Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλες οι προτάσεις για την αποκατάσταση της γέφυρας είναι υπό συζήτηση

Ημέρα:

spot_img

Η διοίκηση του δήμου Καβάλας εξετάζει όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας επί της οδού Νυρεμβέργης, τόνισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Έχει ψηφιστεί η προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου κατατέθηκαν πολλές απόψεις. Υπάρχει το αίτημα και η επιθυμία να γίνει διπλής κυκλοφορίας ο δρόμος, όπως ήταν πριν από 30 χρόνια», ανέφερε αρχικά η κ. Δρακονάκη.

«Αν μπορούν να γίνουν κατασκευαστικά έργα που θα δώσουν το εκ της νομοθεσίας επιτρεπόμενο πλάτος, αυτό είναι κάτι που θα μελετηθεί και θα εφαρμοστεί αργότερα, δεν μπορεί να γίνει τώρα άμεσα»

«Εκείνο όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα κατασκευαστικά δεδομένα της εποχής μας δεν είναι ίδια με τότε, αφού για παράδειγμα πεζοδρόμιο που υπάρχει τώρα δεν υπήρχε τότε, οπότε το 495 που είναι το πιο στενό κομμάτι του δρόμου σε ένα μήκος 10 -15 μέτρων δεν επιτρέπει τη διέλευση δυο οχημάτων με αντίθετη κατεύθυνση. Αν μπορούν να γίνουν κατασκευαστικά έργα που θα δώσουν το εκ της νομοθεσίας επιτρεπόμενο πλάτος, αυτό είναι κάτι που θα μελετηθεί και θα εφαρμοστεί αργότερα, δεν μπορεί να γίνει τώρα άμεσα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών της η αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Μπαίνουμε σε μια διαδικασία που ξεβολευόμαστε σίγουρα, δεν είναι εύκολο και για τους κατοίκους της περιοχής και για τους διερχόμενους οδηγούς. Όμως προέχει η ασφάλεια και το σώμα καλείται να αποφασίσει πάνω σε όσα προβλέπει η νομοθεσία»

«Από εκεί και πέρα κατατέθηκαν προτάσεις, δεσμευτήκαμε να τις εξετάσουμε, όπως την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, να δούμε αν βγαίνει, αν επιτρέπονται, γιατί πάνω απ’ όλα η μελέτη γίνεται και με τη συνδρομή της τροχαίας, που έχει και τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους μας. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία που ξεβολευόμαστε σίγουρα, δεν είναι εύκολο και για τους κατοίκους της περιοχής και για τους διερχόμενους οδηγούς. Όμως προέχει η ασφάλεια και το σώμα καλείται να αποφασίσει πάνω σε όσα προβλέπει η νομοθεσία. Όσον αφορά την εξέλιξη των διαδικασιών για την πραγματογνωμοσύνη από το Τ.Ε.Ε., ενδεχομένως η περιφέρεια πρέπει να κάνει το αίτημά της, έχει γίνει μια πρώτη κρούση στο Τ.Ε.Ε. έχει απαντήσει κι από εκεί και πέρα προχωράμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Δρακονάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...