Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Τουριστικό ρεκόρ στον δήμο Παγγαίου

Ελένη Μπενή: Τόσο σε επίπεδο πληρότητας καταλυμάτων όσο και σε επίπεδο εστίασης τα ποσοστά ήταν μεγαλύτερα από το 2019 / Τα περισσότερα από τα νέα καταλύματα που κατασκευάζονται αγοράζονται από ξένους

Ακολούθησε μας

spot_img

Την απόλυτη ικανοποίηση της για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, εξέφρασε μιλώντας στον «Ενήμερο», η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι τόσο σε επίπεδο πληρότητας καταλυμάτων, όσο και σε επίπεδο εστίασης, τα ποσοστά ήταν μεγαλύτερα από αυτά που επιτεύχθηκαν τη χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, το 2019.

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιτυγχάνεται κυρίως στον τομέα της εστίασης – Μιλάμε για κίνηση τεσσάρων μηνών και πάμε και για τον πέμπτο…»

«Αν και δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη στο 100% την συγκέντρωση των στοιχείων από την φετινή τουριστική περίοδο, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας ήταν πολύ καλύτερη από αυτήν που αναμέναμε. Το χαρακτηριστικό της φετινής τουριστικής περιόδου ήταν η μεγαλύτερη διάρκεια. Ειδικά σε κάποιες περιόδους μέσα στο καλοκαίρι ξεπεράσαμε την χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό που ήταν το 2019. Στην περιοχή μας έχουμε ακόμη αρκετό κόσμο, ειδικά τα σαββατοκύριακα και σε αυτό βοηθά φυσικά και ο καλός καιρός. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιτυγχάνεται κυρίως στον τομέα της εστίασης, αφού πολλοί ξένοι επισκέπτες έχουν δικά τους καταλύματα στην περιοχή μας και δεν νοικιάζουν. Ειδικά για την εστίαση μιλάμε για κίνηση τεσσάρων μηνών και πάμε και για τον πέμπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπενή.

Καλύφθηκε μεγάλο μέρος της ζημιάς από την φετινή τουριστική κίνηση – Οι Βούλγαροι ήταν αυτοί που «κυριάρχησαν» και φέτος στον δήμο Παγγαίου

«Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για όλους, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά από δυο δύσκολα χρόνια, είχαμε ζημιές στις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας. Νομίζω ένα μεγάλο μέρος αυτής της ζημιάς καλύφθηκε με την τουριστική κίνηση που είχαμε φέτος», συμπλήρωσε ακόμη η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Παγγαίου.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η εθνικότητα που «κυριάρχησε» στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στον δήμο Παγγαίου, η Ελένη Μπενή απάντησε: «Οι Βούλγαροι είναι αυτοί που έχουν την πρώτη θέση στην περιοχή μας για ακόμη μια χρονιά. Ακολουθούν οι Ρουμάνοι, οι Έλληνες, οι Σέρβοι και σε μικρότερο βαθμό Τσέχοι, Μολδαβοί και Ελληνογερμανοί».

«Τα περισσότερα από τα νέα καταλύματα που κατασκευάζονται αγοράζονται από ξένους. Σε σχέση με το 2019 είχαν προστεθεί αρκετά περισσότερα καταλύματα και συνεχίζουν να προστίθενται. Γίνονται επίσης πολλές ανακαινίσεις…»

 Σε σχέση με την σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και των ανακαινίσεων, αλλά και για το αν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους για τα καταλύματα που κατασκευάζονται στην περιοχή, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Παγγαίου υπογράμμισε: «Αυτό που μαθαίνω από τις συζητήσεις που κάνω, είναι ότι τα περισσότερα από τα νέα καταλύματα που κατασκευάζονται αγοράζονται από ξένους. Επίσης έχουμε και κατασκευή καταλυμάτων για μακροχρόνια ενοικίαση. Σε σχέση δε με το 2019 είχαν προστεθεί αρκετά περισσότερα καταλύματα και συνεχίζουν να προστίθενται. Γίνονται επίσης πολλές ανακαινίσεις κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι πρέπει να έχουμε την ποιότητα σε αυτό που παρέχουμε στον επισκέπτη μας. Ιδιαίτερα φέτος αυτό που μάθαμε από τους επαγγελματίες είναι ότι και το επίπεδο των τουριστών έχει βελτιωθεί πολύ. Βλέπουμε πλέον ποιοτικότερο τουρισμό με μεγαλύτερο βαλάντιο. Ο στόχος μας είναι να έχουμε πλέον μόνιμη ροή τουριστών στην περιοχή μας».

«Θέλουμε να στοχεύσουμε πολύ στην ηλεκτρονική διαφήμιση – Θα προτιμήσουμε φυσική παρουσία στις εκθέσεις που παραδοσιακά πηγαίνουμε, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε, να μην τους θεωρούμε δεδομένους, αλλά παράλληλα να στοχεύσουμε και σε άλλες χώρες για να μας γνωρίσουν…»

 Τέλος, σε ερώτηση για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο δήμος Παγγαίου, σε σχέση με την τουριστική προβολή για τη θερινή περίοδο του 2023, η Ελένη Μπενή απάντησε: «Αρχικά περιμένουμε ενημέρωση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να δούμε τις τουριστικές εκθέσεις που θα ανακοινωθούν σε λίγο καιρό και σε ποιες από αυτές θα λάβουμε μέρος και με φυσική παρουσία πια. Θέλουμε να στοχεύσουμε πολύ στην ηλεκτρονική διαφήμιση, ίσως και σε κάποιους διαγωνισμούς για να προσελκύσουμε ξένες αγορές σε συνεργασία πάντα με τους επαγγελματίες που είναι στο πλευρό μας. Μια αγορά που θέλαμε για παράδειγμα να στοχεύσουμε και δεν προλάβαμε με την πανδημία ήταν η Πολωνία. Θέλουμε επίσης και στην Γερμανία να στοχεύσουμε. Θα προτιμήσουμε φυσική παρουσία στις εκθέσεις που παραδοσιακά πηγαίνουμε, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε, να μην τους θεωρούμε δεδομένους, αλλά παράλληλα να στοχεύσουμε και σε άλλες χώρες για να μας γνωρίσουν, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα