Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
Περισσότερα

    Έναρξη προγράμματος ενίσχυσης δημιουργικής βιομηχανίας Επιμελητηρίου Καβάλας – «Kick iT»

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, η νέα δομή επιχειρηματικότητας και καινοτομίας  του Επιμελητηρίου Καβάλας, υποδέχθηκε τους ωφελούμενους του πρώτου κύκλου επιμόρφωσης στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στην πόλη της Καβάλας»,  στον χώρο της δομής που δημιουργήθηκε στην οδό Ομονοίας 117 στην Καβάλα με την ονομασία «Kick iT».

    Ο εν λόγω χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καβάλας και λειτουργεί από το Επιμελητήριο Καβάλας.

    Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας – εισαγωγής στο πρόγραμμα,  η Δ/ντρια της δομής  κα. Υψηλάντη, καλωσόρισε,  τόσο τους παρόντες  στην αίθουσα, όσο κι όσες – όσους  είχαν συνδεθεί μέσω  ειδικής εφαρμογής διαδικτυακά. Όπως βέβαια ευχαρίστησε και  σύστησε τα μέλη του Επιμελητήριου που τίμησαν με την παρουσία τους τη συνάντηση και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Δέμπα και τη Δ/ντρια του Επιμελητηρίου κα Σούζη Μαυρομμάτη.

    Παράλληλα σύστησε και τα μέλη της αναδόχου κοινοπραξίας «ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ» που έχει αναλάβει την όλη επιμόρφωση, καθώς και τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου κ. Άγγελο Μαγκλή, που ήταν συνδεδεμένοι διαδικτυακά.

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Δέμπας,   αφού καλωσόρισε τους ωφελούμενους  που βρισκόταν στον χώρο, καθώς και αυτούς που είχαν συνδεθεί διαδικτυακά, αναφέρθηκε στη λειτουργία και τους στόχους του Kick iT,  που αποτελεί μία από τις πρώτες Περιφερειακές Δομές στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελληνική Επικράτεια.

    Τόνισε μάλιστα ότι το Επιμελητήριο Καβάλας, συνεχίζοντας την ενεργή υποστήριξη του σε καινοτόμα εγχειρήματα, στις ανάγκες, και στα προβλήματα των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της Δομής σκοπεύει να συνδράμει ολιστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα την αυτό-απασχόληση, την έρευνα, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου, να δημιουργήσει στο προσεχές διάστημα θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη  με τη  διάθεση κατάλληλου χώρου, αλλά  και την  παροχή συμπληρωματικών πόρων, πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος.

    Ακολούθησε η ενημέρωση της εισαγωγής του προγράμματος από τον κ. Άγγελο Μαγκλή, ο οποίος και εξήγησε τι περιλαμβάνει. Τις βασικές ενότητες αλλά και τα όσα θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν οι ωφελούμενοι του πρώτου αυτού κύκλου που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, για να ακολουθήσει ο νέος κύκλος, μ’ άλλους 25 ωφελούμενους.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να  γνωρίσουν  τους συντελεστές του προγράμματος και να παρουσιάσουν την  ιδέα και τον στόχο τους. Έγινε επίσης ενημέρωση για τη δυνατότητα υβριδικής παρακολούθησης, είτε με τη φυσική τους παρουσία – είτε διαδικτυακά.

    Το Επιμελητήριο καβάλας θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και να προσφέρει στήριξη στις νέες επιχειρήσεις.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Ο Θ. Μουριάδης θυμήθηκε την αλλαγή σχεδίου πόλης

    «Θα προσφύγουμε στην επιτροπή του άρθρου 152 και παράλληλα...

    Σάββας Αργυράκης: Καταστροφική για τον κάμπο η μείωση των υδάτων άρδευσης

    Συμβολική κινητοποίηση με τρακτέρ πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Δευτέρα (14/4)...

    Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

    Σε κατάθεση αγωγών για την επαναφορά του 13ου και...

    Περιφέρεια ΑΜΘ: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα (βίντεο)

    Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνέχεια της...

    Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη μεταρρύθμιση στη Φορολογία Ακινήτων

    Υπόμνημα σημαντικών  προτάσεων κατέθεσε η ΠΟΜΙΔΑ προς την πολιτική...

    Ελληνικό Δημόσιο: Ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλεύρι

    H αθλιότητα του ελληνικού κράτους, σε όλες τις λειτουργίες...

    Δωροεπιταγές και προνοιακά επιδόματα από την Μητρόπολη ΦΝΘ

    Εν όψει του ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ και με την φροντίδα...

    Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενισχύει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με 20 εκ. ευρώ

    Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης: «Θεμελιώνουμε ρεαλιστικούς ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους...