Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025

Έλεγχοι ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Καβάλας  

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες για την έναρξη ελέγχων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τον Νόμο 4830/2021, οι οποίοι διενεργούνται από Μικτό Κλιμάκιο Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας, ήδη από την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025.

Η έναρξη των ελέγχων αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του αντιδημάρχου Καβάλας, Χρήστου Τσιτσιλικάκη, του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καβάλας, Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και του προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, Τάσου Γιαμαλίδη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, Κωσταντίνου Σιμούδη, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την οργάνωση και υλοποίηση αυτών.

Οι έλεγχοι αφορούν στην τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 9 του Νόμου 4830/2021, ενώ στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, καθώς και η διασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά και σε τακτική βάση και για τον λόγο αυτό καλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να συνεργάζονται με τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου, προβαίνοντας στην άμεση τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων και τηρώντας πλήρως τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν διοικητικές κυρώσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Amaronda Resort and SPA: Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από την Aurenza Hospitality

Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από την Aurenza Hospitality Σε...

Μία πρόταση για την παραλία στο λιμάνι που ικανοποιεί όλους

Ο συμπολίτης μας Θεόδωρος Μήτρας καταθέτει την δική του...

Χαμηλότερη από την αναμενόμενη η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

«Πεσμένο» το δρομολόγιο των Αμμολόφων Λίγο πιο κάτω από τα...

Έχουν ληφθεί μέτρα στο Παληό, όμως πρέπει να έχουμε τον νου μας

Αλέξης Γούλας: Είναι μία δύσκολη περιοχή το Παληό, ειδικά...

Αγανάκτησαν από τους συνεχείς ελέγχους οι επαγγελματίες της Θάσου

Αναστάσιος Μπίλιας: Πόσο «εγκληματίες» είμαστε πια; «Πόσο «εγκληματίες» είμαστε πια;...

Μπορεί να επιστρέψει ένας αποδεδειγμένα άχρηστος πολιτικός; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Είμαστε ένας λαός με κοντή μνήμη....

Εργασίες ανακαίνισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Θάσου

Ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: ΜΕΤΑ...

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη διεκδικεί κορυφαία διάκριση στην Ευρώπη

Υποψήφια για Europe’s Leading Emerging Destination 2025 στα World...