Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Συνάντηση με την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας για την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»

Ημέρα:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, μεταξύ της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθηνάς – Μαρίας Κόλλια και της Θεματικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία συστήθηκε στο πλαίσιο της «Αξιοποίησης του Αιγιαλού από Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος». Η συνάντηση έλαβε χώρα ενόψει της επικείμενης έκδοσης του νομοσχεδίου με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Η θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ, η οποία συγκροτήθηκε τον κ. Μάρκο Δέμπα, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον κ. Γιάννη Κουφίδη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τον κ. Γιάννη Γεροντίτη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας και συντονιστή της θεματικής επιτροπής της ΚΕΕΕ, καθώς και τον κ. Αναστάσιο Γιατρά, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αχαΐας, έθεσε επί τάπητος επίκαιρα ζητήματα, που αφορούν τις επιχειρήσεις – μέλη, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

Η συνάντηση με την Γενική Γραμματέα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε την αποστολή επιπλέον στοιχείων, από την στιγμή που οι σχετικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται.  Άλλωστε, έχει ήδη προηγηθεί σειρά συνεδριάσεων της θεματικής επιτροπής της ΚΕΕΕ, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τη δημόσια διαβούλευση, τα αποτελέσματα των οποίων, έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί από την ΚΕΕΕ και σχετικό υπόμνημα.

Ενόψει των ανωτέρω, ζητούμενο είναι η θέσπιση θεσμικού πλαισίου, που θα προστατεύει τις περιοχές όπου παρατηρείται οικιστική, πολιτισμική και τουριστική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας με στόχο την πρόοδο του τόπου.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...