Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

«Μύθοι γυναικών»: Από την Αντιγόνη μέχρι την γυναίκα του σήμερα…

Ημέρα:

Ο δήμος Καβάλας και η δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, παρουσιάζουν τη λογοτεχνική μουσική παράσταση: «Μύθοι γυναικών», μια παραγωγή του «Θεάτρου Ανάβασις» με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίας Καραβία και τη συνδιοργάνωση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», ενώ η γενική είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Καβάλας. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων, Κορίνα Πρασσά αναφέρθηκε αρχικά στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που καθιερώθηκε προς τιμήν εργατριών κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, οι οποίες πρώτες διεκδίκησαν δυναμικά καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα το 1857.

Ημέρα σκέψης και περισυλλογής η 8η Μαρτίου

«Ο αγώνας για ισότιμη συμμετοχή αμείωτος εντείνεται περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, με την ανεργία και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, πλήττουν πρώτα απ’ όλους τις γυναίκες. Η 8η Μαρτίου χαρακτηρίζεται από εμάς ως μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία να υποκλιθούμε στο μεγαλείο αυτής της προσφοράς και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Η ημέρα αυτή κατά τη δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων δεν είναι μια ευκαιρία για μια απλή γιορτή εναρμονισμένη στο πνεύμα του καταναλωτισμού, αλλά μια ημέρα σκέψης και περισυλλογής, αναζήτησης του ρόλου της γυναίκας στο σύγχρονο γίγνεσθαι με παράλληλη αποτίμηση των όσων έως τώρα επιτεύχθηκαν χάρη στη συνεχή, δυναμική και εποικοδομητική δράση των γυναικών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπως και την ηθοποιό Μαρία Καραβία.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αγκαλιάζει πάντα τέτοιες προσπάθειες

Από την πλευρά του ο Πέτρος Πετρόπουλος υπογράμμισε: «Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να μη δείξει την ανάλογη ευαισθησία σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση που δεχθήκαμε από την κ. Πρασσά. Είναι για εμάς μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή κι αυτό γιατί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Πέρα από τα γλυκίσματα που θα προσφέρουμε σε όσους θα παρακολουθήσουν την παράσταση, η οποία αξίζει πραγματικά τον κόπο, θα προσφέρουμε και από ένα λουλούδι στις γυναίκες που θα είναι εκεί ως ένδειξη σεβασμού κι αγάπης για το ωραιότερο πλάσμα στον κόσμο, τη γυναίκα».

Η Μαρία Καραβία, αφού ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια που συναυλία – παράσταση που είχαν παρουσιάσει παλιότερα η Μ. Φαραντούρη και η Λ. Κονιόρδου, απ’ όπου πήρε την ιδέα και ενσωμάτωσε κι άλλα κείμενα.

«Το περιεχόμενο της παράστασης είναι γυναίκα. Ξεκινάμε από την Πλατυτέρα, περνάμε στην Αντιγόνη, στην Ηλέκτρα, την Πηνελόπη και άλλες. Γυναίκα μητέρα, αδελφή, αγωνίστρια. Όλες αυτές περνάνε μέσα από κείμενα και τραγούδια, έρχονται κοντά μας από το παρελθόν ή είναι σημερινές γυναίκες που φέρνουμε στην επιφάνεια. Αυτούς τους χαρακτήρες θα ερμηνεύσουν τραγουδιστικά η Ελένη Γαλανοπούλου και η Λίτσα Ασωνίτου, τα κείμενα θα αποδώσω εγώ με την Αντριάνα Σιδηροπούλου, με τη συμμετοχή των μουσικών Γ. Κάπρα, Κ. Κατιώνης, Ι. Μαλαμίδης, ενώ θα χορέψουν η Β. Πουλή και ο Ν. Γρηγοριάδης», επισήμανε στις δηλώσεις της η κ. Καραβία.

Να σημειωθεί τέλος ότι η διάρκεια της λογοτεχνικής μουσικής παράστασης είναι μια ώρα και είκοσι λεπτά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...