Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Koriopolis, ιδού οι ένοχοι για τα στημένα!

Ημέρα:

spot_img

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, γνωστό και ως “Koriopolis”. Ανάμεσά τους οι Μπέος, Κομπότης, Τσακογιάννης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Μποροβήλος, Μπάκος.

Αντιθέτως αθώα κρίθηκαν 25 άτομα από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους Μεταξύ άλλων είναι οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας). Αθώος επίσης και ο άλλοτε προπονητής του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης.

Σε αυτό να το σημείο να αναφέρουμε ότι όλοι όσοι κατηγορούνταν για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη (περίπου 15 άτομα), απαλλάχτηκαν από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος από την έδρα για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, αντιθέτως κρίθηκε αθώος για τα κακουργήματα που τον βάραιναν.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι επίμαχοι αγώνες είναι: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

Ο Γιάννης Κομπότης για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ενώ για παράνομο στοίχημα κρίθηκε ένοχος και ο Κώστας Μενδρινός.

Επίσης ένοχος ο Νίκος Παντέλης (προπονητής) για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ο Ι. Παπαδόπουλος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα που είναι πλημμέλημα, αλλά κρίθηκε αθώος για τα κακουργήματα τα οποία τον βάραιναν.

O Μιχάλης Νικολόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Η διαδικασία διακόπηκε για μία ώρα ώστε να προετοιμαστεί η εισαγγελέας της έδρας και να προτείνει τις ποινές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...