Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Ημέρα:

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη στην Βαλκανική / Πρέπει να μεγαλώσει η συμμετοχή του εισερχόμενου τουρισμού με το αεροπλάνο

«Μετά το μεγάλο ξέσπασμα του Πάσχα υπάρχει τώρα ένα κενό, το οποίο είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη στην Βαλκανική κι αν δεν κλείσουν τα σχολεία δεν θα ξεκινήσει η σεζόν».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση που καταγράφεται στο νησί στην τρέχουσα περίοδο.

«Κάποια μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει κι έτσι δεν φαίνεται το φιλόξενο πρόσωπο του νησιού στα μάτια αυτών που έχουμε εμείς πελάτες στα ξενοδοχεία…»

«Για τα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν συνεργασίες με tour operators από την κεντρική και την δυτική Ευρώπη, αυτό δεν ισχύει, καθότι ήδη είναι ανοιχτά και έχουν σημαντικό κομμάτι αυτής της πελατείες. Πρέπει να πω ότι ο τόπος μας είναι ακόμα απροετοίμαστος σχετικά με το ότι στα ξενοδοχεία εμείς έχουμε κόσμο. Κάποιες παραλίες είναι οργανωμένες, ωστόσο κάποια μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει κι έτσι δεν φαίνεται το φιλόξενο πρόσωπο του νησιού στα μάτια αυτών που έχουμε εμείς πελάτες στα ξενοδοχεία, παρά μόνο μέσα στους δικούς μας χώρους. Έξω δεν υπάρχει ακόμη πλήρης ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος», ανέφερε σχετικά ο κ. Παρασχούδης. 

«Ο κάθε επιχειρηματίας καλείται να αντιμετωπίσει μόνος του το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού…»

Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου σημείωσε: «Είναι ένα πρόβλημα με το οποίο θα πρέπει να συμβιβαστούμε και να δούμε τι λύσεις έχουμε. Υπάρχει θέμα σοβαρό και ο κάθε επιχειρηματίας καλείται να το αντιμετωπίσει μόνος του, γιατί συλλογικά δεν είναι κάτι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Ο καθένας κοιτάει να βολευτεί ο ίδιος και από εκεί και πέρα οι συλλογικές προσπάθειες πέφτουν στο κενό τις περισσότερες φορές».

«Πρέπει να μεγαλώσει η συμμετοχή του εισερχόμενου τουρισμού με το αεροπλάνο…»

Τέλος, αναφορικά με τις πτήσεις τσάρτερ και τον από αέρος τουρισμό, ο Πάρης Παρασχούδης επισήμανε: «Το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί το αεροδρόμιό μας, να έρθει περισσότερος κόσμος με πτήσεις τσάρτερ ή με low cost εταιρείες και να μην βασιζόμαστε μόνο στον οδικό τουρισμό. Είναι καλός ο οδικός τουρισμός, αλλά πρέπει να μεγαλώσει η συμμετοχή του εισερχόμενου τουρισμού με το αεροπλάνο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας...

Τρία παραθέματα για τον κ. Κασσελάκη

Παραθέτει ο Γιάννης Μόνιος Το πρώτο είναι από τον «Λαμπριάτικο...

Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση ΙΧ...

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...