Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η εξέλιξη των έργων στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας

Ημέρα:

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας» αναδόχου «ΜΕΚΟΝ Α.Ε.», και με την αποτελεσματική συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι η κατασκευή του έργου βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.

Ειδικότερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα δίκτυα Η/Μ εργασιών από τον επιβατικό σταθμό μέχρι το αλεξικέραυνο και αποκαταστάθηκε το τμήμα στην αρχική του μορφή, οι εργασίες εξομάλυνσης της επιφάνειας του οδοστρώματος του διαπλατυσμένου τμήματος του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου και οι προεργασίες των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών (ύδρευση, φωτισμός).

Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων και ο φωτισμός του στενού τμήματος του μόλου καιη αγκύρωση των χαλύβδινων διατομών ανάρτησης, η τοποθέτηση των εφτά (7) προσκρουστήρων και οι σκυροδετήσεις τόσο του κρηπιδότοιχου όσο και του οδοστρώματος  περίπου στο μισό του συνολικού μήκους του στενού τμήματος του μόλου.

Οι εργασίες που απομένουν, αφορούν την ολοκλήρωση των υπολοίπων σκυροδετήσεων στο στενό κομμάτι του μόλου και η τοποθέτηση των προσκρουστήρων που υπολείπονται, η τοποθέτηση πίλαρ και κιβωτίων ηλεκτρικών και υδραυλικών παροχών σκαφών και η διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης.

Με την υπ΄αρίθμ. 78/2023 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ μάλιστα εγκρίθηκε και η πράξη: «Συμπληρωματικές εργασίες για την εκτέλεση του έργου ‘’Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας’’ ποσού 145.000,00 €, για την κάλυψη και επί πλέον δαπάνης λόγω τροποποίησης της σύμβασης κατά τη διάρκεια της.

Η ολοκλήρωση των διορθωτικών επεμβάσεων στο διαπλατυσμένο τμήμα του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά το συγκεκριμένο χώρο του λιμανιού και υποβοηθά την εξυπηρέτηση της αυξημένης τουριστικής κίνησης του λιμένα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ήδη έναν ασφαλέστερο και πιο δημοφιλή προορισμό τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της πόλης.  

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δια των αρμοδίων υπηρεσιών, του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας Καβάλας Αλέξη Πολίτη, συνεχίζονται προς όφελος των πολιτών και επισκεπτών του Νομού μας, με γνώμονα την ασφάλεια, την αισθητική βελτίωση και την οικονομική αναβάθμιση των περιοχών ευθύνης μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...