Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αίτημα για παράταση της διαδικασίας αντικατάστασης των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων εστίασης

Ημέρα:

Επιστολή με αίτημα την παράταση της διαδικασίας απόσυρσης και αντικατάστασης των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων εστίασης απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας προς τον Διοικητή την ΑΑΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τους συναρμόδιους φορείς αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία των  μελών μας αναφορικά με τη διαδικασία απόσυρσης και παράλληλα αντικατάστασης των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων εστίασης.  Ειδικότερα, την 1η Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την απόσυρση των Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) και των Απλών Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) από τις επιχειρήσεις εστίασης και η αντικατάστασή τους, από τις 02 Ιουλίου 2024, με άλλους τύπους ΦΗΜ ή, εάν πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης, με τη χρήση ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου ή ΦΤΜ Εστιατορίου ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου ή γενικότερα με τη χρήση Παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για τη έγκαιρη προμήθεια του νέου εξοπλισμού, δυστυχώς οι ανωτέρω φορολογικοί μηχανισμοί δεν είναι διαθέσιμοι προς το παρόν στην αγορά, με αποτέλεσμα η άμεση εγκατάστασή τους να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής. Επίσης, οι συνδέσεις ERPμε πάροχο συνεχίζουν να παρουσιάζουν δυσκολίες  στη διασύνδεσή  τους με τα POS, ενώ οι επαναλαμβανόμενες οχλήσεις της Υπηρεσίας σας για την επιβολή προστίμων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη δυσμενές κλίμα.

Δεδομένου, ότι η περιοχή μας αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για χιλιάδες  τουρίστες, η διατήρηση των  επιχειρήσεων εστίασης και η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους αποτελεί κύριο μέλημα όχι μόνο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για την ενίσχυση της βιομηχανίας του τουρισμού εν γένει.

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε την παράταση του χρονικού διαστήματος για την αντικατάσταση των φορολογικών εξοπλισμών, προκειμένου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, που σημειωτέον έχουν ήδη προβεί στη παραγγελία του σχετικού εξοπλισμού, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Διαφορετικά, υπέχει ο κίνδυνος της επιβολής εξοντωτικών προστίμων που θα θέσουν σε διακινδύνευση την εύρυθμη και υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου. Έχοντας αμφότεροι κοινό στόχο την εξομάλυνση της αγοράς, πιστεύουμε, πως μία παράτασης της τάξεως των 3 μηνών θα ήταν αρκετή για την ομαλή μετάβαση των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής...

Καβάλα: Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με τουριστικό

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ο Γιώργος Πριονίδης στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Από την ΕΠΣΚ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:Αποτελεί ιδιαίτερα...

Αναβάλλεται η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Περάμου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων...

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 – CosmoKid

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 - CosmoKids Όπως κάθε...

Συνεργασία του Δημάρχου Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ

Συνάντηση συνεργασίας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, είχε...

28 νέοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Π.Ε. Καβάλας

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,...

Τίμησαν την μνήμη του ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη

Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗ. Την...