Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ο Αγιασμός της «Θρακικής Εστίας» και οι δραστηριότητες της

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ξεκινάμε… αυτό το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί με τον Αγιασμό και την αρτοκλασία μας στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου. Η Θρακική Εστία καλεί τα μέλη και τους φίλους της να είναι εκεί. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στο μεταξύ διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή και το Σάββατο 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη παλιά μουσική για τα Θρακιώτικα παραμύθια από την Εστία μας με συν διοργανωτή τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο”.

Πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις των συντελεστών της εκδήλωσης που ήταν οι Ιωαννίδου Παρθένα, Κανάκη Βασιλική, Κούφτα Γεσθημανή, και Τζένη Μελίδου. Μια νέα εποχή συνεργασίας ξεκινά τόνισαν οι πρόεδροι των δυο συλλόγων Νικόλαος Τσουμπάκης και Φώτης Λαζαρίδης.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Α. Μουμτζάκης. Τα θρακιώτικα παραμύθια διάβασαν με έναν ξεχωριστό τρόπο οι κ.κ. Ιωαννίδου Παρθένα, Κούφτα Γεσθημανή, Κανάκη Βασιλική και Μπρουκάκη Λίλα. Παρούσα στην εκδήλωση και η πρόεδρος των Μικρασιατών Καβάλας κ. Σοφία Τσίγκου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο υποβολής του φακέλου με το στοιχείο “Παραμύθια από την Ανατολική Θράκη” στο Υπουργείο Πολιτισμού για το δελτίο αυλής πολιτιστικής κληρονομιάς. Μια ακόμα εκδήλωση, με το ίδιο θέμα, έγινε και στον θαυμάσιο προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, το Σάββατο το πρωί με την συμμετοχή πολλών παιδιών με τους γονείς τους, τηρώντας όλοι τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Καβάλας κ. Κατερίνα Κουμανίδου για την πολύτιμη συνεργασία της, όπως και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Βασιλική Κανάκη από τον Σύλλογο Θρακιωτών Φιλώτα που είναι η ακούραστη συνεργάτης της Εστίας μας και μας στηρίζει στην προσπάθεια μας να ενταχθεί η δράση των Θρακιώτικων Παραμυθιών στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνουμε ότι η Θρακική Εστία Καβάλας συνεχίζει για 6 συνεχή χρονιά τις δράσεις των Παραμυθιών. Συγχαρητήρια στους συντελεστές της προσπάθειας αυτής.

spot_img

Διαφημίσεις