Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Μέτρα στήριξης των παραγωγών ακτινιδίων και σπαραγγιών θα ζητήσει ο Κ. Αντωνιάδης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

O Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των Συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών στο Δήμο Νέστου αυτήν την περίοδο, λόγω της πανδημίας, προτίθεται να ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και συγκεκριμένα να του επιστήσει την προσοχή για τα Ακτινίδια τη περιοχής που ενώ βρίσκονται στο τέλος της διαχειριστικής περιόδου, έχει μείνει περίπου το 15% της παραγωγής αποθηκευμένο προς διάθεση.

Εξαιτίας, όμως, της δραστικής μείωσης των παραγγελιών, της αυξανόμενης δυσκολίας εύρεσης φορτηγών ψυγείων για τη μεταφορά τους σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία καθώς επίσης και της μαζικής φυγής των εργατών από τα συσκευαστήριά μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσουν να απορροφηθούν και να υποστούν οικονομική ζημία οι αγρότες.

Επίσης τεράστια προβλήματα ανακύπτουν και στην παραγωγή του σπαραγγιού που ενώ βρίσκεται στην αρχή της εμπορικής περιόδου, εξαγώγιμες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία έχουν σταματήσει ολοκληρωτικά τις παραγγελίες, ενώ και η Γερμανία που συνεχίζει, ζητάει σπαράγγια μόνο ποιότητας Α για την κάλυψη και μόνο των αναγκών στα Σούπερ Μάρκετ. Αυτό σημαίνει ότι τα σπαράγγια Β κατηγορίας ή μικρού μεγέθους που αντιπροσωπεύουν το 40% της παραγωγής παραμένουν στα αζήτητα. Το πιο πάνω πρόβλημα θα γιγαντωθεί, εάν και η Γερμανία σταματήσει να αγοράζει (εξέλιξη που απευχόμαστε) αυτά που μέχρι σήμερα αγοράζει, όπου τότε η καταστροφή για τους παραγωγούς, συνεταιρισμούς, ομάδες θα είναι ολοκληρωτική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης κατανοεί πλήρως την δικαιολογημένη ανησυχία των παραγωγών ακτινιδίων και σπαραγγιών για αυτό και θα ζητήσει από την Κυβέρνηση στα μέτρα ανακούφισης που θα εξαγγείλει στο προσεχές διάστημα για τους επαγγελματίες, θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, ώστε να μετριάσει την απώλεια εισοδήματος τους.

Διαφημίσεις