Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για την παρενόχληση μαθητών του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό που κατήγγειλαν την Τρίτη (18/9) μαθητές του 21ου δημοτικού σχολείου Καβάλας. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, άγνωστος άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο ανοιχτού μπλε χρώματος, μέσα από το όχημα, είπε χαρακτηριστικά στα παιδιά αν θέλουν να τα πάει μια βόλτα!

Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 21ου δημοτικού, αλλά και την ένωση γονέων του δήμου Καβάλας.

Από την πρώτη στιγμή έγινε ανάρτηση του περιστατικού στη σελίδα του 21ου στο facebook, ενώ το πρωί της Τετάρτης (19/9) ο Πέτρος Κεκετζής, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 21ου δημοτικού σχολείου, έκανε γνωστό το περιστατικό που περιέγραψαν οι μαθητές στην ασφάλεια της Καβάλας.

Π. Κεκετζής: «Η ασφάλεια θα κάνει τις ενέργειες της»

 Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης (19/9), ο Πέτρος Κεκετζής τόνισε: «Το βράδυ της Τρίτης γονέας επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε ότι ο γιός του κι άλλα τέσσερα με πέντε παιδάκια, την ώρα που σχόλασαν από το σχολείο, ανεβαίνοντας για το σπίτι, ήταν παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε ανοιχτό, ο οδηγός του οποίου άνοιξε το παράθυρο και είπε στα παιδιά…θέλετε να σας πάω μια βόλτα; Μόλις ενημερώθηκα, το διασταύρωσα και από άλλο γονέα παιδιού, ενημέρωσα τον υπεύθυνο της σελίδας μας στο facebook και το αναρτήσαμε αμέσως. Υπήρξαν πολλές κοινοποιήσεις από τον κόσμο και τους γονείς. Ενημέρωσα επίσης τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έκανε καλά τη δουλειά του και σήμερα (Τετάρτη) μπήκε και στα τρία λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα 19ο και 22ο δημοτικά σχολεία, αφού στο 21ο εκτελούνται εργασίες, ενημερώνοντας τα παιδιά σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν, ενώ το ανέφερε ξανά στην προσευχή, αλλά και οι δάσκαλοι σε κάθε τάξη ξεχωριστά ενημέρωσαν τα παιδιά για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν. Εμείς πήγαμε το πρωί της Τετάρτης (19/9) στην ασφάλεια και καταθέσαμε για το περιστατικό. Η ασφάλεια θα κάνει τις ενέργειες της».

«Καλό είναι να έχουμε όλοι το μυαλό μας. Θα παρακολουθούμε την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών από το σχολείο»

«Γράφτηκαν σε κάποια σάιτ, υπό μορφή ερωτήματος, κάτι περί απαγωγής παιδιών. Δεν ήταν απαγωγή παιδιού, αλλά μια πρόκληση που έγινε από κάποιον, ο οποίος δεν ξέρω τι σκοπό μπορεί να είχε στο μυαλό του, για να απομονώσει κάποια παιδιά. Αυτό ήταν όλο το περιστατικό. Δεν τράβηξε κάποιος παιδί να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Είμασταν πολύ σαφείς σε αυτό που ανεβάσαμε, σε αυτά που είπαμε στην ασφάλεια και σε αυτά που είπαμε στον διευθυντή και σε όλο τον κόσμο. Καλό είναι να έχουμε όλοι το μυαλό μας. Θα παρακολουθούμε την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών από το σχολείο», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Πέτρος Κεκετζής.

Μ. Δρόσου: «Πραγματικά ανησυχήσαμε, δέχτηκα τηλεφωνήματα από πολλούς γονείς. Πρέπει να προλάβουμε οτιδήποτε κακό έχει κάποιος στο μυαλό του…»

 Η Μαριάννα Δρόσου, πρόεδρος ένωσης γονέων Καβάλας, από την μεριά της επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:  «Το διάβασα κι εγώ αργά το βράδυ στη σελίδα του 21ου δημοτικού σχολείου. Πραγματικά ανησυχήσαμε, δέχτηκα τηλεφωνήματα από πολλούς γονείς. Θα ευχόμουν να μην είναι αλήθεια. Ταραχτήκαμε με το γεγονός αυτό και μακάρι να μην είναι αλήθεια, αλλά δυστυχώς, απ’ ό,τι μου είπαν, είναι αλήθεια. Κάποιος ενόχλησε, μέχρι εκεί βέβαια, κάποια παιδάκια του σχολείου. Πρέπει να έχουμε τον νου μας. Θα ξεκινήσει συνεργασία και με τον πρόεδρο και τους υπόλοιπους προέδρους των σχολείων. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα απ’ το πρωί, οι γονείς ανησυχούν. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, ξαναλέω εύχομαι να μη συμβεί κάτι ανάλογο. Πρέπει να είμαστε όμως έτοιμοι. Πρέπει κυρίως να ενημερώσουμε τα παιδιά, γιατί η πρόληψη είναι το βασικότερο. Πρέπει να προλάβουμε οτιδήποτε κακό έχει κάποιος στο μυαλό του. Θα μιλήσουμε κι εμείς με την ασφάλεια».

 Η ανάρτηση του συλλόγου Γονέων

Αναλυτικά η ανάρτηση του συλλόγου Γονέων έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Σήμερα το μεσημέρι στην γειτονιά του Αγίου Λουκά εθεάθη ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ο οδηγός του οποίου προσέγγισε μαθητές του σχολείου προσκαλώντας τους να τους πάει βόλτα. Το συμβάν έγινε σε μαθητές της τρίτης τάξης που εκείνη την ώρα ευτυχώς ομαδικώς ανέβαιναν τον δρόμο προς το σπίτι τους αμέσως μετά την αποβίβασή τους από το λεωφορείο που τους μετέφερε.

Αύριο θα ενημερωθεί η διεύθυνση του σχολείου προκειμένω να ενημερώσει με την σειρά της τους μαθητές. Ο σύλλογός μας θα αναφέρει το περιστατικό και στην Ασφάλεια Καβάλας. Παρακαλώ διαδώστε το παραπάνω σε όσους περισσότερους γονείς μπορείτε!!!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...