Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλα έτοιμα για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Ημέρα:

spot_img

Την πλήρη ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες από την ερχόμενη Δευτέρα (13/9), τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στο πλαίσιο δηλώσεων του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (10/9).

Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν επίσης οι πρόεδροι του Αστικού και του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του EUROTAXI, τους οποίους ο Κώστας Αντωνιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την άψογη, όπως τόνισε, συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

«Πέρυσι, που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας,  καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα…»

«Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι πανέτοιμες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού να μεταφερθούν δωρεάν όλοι οι μαθητές στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Πέρυσι, που ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και των πρωτοκόλλων που ίσχυαν, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να μεταφέρουμε τους μαθητές στα σχολεία τους χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάχης Καβάλας.

Ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ καταβάλλει κάθε χρόνο για τη μεταφορά των μαθητών η Π.Ε. Καβάλας

 Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αντωνιάδης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Π.Ε. Καβάλας καταβάλλει κάθε χρόνο για τη μεταφορά των μαθητών ποσό της τάξεως του 1,8 εκ. ευρώ και μάλιστα τα χρήματα αυτά καταβάλλονται σε σύντομα χρονικά διαστήματα, ώστε να μην υπάρχει η ταλαιπωρία των προηγουμένων ετών για τους επαγγελματίες μεταφορείς που διαρκώς είχαν λαμβάνειν τα χρήματα τους από την Περιφέρεια.

«Επομένως με τα ειδικά μαθητικά δελτία, οι μαθητές θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να μεταφέρονται στις σχολικές τους μονάδες. Στα λεωφορεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. καθήμενοι, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα και στο Αστικό καθήμενοι και όρθιοι ανάλογα με την άδεια που διαθέτει το κάθε λεωφορείο και με πληρότητα στο 100%», επισήμανε ακόμη σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ

Την Παρασκευή επίσης, μετά τη συνέντευξη Τύπου για τις μαθητικές μεταφορές, ο αντιπεριεφρειάρχης Καβάλας υπέγραψε στο γραφείο του τη σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ με τον νόμιμο εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρίας με την επωνυμία «nextcom». Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα εξής: «Για την Π.Ε Καβάλας αποτελεί πρωταρχικό στόχο η τουριστική προβολή της περιοχής μας, γι’ αυτό και προβαίνουμε σε ενέργειες που προάγουν την αύξηση του τουρισμού, μέσω εναλλακτικών δράσεων, όπως είναι ο περιπατητικός τουρισμός. Προβαίνουμε στην καταγραφή όλης της διαδρομής και των μονοπατιών της αρχαίας Εγνατίας Οδού που διαπερνά κατά μήκος την Π.Α.Μ.Θ. και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και την  προβολή και αξιοποίησή της (Via Egnatia Hiking μέσω της εφαρμογής Google Play Store). Πέραν της αναβάθμισης της εφαρμογής θα δημιουργηθεί και σχετικός ιστότοπος που θα «κουμπώνει» πάνω στο site της Περιφέρειας www.emtgreece.com.».

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Καβάλας

 Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης ερωτηθείς από τον «Ενήμερο» σχετικά με τις παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών για το επόμενο χρονικό του φθινοπώρου και του χειμώνα απάντησε: «Δεν έχουμε σταματήσει όλο το καλοκαίρι. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έχουμε ένα εκτεταμένο σχέδιο, μεθοδικά και στοχευμένα καθαρίζουμε όλα τα ρέματα και τους χειμάρρους. Σε αυτή τη φάση προβαίνουμε στον καθαρισμό και τη διαπλάτυνση της κοίτης του ποταμού Μαρμαρά. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 2020 δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, καθώς απώτερος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις περιουσίες και πάνω απ’ όλα τη ζωή των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας. Υπήρχαν ρέματα που είχαν να καθαριστούν δεκαετίες. Δεν μπορούμε να τα καθαρίσουμε ταυτόχρονα όλα, ωστόσο γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις υπηρεσίες μας για να είμαστε όσο το δυνατό πιο θωρακισμένοι και νομίζω ήδη ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...