Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

Συμφωνία μεταξύ του Μουσείου Λούβρου στο Παρίσι και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη “Νίκη της Σαμοθράκης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Η επιβλητική φτερωτή ¨Νίκη της Σαμοθράκης¨ από τα κορυφαία εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά αυτού του τόπου.

Αποτελεί ένα κορυφαίο σύμβολο όχι μόνο για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, την Περιφέρειά μας αλλά και για όλη τη Χώρα.

Στη Σαμοθράκη και στην Περιφέρειά μας δεν υπάρχει κανένα ακριβές αντίγραφο στις πραγματικές διαστάσεις, ιδία μάλιστα μετά την πρόσφατη συντήρηση της.

Μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γεώργιου Παυλίδη με το θεματοφύλακα του αγάλματος του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι συμφωνήθηκε και δόθηκε το δικαίωμα αναπαραγωγής της ¨Νίκης της Σαμοθράκης¨ στο πραγματικό μέγεθος, σε δύο αντίγραφα με βάση την τρισδιάστατη (3D) ψηφιοποίηση που έκανε το Μουσείο του Λούβρου.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα προχωρήσει σε κατασκευή της ¨Νίκης της Σαμοθράκης¨ με τρισδιάστατους εκτυπωτές με βάση τα αρχεία (3D), που, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα της παραδοθούν.

Τα δύο αγάλματα πρόθεσή μας είναι να τοποθετηθούν, το πρώτο σε συμφωνία με το Δήμο Σαμοθράκης στο φυσικό του χώρο που θα μας υποδειχθεί και το δεύτερο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης σε συμφωνία με τον αντίστοιχο Δήμο.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Μουσείου του Λούβρου θεματοφύλακα της ¨Νίκης της Σαμοθράκης¨ για την ευγενική παραχώρησή της.

Έχουμε σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά με παγκόσμια ακτινοβολία και επιρροές την οποία οφείλουμε να αναδεικνύουμε σε όλο το μέγεθος της αλλά και να τη φέρουμε και σε επαφή με το φυσικό μας χώρο και τους συμπολίτες μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βασιλική Βασιλειάδου: Σχεδίασε μελετημένα και με τόλμη το μηχανογραφικό

"Μην υποτιμάτε τμήματα με χαμηλότερες βάσεις, καθώς συχνά έχουν...

Υπογράφηκε η σύμβαση για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάω δελτίο τύπου: Υπογράφηκε...

Παράταση για έναν ακόμη μήνα στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Παράταση εργασιών για έναν ακόμη μήνα ζήτησε ο ανάδοχος...

Έλεγχοι ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Καβάλας  

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες για την έναρξη...

Καλοκαιρινές Μουσικές Εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου 2025

Στην παραλία Λιμεναρίων και στον αύλειο χώρο του «Αρχαιολογικού...

Πατίνια για μωρά & παιδικά κράνη: Ασφάλεια, χαρά και ελευθερία στις πρώτες βόλτες

Πατίνια για μωρά: Το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία Υπάρχει...

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η ΤΠΚ «ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ»

Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ "ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ", κατέπλευσε...

«ΗΛΙΟΣΤΡΩΜ»: Ορθοπεδικά και ανατομικά στρώματα εδώ και επτά δεκαετίες

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα της ιστορικής βιοτεχνίας στο κέντρο...