Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η «Πορφυρογέννητη» για μικρά και για μεγάλα παιδιά στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Την θεατρική παράσταση «Πορφυρογέννητη», παρουσιάζουν από μεθαύριο στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας και το θεατρικό σχήμα «Ενσάρκωση».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ., Νίκος Ίμβρος, δήλωσε ότι η παράσταση είναι ένα ελάχιστο δείγμα προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και κυρίως τα μικρά παιδιά, όσο πλησιάζουμε στις  ημέρες των Χριστουγέννων.

Στο ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” και σε ιδρύματα τα έσοδα από τις παραστάσεις

«Είμαστε αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας. Αξίζει τον κόπο να δουν αυτή την παράσταση μικροί και μεγάλοι, ώστε να περάσουν ευχάριστα δύο ώρες και να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματά τους. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” του δήμου Καβάλας, καθώς και σε άλλα τοπικά ιδρύματα, που ασχολούνται με τα παιδιά. Το αντίτιμο των 5 ευρώ είναι συμβολικό, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε, αλλά και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη ενόψει αυτών των άγιων ημερών που έρχονται», δήλωσε ο Νίκος Ίμβρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, για την παραχώρηση της αίθουσας, την δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία, όπως ανέφερε, στάθηκε δίπλα στην Ε.Α.Υ. και τη θεατρική ομάδα, αγκαλιάζοντας την προσπάθειά της.

Ένα έργο που γράφτηκε για όλες τις ηλικίες

Ο σκηνοθέτης του έργου και αστυνομικός, Αντώνης Παληκάρης, στις δηλώσεις του είπε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, αρχικά με αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος στην τοπική Ένωση με σύμμαχο τον κ. Ίμβρο για το ανέβασμα του παιδικού έργου «Πορφυρογέννητη».

Ο κ. Παληκάρης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα παιδικό έργο, που γράφτηκε για όλες τις ηλικίες και μοιάζει με ένα νοσταλγικό παραμύθι για μεγάλους. Συνολικά, συμμετέχουν 33 άτομα σε 44 διαφορετικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.  Οι παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα δίνονται έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Όλοι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, που συμμετέχουν και σε άλλες παραστάσεις, πλην του κ. Παληκάρη, που προέρχεται από το αστυνομικό σώμα.  Ο κ. Παληκάρης ευχαρίστησε καταληκτικά τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, Ταξίαρχο Μάκη Κοσκερίδη και τον διοικητή του Τμήματος Νέας Καρβάλης, Αστυνόμο Κωνσταντίνο Γεροκώτσο.

Οι παραστάσεις από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα προβάλλονται στις 9 το βράδυ, το Σάββατο (28/11) στις 8 το βράδυ και την Κυριακή (29/11) θα υπάρχει διπλή παράσταση, στις 11 το πρωί και στις 8 το βράδυ.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...