Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Κώστας Γάκης για προσφυγικό: «Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε…»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το μείζον θέμα του προσφυγικού κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ελευθερούπολη.

«Το προσφυγικό θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το δήμο μας, μιας και φιλοξενούμε πρόσφυγες. Έγινε σαφές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνιστεί για πολύ καιρό, καθώς ο δήμος μας αδυνατεί, όσο περνάει ο καιρός, να φιλοξενεί πρόσφυγες και μάλιστα σε έναν χώρο που είναι οργανικός για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης.

«Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε…»

«Πρέπει να είναι σαφές ότι στο δήμο Παγγαίου δεν υπάρχει χώρος για μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και φυσικά δεν μιλάμε για κάποιο άλλο χώρο, πέραν του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης. Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε, όμως αδυνατούμε για μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων. Αν αρχίσει μετά το Μάιο η ενεργοποίηση των αθλητικών συλλόγων για τη νέα σεζόν ασφαλώς και δεν θα μπορούν να διαμένουν εκεί οι πρόσφυγες. Εξάλλου δεν είναι κι ο ιδανικότερος χώρος, αρκεί να φανταστούμε τα προβλήματα που θα υπάρξουν με την άνοδο της θερμοκρασίας σε ένα κλειστό γυμναστήριο που δεν έχει ούτε θερμομόνωση ή εξαερισμό. Τους παρέχουμε αυτά που μπορούμε με τη βοήθεια και των εθελοντών, οι οποίοι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα μπορούν να αποδώσουν πλέον», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος της Δευτέρας συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, σε σχέση τις ανάγκες που δημιουργούνται και από την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, αναγκαστικά θα προσλαμβάνονται και 2μηνίτες για να καλυφθεί και το κομμάτι του προσφυγικού, αλλά και οι ανάγκες σε καθαριότητα και πράσινο που είναι μεγάλες πλέον λόγω και της άνοιξης.

Συζητήθηκε και το θέμα του κάμπινγκ της Τούζλας

Όπως τόνισε τέλος ο Κώστας Γάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, συζητήθηκε και το θέμα του κάμπινγκ της Τούζλας.

«Το διαχωρίσαμε από 30 στρέμματα και το κάναμε 12 και 12, ώστε να προκηρυχθεί στο μέλλον και σύντομα η διακήρυξη της λειτουργίας του κάμπινγκ για 150 άτομα, αριθμός που είναι πιο εύκολος να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος που θα το πάρει να λειτουργήσει του χρόνου. Για φέτος δεν μιλάμε γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει εκ των πραγμάτων, αφού χρειάζονται μελέτες και εγκρίσεις που δεν είναι έτοιμες αυτή τη στιγμή. Ο χρόνος θα είναι αρκετός, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν λεπτομερώς κι όποιος το πάρει να αξιολογήσει τις δυνατότητες που έχει για να είναι μια σοβαρή επένδυση κι όχι ένας διαγωνισμός για τα μάτια του κόσμου και να προκύψει πάλι νέο πρόβλημα όπως προέκυψε εδώ και τρία χρόνια και το κάμπινγκ είναι κλειστό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις