Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Οι Θρακιώτες θα συναντηθούν στην Καβάλα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2022 στην Καβάλα . Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων κατά την συνεδρίαση του 29ου συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης, το προηγούμενο Σάββατο.

Μετά από μια μακρά απουσία , λόγω της πανδημίας, οι εκπρόσωποι των Θρακικών σωματείων συναντήθηκαν στην Θέρμη στη συνεδρίαση του γνωμοδοτικού οργάνου που διοργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία και ο σύλλογος “Μαντριτσιωτών – Θρακιωτών Θέρμης”.

Η Θρακική Εστία Καβάλας μετείχε στην συνεδρίαση με τον πρόεδρο της Νίκο Τσουμπάκη και το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Παπακοσμά. Στην συνεδρίαση έγινε ο απολογισμός δράσεων της Ομοσπονδίας τα δυο προηγούμενα έτη και προτάθηκαν οι δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Το παιδικό χορευτικό Πανθρακικό αντάμωμα θα γίνει στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης και η απόδοση τιμής στην ημέρα μνήμη των διωγμών ου Θρακικού Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

Στην συνεδρίαση κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την λειτουργία των Θρακικών σωματείων, που διατηρούν και αναδεικνύουν την παράδοση αλλά και η μέγιστη απόδοση τιμής το 2022, με την ευκαιρία συμπλήρωσης εκατό χρόνων, από τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες της Θράκης .

Η Θρακική Εστία Καβάλας με την ευκαιρία αυτής της επετείου αλλά και της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση της Π.Ο.Θ.Σ. Ελλάδος αλλά και της 50ης επετείου από της ιδρύσεως της έχει σκοπό να διοργανώσει σειρά δράσεων στην Καβάλα με την ευκαιρία και της συνεδρίασης του γνωμοδοτικού ανώτατου αυτού οργάνου.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι το 1922 ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων από τις Πατρίδες της Ανατολής και ιδιαίτερα την Θράκη είχε φθάσει στην Καβάλα, μέσω του Λιμανιού της. Η απόδοση τιμής θα αφορά και τις επόμενες γενιές που κάτω από πολλές αντιξοότητες ρίζωσαν και μεγαλούργησαν σε αυτό τον τόπο.

spot_img

Διαφημίσεις