Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απαντήσεις Θόδωρου Μαρκόπουλου σε θέματα της επικαιρότητας

Ημέρα:

spot_img

«Η διοίκηση της περιφέρειας είναι μια και λειτουργεί συνολικά. Πολλές φορές ο Χρήστος Μέτιος είπε ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις, που αφορούν σε (νέα) βίντεο. Η διοίκηση της περιφέρειας θα κριθεί όχι από ένα βίντεο, αλλά από τη συνολική προσπάθεια, που έχει κάνει στον τομέα του τουρισμού».

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (16/11), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ερωτηθείς αναφορικά με τις ενέργειες που θ’ ακολουθηθούν, ώστε να «διορθωθεί» κατά κάποιο τρόπο το βίντεο που πριν μερικές εβδομάδες «έπαιξε» στο Euronews, προκαλώντας τότε ποικίλες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τους δήμους Θάσου και Παγγαίου.

«Όλες οι δράσεις είναι κομμάτια ενός πάζλ που πρέπει να δέσουν μεταξύ τους…»

«Δεν είναι θέμα να «διορθωθεί» κάτι, αλλά να συμπληρωθεί η συνολική προσπάθεια προβολής που κάνουμε. Όλες οι δράσεις είναι κομμάτια ενός πάζλ, που πρέπει να δέσουν μεταξύ τους. Δυστυχώς, περιορίζεται αυτή η σύνθεση, επειδή δεν έχουμε τους πόρους, που υπήρχαν σε άλλες περιοχές. Παρόλα αυτά, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στην απάντησή του για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Κολλημένη» η μελετητική διαδικασία για τον οδικό άξονα Ε61

Ο κ. Μαρκόπουλος ρωτήθηκε και για το θέμα του αυτοκινητόδρομου Καβάλας – Δράμας Ε61 και που αυτό σήμερα βρίσκεται.

Όπως είπε είναι «κολλημένη» η μελετητική διαδικασία, που αφορά στην κατασκευή του έργου.

«Μετά τη συνταξιοδότηση του ενός από τους μελετητές, το έργο έχει μείνει πολύ πίσω», τόνισε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης και επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για το γεγονός, συμπληρώνοντας επίσης ότι ναι μεν τα παράπονα των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα ήταν δικαιολογημένα ως ένα σημείο, αλλά αποτέλεσαν ένα ακόμη πρόσκομμά για την εταιρεία.

«Ο δρόμος, στο κομμάτι της Καβάλας, πρέπει πάση θυσία να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό»

«Η μελετητική προσπάθεια έχει «κολλήσει». Ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης είχε επισημάνει στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πριν αναλάβουμε τη διοίκηση, ότι θα έπρεπε να χωριστεί το έργο σε τρία μέρη. Πράγματι, έγινε, όμως ο ένας μελετητής συνταξιοδοτήθηκε. Παρά τις οχλήσεις και την πίεση που ασκεί ο ίδιος ο περιφερειάρχης σήμερα, το έργο έμεινε πολύ πίσω. Το μεσαίο τμήμα του έργου εξυπηρετείται με την παράκαμψη του δημοτικού διαμερίσματος Κρηνίδων, ωστόσο δεν είναι ο αυτοκινητόδρομος που θέλουμε, αλλά γίνεται η δουλειά μας. Προκειμένου να μην διαμαρτύρεται κανείς, θα μπορούσε να σταματά ο δρόμος στην παλιά εθνική της Ελευθερούπολης, όμως ο δρόμος, στο κομμάτι της Καβάλας, πρέπει πάση θυσία να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό. Αυτό θέλουν και υποδεικνύουν οι Ευρωπαίοι, αυτό χρηματοδοτούν», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Μαρκόπουλος.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη

«Είναι ζήτημα ευθύνης όλων μας και όσων δεν θέλουν να τελειώσει η μελέτη. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη επιλογή (δια μέσου του δάσους στον Σταυρό). Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», όμως κι εμείς δεν έπρεπε να τους δώσουμε ένα πρόσκομμα, για να καθυστερούν τη μελέτη. Είναι σοβαρές οι ανησυχίες των πολιτών, όμως το να μη γίνει ο Ε61 και να συνεχίζει να περνά και ο σημερινός δρόμος δίπλα από τις κρεβατοκάμαρες των κατοίκων, είναι κι αυτό σοβαρό ζήτημα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να κοπούν τα δέντρα στη δασώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Με το έργο του περιφερειακού, η πόλη πήρε μια μεγάλη ανάσα. Δεν υποτιμώ τις ανησυχίες των πολιτών, όμως αν σε μια κρατική εταιρεία δώσεις την ευκαιρία να μακραίνει η αναμονή της μελέτης, μπλέκεις τα πράγματα περισσότερο», επισήμανε ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν ή να βελτιωθούν κι άλλοι δρόμοι που φέρνουν κόσμο στην Π.Ε. Καβάλας

«Τον δρόμο που συνδέει την Κομοτηνή με τα σύνορα της Βουλγαρίας, θα έπρεπε να τον ζητάμε περισσότερο οι Καβαλιώτες, αφού στη Θάσο, στην Κεραμωτή και στους Αμμολόφους έρχονται να παραθερίσουν οι Βούλγαροι. Το ίδιο και τον άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Βουλγαρικά σύνορα. Μας ενδιαφέρει να γίνει ο Ε61 και στα κομμάτια που δεν περιλαμβάνονται στην Π.Ε. Καβάλας, όπως και η βελτίωση του δρόμου από τη Δράμα μέχρι την Τούζλα. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να έχουμε ευρεία προσέγγιση και περιφερειακότητα και να τα βλέπουμε πιο σφαιρικά», δήλωσε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Απαντήσεις και για τα δρομολόγια Καβάλας – Θάσου

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ρωτήθηκε και για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και απάντησε: «Εμείς ζητήσαμε και παλιότερα παραδέχθηκε ο υπουργός, αντί τα δρομολόγια να εξετάζονται από το Σ.Α.Σ., να συσταθεί μια τοπική επιτροπή, που θα γνωμοδοτεί απευθείας στον υπουργό, που θα έχει την τελική απόφαση. Ο κ. Κουρουμπλής μας είπε πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ανέφεραν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, αν το θέμα συζητείται τοπικά στην Καβάλα ή στο Σ.Α.Σ.. Εξήγησα πως και θα αλλάξει, αφού θα είναι διαφορετική η προσέγγιση, αλλά και επειδή βλέπεις κάτι τοπικά, έχεις την ευκαιρία να το διαχειριστείς καλύτερα απ’ ότι να συζητείται το ίδιο θέμα στον Πειραιά ή να συσχετίζεται με άλλες ανομοιόμορφες και ετερόκλητες υποθέσεις. Δεν είναι μεγάλο ζήτημα μόνο ο αριθμός των δρομολογίων, αλλά και η χρονοθέτηση στη διάρκεια ημέρας. Το θέμα είναι ότι στην Αθήνα δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο των δρομολογίων, π.χ. στον νομό Καβάλας, επειδή συγχέεται το θέμα με τον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό. Δεν μας ενδιαφέρει ο Αργοσαρωνικός, αλλά τι γίνεται εδώ και μαζί με τις ναυτιλιακές αρχές και το Λιμεναρχείο να βρίσκουμε λύσεις. Δεν θα πάμε χειρότερα, αλλά το ίδιο και καλύτερα. Δεν γίνεται αλλιώς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...