Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Αντωνιάδης: Ελπίδες για παροχή φυσικού αερίου στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Ολοένα και πιο ορατό γίνεται το ενδεχόμενο της παροχής φυσικού αερίου, για τις πέντε πρωτεύουσες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το πέρασμα του αγωγού Τ.Α.Ρ. από την περιοχή μας.

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ενημέρωσε το σώμα ότι μετά από συντονισμένες κινήσεις και δράσεις του ιδίου, η περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλία, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες και τα απαραίτητα έργα, ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει επιτέλους σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πέντε πόλεων – πρωτευουσών της Π.Α.Μ.Θ., δηλαδή σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Μεγάλη κατάκτηση για την περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Για το θέμα, δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκανε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης.

«Ενώ η περιφέρεια μας θεωρείται ενεργειακός κόμβος και μια περιοχή με ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, εντούτοις δεν έχουμε φυσικό αέριο. Για αυτό και υπήρξε φορτική πίεση του περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, στην εταιρεία παροχής φυσικού αερίου, ώστε να δημιουργηθούν οι αναμονές για να υπάρξει στην συνέχεια παροχή φυσικού αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση, όταν περάσει ο αγωγός Τ.Α.Ρ. από την περιφέρειά μας. Είναι ένα μεγάλο έργο, δεν έχει οριστικοποιηθεί, όμως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο κι όπως είπε και ο περιφερειάρχης εμείς από την δική μας πλευρά, μέσω του Ε.Σ.Π.Α., θα διαθέσουμε όσους περισσότερους πόρους μπορούμε. Νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση για την περιφέρειά μας, η παροχή φυσικού αερίου για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Ο αγώνας συνεχίζεται, εμείς έχουμε αναδείξει το θέμα από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διοίκησης της περιφέρειας και νομίζω ότι με τις συντονισμένες ενέργειες του Γιώργου Παυλίδη, θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Το πρόβλημα των κατοίκων από τα Πηγαδάκια του δήμου Νέστου στο περιφερειακό συμβούλιο

Ένα από τα θέματα που επίσης ξεχώρισαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού Πηγαδάκια, κοντά στο Αγίασμα, του δήμου Νέστου.

Όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης, οι συμπολίτες μας αυτοί έχουν χτίσει εδώ και δεκαετίες τα σπίτια τους στην συγκεκριμένη περιοχή, με το κράτος να τους επιβάλλει πρόστιμα, θεωρώντας τα ότι είναι αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στην ρυμοτομική ζώνη Γ1, ώστε να μπορέσουν να τα νομιμοποιήσουν.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών παρέστησαν στο περιφερειακό και διατύπωσαν τις απόψεις τους, ότι δηλαδή ενώ πληρώνουν δεν νομιμοποιούνται.

«Υπάρχει μια πρωτοβουλία από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε αν υπάρξουν θετικές γνωμοδοτήσεις και από το δημοτικό συμβούλιο Νέστου και από το περιφερειακό συμβούλιο Α.Μ.Θ., να μπορούν να γίνουν διαδικασίες απένταξης από την ζώνη 1 και 2 (επειδή είναι κοντά στο αεροδρόμιο) και να ενταχθούν στην ζώνη Γ3 για να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους. Το περιφερειακό συμβούλιο καταρχήν είναι θετικό, απλά αποφασίσαμε να υπάρξει και μια έκθεση από το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. για να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...