Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Θάσος στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας

Ημέρα:

spot_img

«Τον πήχη τον βάζουμε πλέον σε πανελλαδικό κι όχι περιφερειακό επίπεδο. Η Θάσος είναι στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών προορισμών της χώρας, αδιαμφισβήτητα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Βαλκανικών χωρών και μια από τις σημαντικότερες των Ευρωπαίων», τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού,  υπογραμμίζει με έμφαση ότι οι απαιτήσεις του τουριστικού προϊόντος, για να αντέξει αυτό και να είναι αξιόπιστο και αξιόμαχο, είναι πολλές και μεγάλες, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει αυτές να σχεδιαστούν σε βάθος πεντηκονταετίας.

«Πρέπει να εργαστούμε πάνω στο θέμα της αειφορίας των πόρων…»

«Καλοί είναι οι αριθμοί και τα έσοδα, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα της επόμενης πεντηκονταετίας. Για να αντέξει η ευφορία του τουριστικού μας προϊόντος, πρέπει να εργαστούμε πάνω στο θέμα της αειφορίας των πόρων, δηλαδή νερό, στερεά, απόβλητα, ηλεκτρική ενέργεια. Το νησί μας αντεπεξήλθε στις μεγάλες απαιτήσεις και έδειξε ότι έγιναν κάποιες κινήσεις με προνοητικότητα, όσον αφορά τις υποδομές, για να μπορέσει να αντέξει αυτό το βάρος», σημειώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος της Θάσου.

Συνεχίζεται η εικόνα «Αυγούστου» στη Θάσο!

Η κίνηση στο νησί της Θάσου συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη, παρά το ότι βαίνουμε προς την συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.

«Η εικόνα αυτή δεν είναι φθινοπωρινή, αλλά κατακαλόκαιρου, είναι εικόνα Αυγούστου! Παραμένει πολύς κόσμος στο νησί και οι πληρότητες του Σεπτεμβρίου είναι εξαιρετικές. Όλος ο Σεπτέμβριος θα έχει πληρότητες καλοκαιριού», αναφέρει σχετικά ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δεν είναι αυτοσκοπός – Αυτό που ζητάμε είναι οι ικανοποιημένοι επισκέπτες»

Ερωτηθείς για το αν αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που οι άνθρωποι του τουρισμού αποκαλούν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο δήμαρχος της Θάσου απαντά: «Η επιμήκυνση δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που ζητάμε είναι όχι τόσο η επιμήκυνση, αλλά οι ικανοποιημένοι και φανατικοί φίλοι – επισκέπτες της Θάσου. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνεται επιμήκυνση και μάλιστα γιατί όσοι θα επιλέξουν τις διακοπές τους το φθινόπωρο, αυτό το μικρό καλοκαιράκι που λέμε, θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί όλες οι παροχές σε καταλύματα, εστιατόρια και διασκέδαση λειτουργούν ακριβώς όπως και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό είναι το μέλημά μας κι όχι απλά να πούμε ότι παρατείναμε την τουριστική περίοδο».

Επισκέπτες όλων των οικονομικών τάξεων στο νησί

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που βρέθηκαν στο νησί, άφησε γεμάτα ταμεία στις τοπικές επιχειρήσεις, ο κ. Χατζηεμμανουήλ, επισημαίνει: «Είχαμε στο νησί επισκέπτες όλων των οικονομικών τάξεων. Δηλαδή γέμισε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο –  σπίτι, το απλό ξενοδοχείο μέχρι και το «πεντάστερο». Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό και του φετινού καλοκαιριού. Το νησί μας είναι για όλα τα βαλάντια των επισκεπτών και για όλους τους επαγγελματίες.

Τώρα μένει να αναλύσουμε εμείς τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του τουρισμού και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να δούμε το καλύτερο στο μέλλον. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα για έναν ακόμη λόγο. Οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας είναι πολλές, κάτι που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε από το αν κάτι δε πάει καλά σε μια από αυτές. Ποντάρουμε πάνω στη σκακιέρα των τουριστικών αγορών με πολλές τοποθετήσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...