spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

spot_img
spot_img

Οι τοπικοί φορείς στηρίζουν την ίδρυση μεταβατικού εφετείου

Γιώργος Γραμμένος: Συμπαράσταση από τους δημάρχους και το Επιμελητήριο / Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση βάζοντάς την σε δίλημμα / Υπάρχουν βάσιμες προϋποθέσεις δεν κινηθήκαμε στα τυφλά

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, για την ίδρυση μεταβατικού εφετείου με έδρα την Καβάλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ., Γιώργος Γραμμένος.

«Πράγματι στις 27 Οκτωβρίου στα γραφεία του Δ.Σ.Κ., ενημερώσαμε όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής μας, σχετικά με το αίτημά μας για τη δημιουργία μεταβατικού εφετείου με έδρα την Καβάλα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γραμμένος.

Εκφράστηκε η βούληση από τους φορείς να στηρίξουν το αίτημά μας

«Από τους δημάρχους που παρέστησαν, αλλά και από όλους τους φορείς εκφράστηκε η βούληση να στηρίξουν αυτό το αίτημά μας, προκειμένου να ενσωματώσουμε στον φάκελο που θα υποβάλουμε και τα ψηφίσματα που θα μπορέσουν, εφόσον αποφασίσουν τα δημοτικά συμβούλια ή οι φορείς να εκδώσουν, για να στηρίξουν το αίτημά μας και να το θεμελιώσουμε σε καλύτερες βάσεις και να προχωρήσουμε τη διαδικασία. Παράλληλα, πρόσφατα είχαμε μία συνάντηση στο Επιμελητήριο Καβάλας με τον πρόεδρο Γιάννη Παναγιωτίδη, με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα και ζητήσαμε τη βοήθεια και του Επιμελητηρίου για κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμπλήρωση του φακέλου. Πολύ πρόθυμα αποδέχθηκε να μας εξυπηρετήσει το Επιμελητήριο και να στηρίξει το αίτημά μας», πρόσθεσε σχετικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. 

Εμείς δεν θέλουμε ως Δ.Σ.Κ. να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στην κυβέρνηση βάζοντάς την σε δίλημμα

«Κάνουμε αυτά που πρέπει, προκειμένου να υποβάλλουμε έναν φάκελο που θα είναι πλήρως τεκμηριωμένος στο υπουργείο και στον Άρειο Πάγο, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες το αίτημά μας να γίνει αποδεκτό με θετική γνωμοδότηση από τον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια με μία κυβερνητική απόφαση όταν και όποτε είναι ώριμο το θέμα για να γίνει. Εμείς δεν θέλουμε ως Δ.Σ.Κ. να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στην κυβέρνηση βάζοντάς την σε δίλημμα να επιλέξει σήμερα μεταξύ του Α ή του Β. Κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει, επιμένουμε στο αίτημά μας και αν κρίνει αυτή η κυβέρνηση ή όποια κυβέρνηση προκύψει ενδεχομένως από τις εκλογές, να ικανοποιήσει ή να μην ικανοποιήσει το αίτημά μας. Θα αναμένουμε», σημείωσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Γραμμένος.

Εφόσον εμείς κινήσαμε το θέμα θα πρέπει να το προχωρήσουμε και να το ολοκληρώσουμε είτε θετικά, είτε αρνητικά

«Ό,τι γίνει θα γίνει μέσα στο 2027, αυτό είναι γεγονός. Δεν εκβιάζουμε καταστάσεις. Όπως είχα πει επανειλημμένα περιμέναμε σε συνεννόηση με ένα κοινό ισχυρό αίτημα με τους φίλους από την Δράμα να προχωρήσουμε τη διαδικασία, αλλά αυτοί επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο. Από εκεί και πέρα εφόσον εμείς κινήσαμε το θέμα θα πρέπει να το προχωρήσουμε και να το ολοκληρώσουμε είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Πριν ξεκινήσουμε να επισημοποιούμε αυτό το αίτημα είχαμε κάνει όλες τις προκαταρκτικές επαφές. Είδαμε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για το τι πρέπει να συγκεντρώσουμε και διαπιστώσαμε ότι έχουμε λόγο και υπάρχουν βάσιμες προϋποθέσεις για να στηρίξουμε ένα τέτοιο αίτημα. Διαφορετικά δεν θα μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία, δεν κινηθήκαμε στα τυφλά», υπογράμμισε καταληκτικά για το θέμα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ