Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η «Πορφυρογέννητη» για μικρά και για μεγάλα παιδιά στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Την θεατρική παράσταση «Πορφυρογέννητη», παρουσιάζουν από μεθαύριο στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας και το θεατρικό σχήμα «Ενσάρκωση».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ., Νίκος Ίμβρος, δήλωσε ότι η παράσταση είναι ένα ελάχιστο δείγμα προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και κυρίως τα μικρά παιδιά, όσο πλησιάζουμε στις  ημέρες των Χριστουγέννων.

Στο ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” και σε ιδρύματα τα έσοδα από τις παραστάσεις

«Είμαστε αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας. Αξίζει τον κόπο να δουν αυτή την παράσταση μικροί και μεγάλοι, ώστε να περάσουν ευχάριστα δύο ώρες και να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματά τους. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” του δήμου Καβάλας, καθώς και σε άλλα τοπικά ιδρύματα, που ασχολούνται με τα παιδιά. Το αντίτιμο των 5 ευρώ είναι συμβολικό, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε, αλλά και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη ενόψει αυτών των άγιων ημερών που έρχονται», δήλωσε ο Νίκος Ίμβρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, για την παραχώρηση της αίθουσας, την δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία, όπως ανέφερε, στάθηκε δίπλα στην Ε.Α.Υ. και τη θεατρική ομάδα, αγκαλιάζοντας την προσπάθειά της.

Ένα έργο που γράφτηκε για όλες τις ηλικίες

Ο σκηνοθέτης του έργου και αστυνομικός, Αντώνης Παληκάρης, στις δηλώσεις του είπε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, αρχικά με αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος στην τοπική Ένωση με σύμμαχο τον κ. Ίμβρο για το ανέβασμα του παιδικού έργου «Πορφυρογέννητη».

Ο κ. Παληκάρης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα παιδικό έργο, που γράφτηκε για όλες τις ηλικίες και μοιάζει με ένα νοσταλγικό παραμύθι για μεγάλους. Συνολικά, συμμετέχουν 33 άτομα σε 44 διαφορετικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.  Οι παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα δίνονται έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Όλοι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, που συμμετέχουν και σε άλλες παραστάσεις, πλην του κ. Παληκάρη, που προέρχεται από το αστυνομικό σώμα.  Ο κ. Παληκάρης ευχαρίστησε καταληκτικά τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, Ταξίαρχο Μάκη Κοσκερίδη και τον διοικητή του Τμήματος Νέας Καρβάλης, Αστυνόμο Κωνσταντίνο Γεροκώτσο.

Οι παραστάσεις από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα προβάλλονται στις 9 το βράδυ, το Σάββατο (28/11) στις 8 το βράδυ και την Κυριακή (29/11) θα υπάρχει διπλή παράσταση, στις 11 το πρωί και στις 8 το βράδυ.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...