Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αύξηση 9,3% των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Αυξημένη κατά 9,3% ήταν η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» στη διάρκεια του Αυγούστου, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης, οι αφίξεις έφτασαν τις 60.000 όταν αντίστοιχα πέρυσι τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν στις 55.000.

Αύξηση των πτήσεων, οι οποίες έφτασαν τις 430 τον Αύγουστο, έναντι 406 πέρυσι

«Γενικά τα μηνύματα για το 2018 είναι ιδιαίτερα θετικά και θα έχουμε αύξηση του τουρισμού σε σχέση με το καλοκαίρι του 2017, παρόλο που υπήρχαν «Κασσάνδρες» που από τον Μάιο κιόλας μιλούσαν για μείωση. Αν δούμε τα επίσημα στοιχεία από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» θα διαπιστώσουμε ότι τον Αύγουστο είχαμε περίπου 60.000 αφίξεις τουριστών έναντι 55.000 τον αντίστοιχο μήνα του 2017, άρα έχουμε αύξηση 9,3%. Υπάρχει επίσης και αύξηση των πτήσεων, γεγονός σημαντικό κι αυτό, καθώς είχαμε 430 πτήσεις τον Αύγουστο, έναντι 406 πέρυσι. Οι πρώτες χώρες σε πτήσεις είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και στην τρίτη θέση η Πολωνία. Το καλοκαίρι συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο και τα μηνύματα είναι καλά ότι κι αυτός ο μήνας θα κινηθεί αυξητικά σε σχέση με πέρυσι και επομένως αναμένουμε πλέον να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς μέσα στον Οκτώβριο», τόνισε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

Σημαντική η παρουσία της περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού του Ντύσελντορφ

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε και στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Γερμανίας υπογραμμίζοντας: «Την προηγούμενη εβδομάδα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε σε μια τουριστική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας. Διήρκεσε τρεις ημέρες από τις 31 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική έκθεση γιατί είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Ελβετοί ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η αναρρίχηση, η ορειβασία, η πεζοπορία, το ψάρεμα. Επειδή ζητάμε όλοι την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για να μπορέσουμε να βλέπουμε τουρίστες από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, πρέπει να αναπτύξουμε κι αυτά τα είδη εναλλακτικού τουρισμού. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά, η περιφέρεια έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να βελτιώσει και να αναπτύξει αυτές τις μορφές τουρισμού και πράγματι τα μηνύματα είναι θετικά».

Στόχος η περαιτέρω προώθηση της Π.Α.Μ.Θ. σε αγορές όπως η Γερμανία

Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης μίλησε και για τη φιλοξενία τεσσάρων Γερμανίδων δημοσιογράφων στην περιφέρειά μας, επισημαίνοντας: «Από την προηγούμενη Τρίτη μέχρι και τη Δευτέρα (10/9) η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. της Γερμανίας, φιλοξένησε τέσσερις Γερμανίδες δημοσιογράφους, οι οποίες γράφουν στα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Η φιλοξενία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκαν τις Φέρες, το δέλτα του Έβρου, το Σουφλί, την Κομοτηνή, το Πόρτο Λάγος, το σπήλαιο του Αγγίτη και την πόλη της Δράμας, καταλήγοντας στην Καβάλα και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το Ιμαρέτ, το Κάστρο, τη Νέα Ηρακλείτσα και τους Αμμόλοφους. Ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία που αναπτύξαμε, γιατί θέλουμε να προβάλλουμε και να προωθήσουμε την περιφέρεια μας σε αγορές όπως η Γερμανία, η οποία είναι μέσα στις τρεις πρώτες χώρες που μας επισκέπτονται μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...