«Για πρώτη φορά όπως εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο θα γίνει ένα μεγάλο Θεολογικό συνέδριο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Φιλίππων και Θάσου με προϋπολογισμό περίπου 40 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό χώρο που έχει και θρησκευτική αλλά και αρχαιολογική και τουριστική σημασία».

Πρόσθεσε πως θα γίνουν ενημερώσεις των πολιτών για την αγορά της Καβάλας και την ενδυνάμωσή της, τονίζοντας πως «το AirSeaShow θα το ενισχύσουμε με ένα ποσό της τάξεως των 25 χιλιάδων ευρώ σε συνεργασία και με τον δήμο της Καβάλας για να δούμε πώς θα γίνει για το 2020» ενώ επεσήμανε πως επιθυμεί την αναβάθμιση του φεστιβάλ Via Egnatia.

Διόδια: «Η Εγνατία Οδός έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα»

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πλευρικά διόδια στα Άσπρα Χώματα τόνισε: «Έχουμε μεταβεί στα γραφεία της Εγνατίας οδού στην Θεσσαλονίκη όλοι οι θεσμικοί φορείς της Καβάλας και είχαμε μία συνάντηση και μία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, υπήρξε μία ενημέρωση, στη συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι μέχρι τέλος του 2019 θα ανοίξουν τα πλευρικά διόδια, προχθές επικοινώνησα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και μου είπε ότι αν όχι μέχρι τέλος του έτους, σίγουρα αρχές του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί. Το θέμα είναι όμως ότι νομίζω ότι η Εγνατία Οδός έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα και νομίζω ότι από δω και πέρα δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια εμπιστοσύνη στον διάλογο που έχουμε ανοίξει και θα δούμε τους τρόπους και τους μηχανισμούς για να τους πιέσουμε. Δεν θα μείνει το θέμα αυτό εδώ, έχω ενημερωθεί ότι έχουν στείλει εξώδικο οι επαγγελματίες στην Εγνατία οδό, από κει και πέρα έχω ενημερώσει τους βουλευτές και θα ενημερώσω φυσικά και τον υπουργό ώστε από κοινού να τους πιέσουμε και να τους δώσουμε το μήνυμα ότι εδώ η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δεν μπορεί άλλο να ανεχθεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση να είναι κλειστή η ανατολική είσοδος της πόλης Καβάλας εδώ και έξι μήνες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...