Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μύθοι γυναικών»: Από την Αντιγόνη μέχρι την γυναίκα του σήμερα…

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμος Καβάλας και η δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, παρουσιάζουν τη λογοτεχνική μουσική παράσταση: «Μύθοι γυναικών», μια παραγωγή του «Θεάτρου Ανάβασις» με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίας Καραβία και τη συνδιοργάνωση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», ενώ η γενική είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Καβάλας. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων, Κορίνα Πρασσά αναφέρθηκε αρχικά στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που καθιερώθηκε προς τιμήν εργατριών κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, οι οποίες πρώτες διεκδίκησαν δυναμικά καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα το 1857.

Ημέρα σκέψης και περισυλλογής η 8η Μαρτίου

«Ο αγώνας για ισότιμη συμμετοχή αμείωτος εντείνεται περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, με την ανεργία και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, πλήττουν πρώτα απ’ όλους τις γυναίκες. Η 8η Μαρτίου χαρακτηρίζεται από εμάς ως μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία να υποκλιθούμε στο μεγαλείο αυτής της προσφοράς και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Η ημέρα αυτή κατά τη δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων δεν είναι μια ευκαιρία για μια απλή γιορτή εναρμονισμένη στο πνεύμα του καταναλωτισμού, αλλά μια ημέρα σκέψης και περισυλλογής, αναζήτησης του ρόλου της γυναίκας στο σύγχρονο γίγνεσθαι με παράλληλη αποτίμηση των όσων έως τώρα επιτεύχθηκαν χάρη στη συνεχή, δυναμική και εποικοδομητική δράση των γυναικών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπως και την ηθοποιό Μαρία Καραβία.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αγκαλιάζει πάντα τέτοιες προσπάθειες

Από την πλευρά του ο Πέτρος Πετρόπουλος υπογράμμισε: «Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να μη δείξει την ανάλογη ευαισθησία σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση που δεχθήκαμε από την κ. Πρασσά. Είναι για εμάς μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή κι αυτό γιατί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Πέρα από τα γλυκίσματα που θα προσφέρουμε σε όσους θα παρακολουθήσουν την παράσταση, η οποία αξίζει πραγματικά τον κόπο, θα προσφέρουμε και από ένα λουλούδι στις γυναίκες που θα είναι εκεί ως ένδειξη σεβασμού κι αγάπης για το ωραιότερο πλάσμα στον κόσμο, τη γυναίκα».

Η Μαρία Καραβία, αφού ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια που συναυλία – παράσταση που είχαν παρουσιάσει παλιότερα η Μ. Φαραντούρη και η Λ. Κονιόρδου, απ’ όπου πήρε την ιδέα και ενσωμάτωσε κι άλλα κείμενα.

«Το περιεχόμενο της παράστασης είναι γυναίκα. Ξεκινάμε από την Πλατυτέρα, περνάμε στην Αντιγόνη, στην Ηλέκτρα, την Πηνελόπη και άλλες. Γυναίκα μητέρα, αδελφή, αγωνίστρια. Όλες αυτές περνάνε μέσα από κείμενα και τραγούδια, έρχονται κοντά μας από το παρελθόν ή είναι σημερινές γυναίκες που φέρνουμε στην επιφάνεια. Αυτούς τους χαρακτήρες θα ερμηνεύσουν τραγουδιστικά η Ελένη Γαλανοπούλου και η Λίτσα Ασωνίτου, τα κείμενα θα αποδώσω εγώ με την Αντριάνα Σιδηροπούλου, με τη συμμετοχή των μουσικών Γ. Κάπρα, Κ. Κατιώνης, Ι. Μαλαμίδης, ενώ θα χορέψουν η Β. Πουλή και ο Ν. Γρηγοριάδης», επισήμανε στις δηλώσεις της η κ. Καραβία.

Να σημειωθεί τέλος ότι η διάρκεια της λογοτεχνικής μουσικής παράστασης είναι μια ώρα και είκοσι λεπτά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...