Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ερευνητική γεώτρηση γεωθερμίας στο Διοικητήριο της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ξεκίνησαν στο προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου, οι εργασίες για την διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης γεωθερμίας, ώστε στη συνέχεια να εκπονηθεί μελέτη για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί το κτήριο του Διοικητηρίου να ψύχεται και να θερμαίνεται με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων. Στην πολυετή ιστορία του κτιρίου του Διοικητηρίου της Καβάλας πρώτη φορά διερευνάται το ενδεχόμενο η λειτουργία του να βοηθηθεί με ζεστό νερό.

Συγκεκριμένα θα αναζητηθεί θαλάσσιο νερό, σε σταθερή θερμοκρασία και σε βάθος μεγαλύτερο των 100 μέτρων, και με την σύγχρονη τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί το νερό θα μπορεί να θερμαίνεται ή να ψύχεται, κερδίζοντας μια διαφορά μέχρι και 18 βαθμούς Κελσίου, και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στη λειτουργία του κτιρίου και συγκεκριμένα στην εξοικονόμηση ενέργειας, όπως π.χ. στα συστήματα θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι.

Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, ώστε να γίνει λιγότερο ενεργοβόρο, και να εξοικονομηθούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προς όφελος των πολιτών.

Διαφημίσεις