Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κώστας Αντωνιάδης: Ελπίδες για παροχή φυσικού αερίου στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Ολοένα και πιο ορατό γίνεται το ενδεχόμενο της παροχής φυσικού αερίου, για τις πέντε πρωτεύουσες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το πέρασμα του αγωγού Τ.Α.Ρ. από την περιοχή μας.

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ενημέρωσε το σώμα ότι μετά από συντονισμένες κινήσεις και δράσεις του ιδίου, η περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλία, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες και τα απαραίτητα έργα, ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει επιτέλους σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πέντε πόλεων – πρωτευουσών της Π.Α.Μ.Θ., δηλαδή σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Μεγάλη κατάκτηση για την περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Για το θέμα, δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκανε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης.

«Ενώ η περιφέρεια μας θεωρείται ενεργειακός κόμβος και μια περιοχή με ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, εντούτοις δεν έχουμε φυσικό αέριο. Για αυτό και υπήρξε φορτική πίεση του περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, στην εταιρεία παροχής φυσικού αερίου, ώστε να δημιουργηθούν οι αναμονές για να υπάρξει στην συνέχεια παροχή φυσικού αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση, όταν περάσει ο αγωγός Τ.Α.Ρ. από την περιφέρειά μας. Είναι ένα μεγάλο έργο, δεν έχει οριστικοποιηθεί, όμως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο κι όπως είπε και ο περιφερειάρχης εμείς από την δική μας πλευρά, μέσω του Ε.Σ.Π.Α., θα διαθέσουμε όσους περισσότερους πόρους μπορούμε. Νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση για την περιφέρειά μας, η παροχή φυσικού αερίου για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Ο αγώνας συνεχίζεται, εμείς έχουμε αναδείξει το θέμα από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διοίκησης της περιφέρειας και νομίζω ότι με τις συντονισμένες ενέργειες του Γιώργου Παυλίδη, θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Το πρόβλημα των κατοίκων από τα Πηγαδάκια του δήμου Νέστου στο περιφερειακό συμβούλιο

Ένα από τα θέματα που επίσης ξεχώρισαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού Πηγαδάκια, κοντά στο Αγίασμα, του δήμου Νέστου.

Όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης, οι συμπολίτες μας αυτοί έχουν χτίσει εδώ και δεκαετίες τα σπίτια τους στην συγκεκριμένη περιοχή, με το κράτος να τους επιβάλλει πρόστιμα, θεωρώντας τα ότι είναι αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στην ρυμοτομική ζώνη Γ1, ώστε να μπορέσουν να τα νομιμοποιήσουν.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών παρέστησαν στο περιφερειακό και διατύπωσαν τις απόψεις τους, ότι δηλαδή ενώ πληρώνουν δεν νομιμοποιούνται.

«Υπάρχει μια πρωτοβουλία από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε αν υπάρξουν θετικές γνωμοδοτήσεις και από το δημοτικό συμβούλιο Νέστου και από το περιφερειακό συμβούλιο Α.Μ.Θ., να μπορούν να γίνουν διαδικασίες απένταξης από την ζώνη 1 και 2 (επειδή είναι κοντά στο αεροδρόμιο) και να ενταχθούν στην ζώνη Γ3 για να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους. Το περιφερειακό συμβούλιο καταρχήν είναι θετικό, απλά αποφασίσαμε να υπάρξει και μια έκθεση από το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. για να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...