Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

31 έργα στο Περιγιάλι ανακοίνωσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Ημέρα:

Παρουσιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Περιγιάλι στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καβάλας, καθώς και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στην περιοχή, με πόρους από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ: “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Περιγιάλι της Καβάλας για να επιθεωρήσουμε τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή αυτή μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ποσό με το οποίο χρηματοδοτεί τα έργα η ΠΑΜΘ από το ΕΣΠΑ είναι 15.1 εκ ευρώ, ωστόσο πρέπει να πούμε ότι η ίδια η ΣΒΑΑ αντλεί πόρους και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία (όπως το Ταμείο Αλληλεγγύης και το πρόγραμμα «Φιλόδημος») και έτσι το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 29 εκ ευρώ.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό, που σημαίνει υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων, που θα αλλάξουν ριζικά το προφίλ του Περιγιαλίου, αλλά και της Καβάλας συνολικά, καθώς το Περιγιάλι αποτελεί τον λεγόμενο «οικιστικό της πνεύμονα» καθώς πρόσφατα έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης και έτσι θα δώσει λύσει στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να παρατηρήσω το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης – χρειάστηκαν περίπου 35 χρόνια – για να πω ότι τέτοιου είδους διαδικασίας θα πρέπει να επισπεύδονται και να μην χρονίζουν, έτσι ώστε, συνδυαστικά, να προχωρούν και τα υπόλοιπα έργα που συντελούν στην αναπτυξιακή ώθηση μιας περιοχής, ενός δήμου, μιας περιφερειακής ενότητας και τελικά συνολικά της Περιφέρειας μας.

Σε ό,τι αφορά τη ΣΒΑΑ καθαυτή, θα ήθελα να πω ότι περιλαμβάνει πληθώρα έργων στα οποία δεν θα αναφερθώ αναλυτικά για την οικονομία του χρόνου, αλλά παρακαλώ να κρατήσουμε τον βασικό της στόχο που είναι: «Καβάλα 2030: μία πόλη ανθεκτική, συμπεριληπτική και κλιματικά ουδέτερη».

Αυτός ο στόχος συνάδει απόλυτα με τον συνολικό αναπτυξιακό στόχο της Διοίκησής μας, που ως γνωστόν κινείται στο τρίπτυχο «Κοινωνία – Οικονομία – Περιβάλλον» και έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η μεγάλη πρόκληση τώρα είναι η υλοποίηση των έργων καθώς μετά την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που προγραμματίζεται να γίνει στην Καβάλα την Πέμπτη 30-05-2024, θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση προς το Δήμο Καβάλας για να υποβάλλει ώριμες πλέον τις προτάσεις της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιόδου 2021- 2027.

Ευελπιστώ ότι οι διαδικασίες θα κυλήσουν ομαλά και όπως προβλέπεται, ώστε μέσα στο οριζόμενο πλαίσιο να έχουμε πλέον απτά αποτελέσματα και κυρίως να έχουμε υλοποιημένα έργα που θα παραδοθούν προς χρήση στους πολίτες.

Τέλος επιτρέψτε μου για να αναδείξω τον ρόλο της Περιφέρειας ως του καθοριστικού αναπτυξιακού φορέα, και να σημειώσω ότι η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια χρηματοδότησε:

Τον δήμο Καβάλας και όλους τους δήμους των ΠΕ Καβάλας και Θάσου για μία σειρά έργων, πέρα από τα έργα που υλοποίησε η ΠΕ Καβάλας στα όρια των δήμων,

Την ΙΜ Φιλίππων, Νεαπολέως & Θάσου (Προκόπιο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων),

Την Ιχθυόσκαλα Καβάλας (ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός),

Τον ΟΛΚ (επέκταση προσήνεμου μόλου, Θωράκιση, εγκατάσταση πλωτών εξέδρων κλπ),

Την Παιδόπολη Καβάλας,

Την εφορεία αρχαιοτήτων (έργα σε Αρχ. Φιλίππους κλπ)

Φυσικά τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις

Τους πολίτες μέσα από το Ευρ. Κοινωνικό Ταμείο.

Την ίδια στιγμή, ως διοίκηση της Περιφέρειας ενώ χρηματοδοτούμε σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων, δεν παύουμε να διεκδικούμε και άλλους, επιπλέον πόρους από τα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων, το Ταμείο Ανάκαμψης ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να συμβάλλουμε περαιτέρω στην αντιμετώπιση προβλημάτων στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, στις αναγκαίες υποδομές, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία από περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, στην ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής και την κοινωνική ενσωμάτωση”.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τοψίδη, διότι με την καθοριστική συμβολή του και την προσπάθεια των συνεργατών του και των υπηρεσιών της περιφέρειας ΑΜΘ, θα προσδώσουμε μία άλλη δυναμική στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Η περιοχή παρέμβασης εντοπίζεται στην ανατολική είσοδο της πόλης και οριοθετείται από την γραμμή του αιγιαλού στα νότια και το όριο του σχεδίου πόλεως στα βόρεια ενώ ανατολικά εκτείνεται μέχρι τον πολυχώρο Vranas (έναντι περίπου του δημοτικού κοιμητηρίου) και στα δυτικά μέχρι την περιοχή των Σφαγείων.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την πλέον υποβαθμισμένη ζώνη της πόλης, η οποία όμως παρουσιάζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και προκλήσεις δεδομένου του πολιτιστικού της αποθέματος (Καπναποθήκες, κτίριο Σφαγείων), της ύπαρξης αρκετών εγκαταλελειμμένων και αναξιοποίητων χώρων και δη βιομηχανικών κτιρίων, της γειτνίασης με το υδάτινο στοιχείο αλλά και της πρόσφατης ένταξης αυτής στο σχέδιο πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολεοδόμηση και ανάπτυξή της.

Πιο συγκεκριμένα, η ζώνη του Περιγιαλίου αποτελεί τον «οικιστικό πνεύμονα» της πόλης, όπου περιλαμβάνονται ουσιαστικά οι περιοχές επέκτασης του σχεδίου της.

Βασική λοιπόν στόχευση αποτελεί η δημιουργία ενός ελκυστικού αστικού περιβάλλοντος ώστε να λειτουργήσει ως ένας νέος αναπτυξιακός κόμβος υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, δεδομένου ότι η περιοχή χρήζει πληθώρας τεχνικών και κοινωνικών υποδομών ως νεοενταχθείσα στο σχέδιο πόλεως, αποτελεί ιδανική ευκαιρία ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός αυτών, μέσω του συγκεκριμένου πολυτομεακού πλαισίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, και λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προστασία από περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, η ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής, η κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη και η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος εν γένει, επιδιώκεται η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η διάχυση των πολλαπλασιαστικών οφελών που θα προκύψουν στο σύνολο της πόλης”.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι εύλογη και επιβεβλημένη η επιλογή του Δήμου Καβάλας, μετά από 35 χρόνια ταλαιπωρίας για να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης το Περιγιάλι, να αξιοποιήσει το ΣΒΑΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν πολύ σημαντικά έργα υποδομής.

Το ΣΒΑΑ, βεβαίως, δεν αφορά μόνο το Περιγιάλι, αλλά όλη την πόλη της Καβάλας, διότι τακτοποιεί διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ παράλληλα λύνει ορισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα και συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα έργα που θα γίνουν στο Περιγιάλι θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Εύχομαι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και να έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες στον κ. Τοψίδη, διότι με την υπογραφή του στο ΣΒΑΑ, θα μας δώσει την ευκαιρία να αλλάξουμε την όψη της πόλης στην ανατολική της πλευρά”.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜΘ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τοψίδη γιατί με το πόσο των περίπου 15 εκατ. ευρώ, θα αλλάξει άρδην την εικόνα του Περιγιαλίου και της πόλης γενικότερα. Μέσα από αυτά τα έργα θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή και θα γίνουν νέες επενδύσεις, όπως αυτές που ήδη υλοποιεί στον τουριστικό τομέα ο κ. Κουρτίδης. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Καβάλας, σε όλα τα επίπεδα”.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΜΘ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ: “Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος για τη σημερινή εξέλιξη. Από την αρχή της θητείας μας με τον κ. Τοψίδη βάλαμε ως στόχο τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και το ΣΒΑΑ του Δήμου Καβάλας, συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Από τις επαφές που έχουμε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και τη Διαμεσογειακή Επιτροπή Τουρισμού, προκύπτει ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για την περιοχή”.

ΤΑ 31 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Βιοκλιματική και λειτουργική αναβάθμιση παραλιακής οδού Περιγιαλίου – 2.950.000,00 € – ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Υποδομές αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων σε κεντρικά τμήματα της περιοχής παρέμβασης – 4.600.000,00 € – ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Νέος οδικός άξονας Περιγιαλίου – 6.150.000,00 € ◾Υποέργο 1: Τεχνικό Έργο 4.400.000,00 – € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027, 1.600.000 € ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ◾Υποέργο 2: Δίκτυα ΟΚΩ 140.000,00 € ΣΑΤΑ ◾Υποέργο 3: Αρχαιολογικές Εργασίες 10.000,00 € ΣΑΤΑ

Επέκταση δομής KickIT: Δράσεις mentoring σε θέματα επιχειρηματικότητας και marketing 185.000,00 € ◾Υποέργο 1: Δράσεις συμβουλευτικής 165.000,00 € ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027 ◾Υποέργο 2: Προμήθεια Εξοπλισμού 20.000,00 € ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Επέκταση δομής KickIT: Δράσεις ενίσχυσης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων 100.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Δράσεις δημοσιότητας, αξιολόγησης της Στρατηγικής και δικτύωση 315.000,00 € Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027  Υποέργο 1: Δράσεις δημοσιότητας 215.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027  Υποέργο 2: Παρακολούθηση υλοποίησης καιαξιολόγηση Στρατηγικής 50.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027  Υποέργο 3: Δράσεις δικτύωσης 50.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Kavala Urban Center – Σχέδιο Πόλις: Στελέχωση Δομής (πρόσληψη προσωπικού) 240.000,00 € ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Λειτουργία δομής Kavala Urban Center – Σχέδιο Πόλις: Προμήθεια Εξοπλισμού 60.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και προώθηση “Αθλητισμός για Όλους” 120.000,00 € Υποέργο 1: Εργασίες συντήρησης των υποδομών και βελτίωσης προσβασιμότητας 60.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027 ◾Υποέργο 2: Διοργάνωση των αθλητικών δραστηριοτήτων (προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, δράσεις προβολής, διεξαγωγής τουρνουά κοκ) 60.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Παροχή αθλητικών υπηρεσιών και υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης (πρόσληψη προσωπικού) 59.000,00 € ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Μελέτη ενοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων, αναβάθμισης περιβάλλοντα χώρου και δημιουργίας χώρου στάθμευσης (Κολυμβητήριο & Γήπεδο Ανθή Καραγιάννη) 699.400,00 ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα πολιτικής προστασίας μέσω καινοτόμων εργαλείων σχεδιασμού και εκπαίδευσης 165.000,00 ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

KAVALA OPEN LAB inclusive: Προμήθεια εξοπλισμού 40.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

KAVALA OPEN LAB inclusive: Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής 48.000,00 € ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

15 Δράσεις ενίσχυσης κλιματικής ουδετερότητας 440.000,00 € Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027 Υποέργο 1: Αποτύπωση και βελτιστοποίηση της ανθρώπινης θερμικής αίσθησης σε αστικό περιβάλλον 135.000,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027 ◾Υποέργο 2: Σύστημα Διαχείρισης Περιβαλλοντικών & Ενεργειακών Δεδομένων Δεδομένων 305.000,00 ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Σύστημα marketing της πόλης της Καβάλας 173.600,00 € ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Δημιουργία δομής Δημοτικού Ιατρείου Περιγιαλίου 240.000,00 ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Δράσεις βελτίωσης βιώσιμης αστικής κινητικότητας 137.000,00 Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027◾Υποέργο 1: Κυκλοφοριακή Οργάνωση περιοχής Περιγιαλίου 100.000,00 ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027◾Υποέργο 2: Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας 37.000,00 ΕΤΠΑ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Κατάρτιση νέων και ανέργων σε θέματα πολιτιστικής βιομηχανίας: συγγραφής, θεατρολογίας και σκηνογραφίας 128.000,00 € ΕΚΤ+ Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027

Δημιουργία συμπεριληπτικής παιδικής χαράς και βελτίωση προσβασιμότητας πέριξ αυτής 400.000,00 ΕΤΠΑ Ταμείο Αλληλεγγύης

Βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της μονάδας φιλοξενίας μεταναστών 135.000,00 ΕΤΠΑ Ταμείο Αλληλεγγύης

Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας-Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας (περιοχή Περιγιαλίου) 7.033.280, 00 € ΕΤΠΑ ΥΜΕΠΕΡΑΑ

Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Δομής Φιλοξενίας και της ευρύτερης περιοχής Περιγιαλίου Δήμου Καβάλας 450.000,00 ΕΤΠΑ Ταμείο Αλληλεγγύης

Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου Δήμου Καβάλας 1.101.717,19 ΕΤΠΑ Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EOX)

Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου 1.509.656,38 ΕΤΠΑ ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020

ΣΒΑΚ: Κατασκευή υποδομών και διανοίξεις οδών στην περιοχή Περιγιαλίου 500.000,00 ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Εκπόνηση μελετών για την ανέγερση νέου κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας 1.166.323,07 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ & ΣΑΤΑ

Κατασκευή Μουσικού Σχολείου στην περιοχή του Περιγιαλίου – ΕΤΠΑ –

Ενεργειακή αναβάθμιση βιομηχανικού κτιρίου LORD – ΕΤΠΑ Συμπληρωματικό (έργο δεξαμενής)

Ολοκλήρωση υποδομών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων στο υπόλοιπό τμήμα της περιοχής παρέμβασης – ΕΤΠΑ Συμπληρωματικό (έργο δεξαμενής)

Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάδειξη περιοχής Σφαγείων – ΕΤΠΑ Συμπληρωματικό (έργο δεξαμενής)

ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Συνολικός προϋπολογισμός: 30.200.000 €

ΣΒΑΑ (Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021-2027) 15.100.000,00 €

ΕΤΠΑ 14.200.000,00 €

ΕΚΤ+ 900.000,00 €

Τέλος, οι φορείς που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση της ΣΒΑΑ 2021-2027, είναι οι εξής:

Δήμος Καβάλας

ΔΕΥΑΚ

ΔΠΘ

Επιμελητήριο

ΔΗΠΕΘΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...