Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αγιασμός της «Θρακικής Εστίας» και οι δραστηριότητες της

Ημέρα:

spot_img

Ξεκινάμε… αυτό το Σάββατο  2 Οκτωβρίου  στις  10.30  το πρωί με τον Αγιασμό  και την  αρτοκλασία  μας στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου. Η Θρακική Εστία καλεί  τα μέλη και τους φίλους της να είναι εκεί. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στο μεταξύ διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή και το Σάββατο 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη παλιά μουσική για τα Θρακιώτικα παραμύθια από την Εστία μας με συν διοργανωτή τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο”.

Πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις των συντελεστών της εκδήλωσης που ήταν οι Ιωαννίδου Παρθένα, Κανάκη Βασιλική, Κούφτα Γεσθημανή, και Τζένη Μελίδου. Μια νέα εποχή συνεργασίας ξεκινά τόνισαν οι πρόεδροι των δυο συλλόγων Νικόλαος Τσουμπάκης και Φώτης Λαζαρίδης.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Α. Μουμτζάκης. Τα θρακιώτικα παραμύθια διάβασαν με έναν ξεχωριστό τρόπο οι κ.κ. Ιωαννίδου Παρθένα, Κούφτα Γεσθημανή, Κανάκη Βασιλική και Μπρουκάκη Λίλα. Παρούσα στην εκδήλωση και η πρόεδρος των Μικρασιατών Καβάλας κ. Σοφία Τσίγκου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο υποβολής του φακέλου με το στοιχείο “Παραμύθια από την Ανατολική Θράκη” στο Υπουργείο Πολιτισμού για το δελτίο αυλής πολιτιστικής κληρονομιάς. Μια ακόμα εκδήλωση, με το ίδιο θέμα, έγινε και στον θαυμάσιο προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, το Σάββατο το πρωί με την συμμετοχή πολλών παιδιών με τους γονείς τους, τηρώντας όλοι τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Καβάλας κ. Κατερίνα Κουμανίδου για την πολύτιμη συνεργασία της, όπως και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Βασιλική Κανάκη από τον Σύλλογο Θρακιωτών Φιλώτα που είναι η ακούραστη συνεργάτης της Εστίας μας και μας στηρίζει στην προσπάθεια μας να ενταχθεί η δράση των Θρακιώτικων Παραμυθιών στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνουμε ότι η Θρακική Εστία Καβάλας συνεχίζει για 6 συνεχή χρονιά τις δράσεις των Παραμυθιών. Συγχαρητήρια στους συντελεστές της προσπάθειας αυτής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...