Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Ημέρα:

spot_img

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί

Προβλήματα σε συγκεκριμένους κλάδους της επιχειρηματικότητας αναμένεται να προκαλέσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Τα προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητα του επιχειρείν είναι πολλά. Ένα εξ αυτών είναι και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εδώ και μήνες έχει αρχίσει να απασχολεί την επιχειρηματικότητα και ήδη στους κλάδους της βιοτεχνίας και της μεταποίησης έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα και διαπιστώσαμε ότι ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα»

«Η ψηφιακή κάρτα αφορά θεωρητικά την προστασία της εργασίας, επιβλέπει ουσιαστικά αν τηρείται το ωράριο εργασίας, ενώ αφορά την αυτόματη διασύνδεση με το σύστημα «ΈΡΓΑΝΗ 2», με σκοπό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και αυτόματα να φαίνονται στο σύστημα οι ώρες εργασίας, το κανονικό ωράριο, η υπερεργασία, η υπερωρία κ.ο.κ. Το σκεπτικό καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι για να «βλέπει» τις σχέσεις εργαζόμενου και επιχείρησης. Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα, μια εξ αυτών πρόσφατα την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον σύλλογο λογιστών και φοροτεχνικών της Καβάλας, όπου ακόμη και από τους εισηγητές διαπιστώσαμε προβληματισμούς, ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους, στους οποίους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα, γιατί στο τέλος εκεί καταλήγουμε. Στο ότι αν κάτι δεν τηρηθεί σωστά, τότε θα υπάρχουν αυτόματα πρόστιμα που δεν είναι και μικρού μεγέθους», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας…»

«Υπάρχουν κλάδοι όπου ένας υπάλληλος πριν πάει στην εργασία του θα πρέπει να

πάει σε μια τράπεζα, στην εφορία, σε μια επιχείρηση, άρα πως χτυπάει την κάρτα ή πώς αξιολογείται αν τηρείται ή όχι το ωράριο; Μιλάμε για μια σειρά κλάδων, όπως μεταφορικές, ντελίβερι, λογιστές, δημοσιογράφοι, που επί του πρακτέου έχουν αυτή τη στιγμή προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας. Ήδη ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο, έχουμε θέσει το θέμα κεντρικά για να δούμε πως μπορεί το πρόβλημα να λυθεί. Εμείς δεν θέλουμε καμιά επιχείρησή μας να αδικηθεί. Ίσα ίσα θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας. Είμαστε σε συνεχή καταγραφή αυτών των προβλημάτων, τα διαβιβάζουμε αυτόματα και στην Κεντρική Ένωση και στα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας να μας βρει προετοιμασμένους και να μην προστεθούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα των επιχειρήσεων μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...