Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Έκοψαν την πίτα τους οι οικονομολόγοι της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου σε μία ζεστή εκδήλωση που περίσσευαν τα χαμόγελα και οι ευχές έκοψαν την βασιλόπιτα οι οικονομολόγοι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Καβάλας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρος του 2ου περιφερειακού τμήματος ο Θεολόγης Βενέτης .

Η αντιπρόεδρος του οικονομικού επιμελητήριου Ανατολικής Μακεδονίας Μαρία Δαλκίτση στην σύντομη ομλία της αναφέρθηκε στην ανάγκη να οργανωθούν καλύτερα τα οικονομολογικά επαγγέλματα

Ειδικότερη αναφορά έκανε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Καβάλας όπως το λιμάνι ,το παραλιακό μέτωπο, την Εγνατία οδό και την Θάσο ,τον δυνατό πρωτογενή τομέα της περιοχής .

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που προκαλούν αναπτυξιακή στασιμότητα ,όπως η αποβιομηχανοποίηση ,η απουσία νέων θέσεων εργασίας ,η μετανάστευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων .Για τα παραπάνω θέματα τόνισε ότι απαιτείται συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς .

Κλείνοντας ενημέρωσε τα μέλη ότι δύο προγράμματα, πολύ σημαντικά, θα τρέξουν την επόμενη περίοδο:

850 οικονομολόγοι θα καταρτιστούν και θα πάρουν πιστοποίηση για το επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή και του διαχειριστή αφερεγγυότητας .

3400 οικονομολόγοι που απασχολούνται με άσχετα αντικείμενα ή είναι άνεργοι θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας στο αντικείμενο τους.

Διαφημίσεις