Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Κώστας Γάκης για προσφυγικό: «Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε…»

Ημέρα:

Το μείζον θέμα του προσφυγικού κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ελευθερούπολη.

«Το προσφυγικό θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το δήμο μας, μιας και φιλοξενούμε πρόσφυγες. Έγινε σαφές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνιστεί για πολύ καιρό, καθώς ο δήμος μας αδυνατεί, όσο περνάει ο καιρός, να φιλοξενεί πρόσφυγες και μάλιστα σε έναν χώρο που είναι οργανικός για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης.

«Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε…»

«Πρέπει να είναι σαφές ότι στο δήμο Παγγαίου δεν υπάρχει χώρος για μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και φυσικά δεν μιλάμε για κάποιο άλλο χώρο, πέραν του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης. Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε, όμως αδυνατούμε για μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων. Αν αρχίσει μετά το Μάιο η ενεργοποίηση των αθλητικών συλλόγων για τη νέα σεζόν ασφαλώς και δεν θα μπορούν να διαμένουν εκεί οι πρόσφυγες. Εξάλλου δεν είναι κι ο ιδανικότερος χώρος, αρκεί να φανταστούμε τα προβλήματα που θα υπάρξουν με την άνοδο της θερμοκρασίας σε ένα κλειστό γυμναστήριο που δεν έχει ούτε θερμομόνωση ή εξαερισμό. Τους παρέχουμε αυτά που μπορούμε με τη βοήθεια και των εθελοντών, οι οποίοι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα μπορούν να αποδώσουν πλέον», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος της Δευτέρας συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, σε σχέση τις ανάγκες που δημιουργούνται και από την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, αναγκαστικά θα προσλαμβάνονται και 2μηνίτες για να καλυφθεί και το κομμάτι του προσφυγικού, αλλά και οι ανάγκες σε καθαριότητα και πράσινο που είναι μεγάλες πλέον λόγω και της άνοιξης.

Συζητήθηκε και το θέμα του κάμπινγκ της Τούζλας

Όπως τόνισε τέλος ο Κώστας Γάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, συζητήθηκε και το θέμα του κάμπινγκ της Τούζλας.

«Το διαχωρίσαμε από 30 στρέμματα και το κάναμε 12 και 12, ώστε να προκηρυχθεί στο μέλλον και σύντομα η διακήρυξη της λειτουργίας του κάμπινγκ για 150 άτομα, αριθμός που είναι πιο εύκολος να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος που θα το πάρει να λειτουργήσει του χρόνου. Για φέτος δεν μιλάμε γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει εκ των πραγμάτων, αφού χρειάζονται μελέτες και εγκρίσεις που δεν είναι έτοιμες αυτή τη στιγμή. Ο χρόνος θα είναι αρκετός, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν λεπτομερώς κι όποιος το πάρει να αξιολογήσει τις δυνατότητες που έχει για να είναι μια σοβαρή επένδυση κι όχι ένας διαγωνισμός για τα μάτια του κόσμου και να προκύψει πάλι νέο πρόβλημα όπως προέκυψε εδώ και τρία χρόνια και το κάμπινγκ είναι κλειστό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας για τον θάνατο του 18χρονου μαθητή σε τροχαίο

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί...

Ο Γιώργος Βορίδης υποψήφιος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Γιώργος Βορίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από σύγκρουση δικύκλου με όχημα του δήμου Καβάλας

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου...

Energean: Πρωτοβουλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Παγγαίου και στον Δήμο Ζίτσας

Στην ενίσχυση των υποδομών που προστατεύουν το περιβάλλον προχώρησε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...