Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Δημήτρης Μπαταλογιάννης: Στην Αλάνα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα πάση θυσία…

Ημέρα:

«Πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα πάση θυσία. Όλες οι ειδικές διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στην πράξη εφαρμογής που αφορούν στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας θα πρέπει να εφαρμοστούν και παράλληλα θα πρέπει να υποστηρίξουμε την επένδυση, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, μετά και την επεισοδιακή συνάντηση του δημάρχου Παγγαίου, με τον επενδυτή στην Αλάνα, για το θέμα που ανέκυψε με την περίφραξή της.

«Η επένδυση θα επιφέρει πολλά κέρδη στην τοπική κοινωνία αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και στην εφαρμογή της επένδυσης, αλλά και των δικαιωμάτων των κατοίκων…»

«Προς το παρόν την όλη υπόθεση διαχειρίζεται ο δήμαρχος Παγγαίου μαζί με τον επενδυτή. Δεν ξέρω αν θα τελεσφορήσει. Ίσως θα πρέπει να το δούμε ως δημοτικό συμβούλιο. Δεν ξέρω αν μπορεί να το διαχειριστεί από μόνος του ο δήμαρχος. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο κάθετες οδοί, για τις οποίες έχουν συμφωνήσει να είναι ελεύθερες. Η μια από την πλευρά του blue bay που καταλήγει στην καντίνα και η δεύτερη από την πλευρά του Paradiso. Θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να υπάρχουν δίοδοι, ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να εξυπηρετούνται. Θα πρέπει παράλληλα ο πεζόδρομος που έχει ολοκληρωθεί ένα κομμάτι κι έχει εγκριθεί και η επιμέρους χρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Παληού, να είναι και αυτός ελεύθερος, όπως θα πρέπει με μια ειδική διάταξη που αφορά την πράξη εφαρμογής να υπάρχουν από τα συνολικά 150 στρέμματα, ελεύθερα τα 45 προς δημόσια χρήση. Αυτός ήταν ο λόγος, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε της διαμάχης του δημάρχου με τον επενδυτή, αφού πήγε να περιφράξει και τα 45 στρέμματα. Η επένδυση θα επιφέρει πολλά κέρδη στην τοπική κοινωνία, θα διαμορφώσει μια άλλη πραγματικότητα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας κι όλα αυτά θα πρέπει να τα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, πλέον σαν δημοτικό συμβούλιο που εκφράζουμε την τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία και στην εφαρμογή της επένδυσης, αλλά και των δικαιωμάτων των κατοίκων της Νέας Ηρακλείτσας και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ακόμη για το θέμα ο κ. Μπαταλογιάννης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...