Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Ημέρα:

Νικόλαος Μπαλατσούκας: Αποφεύγουμε να βάζουμε φωτιά με αυτές τις καιρικές συνθήκες / Στις περιπολίες μπαίνουν από σήμερα και οι εθελοντικές ομάδες / Εν αναμονή της ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό

Σε συναγερμό τίθενται για το επόμενο χρονικό διάστημα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, λόγω της σημαντικής αύξησης των θερμοκρασιών και του αντίστοιχου κινδύνου για δασικές πυρκαγιές.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας, όλες οι υπηρεσίες της περιοχής μας βρίσκονται σε εγρήγορση, πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες σε όλα τα σημεία της Π.Ε.Κ., όπου κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών.

«Αποφεύγουμε να βάζουμε φωτιά με αυτές τις καιρικές συνθήκες, για να μη κινδυνεύσουν τα δάση μας και φυσικά οι περιουσίες και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες ζωές…»

Ο κ. Μπαλατσούκας τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ότι την Πέμπτη (6/7) υπήρξε ένα μικρό συμβάν στην Νέα Ηρακλείτσα του Δήμου Παγγαίου, το οποίο αντιμετωπίστηκε εν τη γεννέσει του από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς να πάρει διαστάσεις, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τις παρακείμενες κατοικίες.

«Τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους πολίτες. Σε περίπτωση που εντοπίσουν καπνό ή φλόγα να μας ενημερώσουν άμεσα, ώστε να προβούμε έγκαιρα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι πολίτες είναι σύμμαχοί μας και μέσω αυτών γινόμαστε κι εμείς πιο αποτελεσματικοί. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που από αμέλεια βάζουν φωτιές. Γι’ αυτό αποφεύγουμε να βάζουμε φωτιά με αυτές τις καιρικές συνθήκες, για να μη κινδυνεύσουν τα δάση μας και φυσικά οι περιουσίες και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες ζωές», σημείωσε σχετικά ο κ. Μπαλατσούκας.

Σύμμαχος μέχρι σήμερα ο καιρός – Πράσινη ακόμη η βλάστηση στα ορεινά – Στις περιπολίες μπαίνουν από το Σάββατο (8/7) και οι εθελοντικές ομάδες – Δεν ξεκίνησαν ακόμη περιπολίες τα PZL

«Σε γενικές γραμμές ο καιρός μέχρι και σήμερα είναι σύμμαχός μας. Είχαμε αρκετές βροχές το προηγούμενο διάστημα και όσον αφορά τα ορεινά είναι ακόμη πράσινη η βλάστηση. Σιγά σιγά όμως όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία ξεραίνεται η βλάστηση και πρέπει να είμαστε πλέον πολύ προσεκτικοί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας.

Σε σχέση με τις περιπολίες ο κ. Μπαλατσούκας ανέφερε: «Είναι μεγάλη η έκταση που καλύπτουμε. Κάθε υπηρεσία έχει κι έναν συγκεκριμένο τομέα. Δίνουμε βαρύτητα στις περιοχές με μεγαλύτερο κίνδυνο και γι’ αυτό έχουμε και περισσότερες περιπολίες. Από το Σάββατο (8/7) ξεκινά και η βοήθεια των ομάδων εθελοντών μας. Είχαμε μια συνάντηση την Πέμπτη (6/7) και θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Από αέρος οι περιπολίες των PZL δεν άρχισαν ακόμη. Αν χρειαστεί θα βγουν και τα εναέρια μέσα για επιτήρηση».

Εν αναμονή της ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό – Καθυστέρησαν οι διαδικασίες λόγω εκλογών

Ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας αναφέρθηκε και στο θέμα του προσωπικού, επισημαίνοντας σχετικά: «Προς το παρόν είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Είμαστε εν αναμονή. Μη ξεχνάμε ότι οι εκλογές που προηγήθηκαν σταμάτησαν κάπως τις διαδικασίες. Περιμένουμε να ενισχυθούμε πάντως και πιστεύω ότι θα γίνουν κινήσεις που θα βοηθήσουν ευρύτερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...