Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μάρκος Δέμπας: Μας ανησυχούν ιδιαίτερα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός

Ημέρα:

«Ο τουρισμός για την περιοχή μας είναι η ναυαρχίδα της / Υπάρχουν εκατοντάδες καβαλιώτικες επιχειρήσεις που μπορούμε να βραβεύσουμε και γι’ αυτό θα θεσμοθετήσουμε πλέον τα επιχειρηματικά βραβεία του Επιμελητηρίου Καβάλας»

«Η κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας, έχει τα χαρακτηριστικά ενός επιχειρηματικού γεγονότος, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό για το τι έχει συμβεί την προηγούμενη χρονιά, αλλά κυρίως να θέσουμε κάποιους στόχους για το τι προσδοκούμε και το τι θα διεκδικήσουμε μέσα στη νέα χρονιά».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, μ’ αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Ε.Β.Ε.Κ., η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (14/1) σε ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Ο τουρισμός για την περιοχή μας είναι η ναυαρχίδα της – Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία σε νούμερα τουλάχιστον, κάτι που φυσικά αποτυπώνεται και σε νούμερα στις ίδιες τις επιχειρήσεις…»

«Εκείνο που τόνισα στην ομιλία μου είναι ότι ως Επιμελητήριο κινηθήκαμε μέχρι σήμερα με μεγάλη σοβαρότητα και διεκδικητικότητα σε ζητήματα, τα οποία αφορούσαν την τοπική οικονομία. Παρουσίασα πολύ σύντομα τα στοιχεία, αυτά που κυρίως αφορούν τον Τουρισμό, τα οποία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά για το 2023, καθώς ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία σε νούμερα τουλάχιστον, κάτι που φυσικά αποτυπώνεται και σε νούμερα στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Τελικά ο Τουρισμός για την περιοχή μας είναι η ναυαρχίδα της. Αυτά τα κρατάμε γιατί σίγουρα είναι αυτά που επηρεάζουν το εισόδημα, το τοπικό Α.Ε.Π.», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Μάρκος Δέμπας. 

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το κομμάτι της ακρίβειας και του πληθωρισμού – Αυτό το αισιόδοξο κλίμα που προέκυψε το 2023 πλήττεται δυστυχώς από τη σκληρή πραγματικότητα και το θολό τοπίο της ακρίβειας…»

«Παράλληλα με έμφαση τόνισα στην ομιλία μου ενώπιον των φορέων, ότι μας ανησυχεί ιδιαίτερα το κομμάτι της ακρίβειας και το κομμάτι του πληθωρισμού, όχι μόνο αυτό που βλέπουμε να φτάνει τελικά στο ράφι με τις αυξήσεις των προϊόντων, αλλά και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες των επιχειρήσεών μας, αυξήσεις που έχουν εκτοξεύσει τα λειτουργικά μας κόστη. Αυτό το αισιόδοξο κλίμα που προέκυψε το 2023 πλήττεται δυστυχώς από τη σκληρή πραγματικότητα και το θολό τοπίο της ακρίβειας, που όπως πολλές φορές λέω από τη μία τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Και εδώ ακριβώς ζητάμε πραγματικά κυβερνητικές παρεμβάσεις, για να δούμε πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός θα περιοριστούν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Κ.

«Στην εκδήλωση αυτή για πρώτη φορά επιβραβεύσαμε επιχειρηματίες και επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται στην περιοχή μας…»

Ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε επίσης στη βράβευση τοπικών επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι αυτό θα καθιερωθεί σαν θεσμός.

«Στην εκδήλωση αυτή για πρώτη φορά επιβραβεύσαμε επιχειρηματίες και επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται στην περιοχή μας. Θέλουμε να αναδείξουμε την επιχειρηματικότητα, να βραβεύσουμε επιχειρήσεις που σαν θεσμό πλέον θα το καθιερώσουμε ως Επιμελητήριο. Είναι σωστό και πρέπον να επιβραβεύουμε τους επιχειρηματίες που προσπαθούν εδώ στον τόπο μας να δημιουργήσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, να βοηθήσουν την τοπική οικονομία και κοινωνία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας. 

«Υπάρχουν εκατοντάδες καβαλιώτικες επιχειρήσεις που μπορούμε και θέλουμε να βραβεύσουμε το επόμενο διάστημα και γι’ αυτό θα θεσμοθετήσουμε πλέον τα επιχειρηματικά βραβεία του Επιμελητηρίου Καβάλας…»

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να βραβεύσουμε την Egnatia Aviation, μια εταιρεία με μια εμβληματική επένδυση που αλλάζει τη μορφή του παλιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα. Επίσης βραβεύσαμε την Kourtidis Group που έχει βοηθήσει πάρα πολύ την περιοχή μας, τόσο για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ανακοινωθεί, στην πόλη της Καβάλας στην περιοχή του Περιγαλίου, όσο και στην περιοχή της Τούζλας, του Δήμου Παγγαίου. Παράλληλά, είχαμε και τη βράβευση της εταιρείας από τη Χρυσούπολη του Χρήστου Παπαδάκη, μία εταιρεία πληροφορικής που πραγματικά μέσα σε 10 χρόνια έχει κάνει άλματα. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτές τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλες καβαλιώτικες επιχειρήσεις που μπορούμε και θέλουμε να βραβεύσουμε το επόμενο διάστημα και γι’ αυτό θα θεσμοθετήσουμε πλέον τα επιχειρηματικά βραβεία του Επιμελητηρίου Καβάλας», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Επιβραβεύτηκε η καλή πρακτική ανάμεσα σε Επιμελητήριο – Δήμο Καβάλας – Ο.Λ.Κ. – «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», στο κομμάτι της κρουαζιέρας

Τέλος, ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε και στην επιβράβευση της καλής πρακτικής, τη συνεργασία και τη σύμπραξη δηλαδή του Επιμελητηρίου με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τον Δήμο Καβάλας στο κομμάτι της κρουαζιέρας.

«Αυτήν την καλή πρακτική θέλαμε να επιβραβεύσουμε στο πρόσωπο και του Ο.Λ.Κ. και του Δήμου Καβάλας, διότι με αυτήν την πρακτική κατορθώσαμε ξεκινώντας από τρία κρουαζιερόπλοια πριν μερικά χρόνια, να φτάσουμε στα 43 φέτος, δεκαπλασιάζοντας και τα πλοία και τους τουρίστες που ήρθαν στην περιοχή μας. Και επειδή ξεκινάει μία νέα περίοδος με νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., νέες δημοτικές αρχές, θα πρέπει αυτή τη συνεργασία να την τονίσουμε και σε επόμενα βήματα. Έχουμε βάλει στόχο να φέρουμε χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή μας, είναι κάτι που ήδη έχουμε ήδη ξεκινήσει να ωριμάζουμε εδώ και ενάμιση μήνα. Χρειάζεται λοιπόν και η συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να φέρουμε για τον τόπο μας πολύ θετικά αποτελέσματα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μάρκος Δέμπας. 

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας απονεμήθηκαν τα βραβεία επιχειρηματικότητας στις παρακάτω επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τη δραστηριότητά τους το περασμένο έτος: Egnatia Aviation, Kourtidis Group και Lioncode. Βραβεύτηκαν επίσης ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τη σύμπραξη με το Επιμελητήριο στο πεδίο του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...