Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμαρχος Καβάλας βράβευσε τους μαθητές Βασίλη Ζοπόγλου και Θόδωρο Γκίκα

Ημέρα:

Σε μία σεμνή τελετή στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, με τη συμμετοχή των συμμαθητών τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για τις διακρίσεις τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι μαθητές του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, Βασίλης Ζοπόγλου και Θόδωρος Γκίκας.

Ο Βασίλης Ζοπόγλου έλαβε το πρώτο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ο Θοδωρής Γκίκας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τον Βασίλη και τον Θοδωρή για τις πρόσφατες επιτυχίες τους. Μας έκαναν όλους υπερήφανους. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι τόσο οι καθηγητές τους, όσο και οι γονείς τους, διότι όλο αυτό το διάστημα ήταν στο πλευρό τους. Εύχομαι το ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης να συνεχιστεί, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα τους”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΜΤΣΑΚΗΣ: “Οι διακρίσεις των δύο μαθητών του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης καταδεικνύουν πως έχουν πολύ μεγάλη θέληση και ιδιαίτερη έφεση στη Φυσική και την Αστρονομία. Φανερώνουν ακόμη και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Άλλωστε για να ξεχωρίσεις, πρέπει να έχει κακές βάσεις. Συγχαρητήρια σε όλους”.

Με κολακευτικά λόγια για τον Βασίλη Ζοπόγλου και τον Θόδωρο Γκίκα μίλησαν επίσης ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Δανιήλ Εμμανουηλίδης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή, η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, Δήμητρα Καποδίστρια και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Καρβάλης, Νίκος Καρακεΐσογλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΠΟΓΛΟΥ: “Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν σημάδια από πολύ μικρή ηλικία που πρόδιδαν πως έχει ιδιαίτερη έφεση στις θετικές επιστήμες. Όνειρο μου είναι να γίνω καθηγητής Φυσικής. Μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίσω να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς Φυσικής”.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: “Ξεκίνησα την Αστρονομία από Δ’ Δημοτικού με την παρότρυνση ενός οικείου προσώπου. Άρχισα με τα μαθήματα της σχολής Αστρονομίας που υπάρχει στον Βόλο και με τη βοήθεια του Ομίλου Αστρονομίας της Πάτρας, κατάφερα να προκριθώ στον διαγωνισμό και να περάσω στην Ολυμπιάδα. Επόμενος στόχος μου είναι να εισαχθώ σε κάποια σχολή που να έχει σχέση με την Αστρονομία”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναστολή της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας

Την αναστολή της αποχής των δικηγόρων-μελών της αποφάσισε την...

Καβάλα: Εξαπάτησε γυναίκα με την μέθοδο του τροχαίου

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 5/3, στη...

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Δεν μπορείς να «παίρνεις» ξαφνικά την περιουσία του πολίτη

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...