Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κώστας Γάκης για προσφυγικό: «Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε…»

Ημέρα:

spot_img

Το μείζον θέμα του προσφυγικού κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ελευθερούπολη.

«Το προσφυγικό θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το δήμο μας, μιας και φιλοξενούμε πρόσφυγες. Έγινε σαφές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνιστεί για πολύ καιρό, καθώς ο δήμος μας αδυνατεί, όσο περνάει ο καιρός, να φιλοξενεί πρόσφυγες και μάλιστα σε έναν χώρο που είναι οργανικός για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης.

«Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε…»

«Πρέπει να είναι σαφές ότι στο δήμο Παγγαίου δεν υπάρχει χώρος για μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και φυσικά δεν μιλάμε για κάποιο άλλο χώρο, πέραν του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης. Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε, όμως αδυνατούμε για μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων. Αν αρχίσει μετά το Μάιο η ενεργοποίηση των αθλητικών συλλόγων για τη νέα σεζόν ασφαλώς και δεν θα μπορούν να διαμένουν εκεί οι πρόσφυγες. Εξάλλου δεν είναι κι ο ιδανικότερος χώρος, αρκεί να φανταστούμε τα προβλήματα που θα υπάρξουν με την άνοδο της θερμοκρασίας σε ένα κλειστό γυμναστήριο που δεν έχει ούτε θερμομόνωση ή εξαερισμό. Τους παρέχουμε αυτά που μπορούμε με τη βοήθεια και των εθελοντών, οι οποίοι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα μπορούν να αποδώσουν πλέον», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος της Δευτέρας συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, σε σχέση τις ανάγκες που δημιουργούνται και από την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, αναγκαστικά θα προσλαμβάνονται και 2μηνίτες για να καλυφθεί και το κομμάτι του προσφυγικού, αλλά και οι ανάγκες σε καθαριότητα και πράσινο που είναι μεγάλες πλέον λόγω και της άνοιξης.

Συζητήθηκε και το θέμα του κάμπινγκ της Τούζλας

Όπως τόνισε τέλος ο Κώστας Γάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, συζητήθηκε και το θέμα του κάμπινγκ της Τούζλας.

«Το διαχωρίσαμε από 30 στρέμματα και το κάναμε 12 και 12, ώστε να προκηρυχθεί στο μέλλον και σύντομα η διακήρυξη της λειτουργίας του κάμπινγκ για 150 άτομα, αριθμός που είναι πιο εύκολος να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος που θα το πάρει να λειτουργήσει του χρόνου. Για φέτος δεν μιλάμε γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει εκ των πραγμάτων, αφού χρειάζονται μελέτες και εγκρίσεις που δεν είναι έτοιμες αυτή τη στιγμή. Ο χρόνος θα είναι αρκετός, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν λεπτομερώς κι όποιος το πάρει να αξιολογήσει τις δυνατότητες που έχει για να είναι μια σοβαρή επένδυση κι όχι ένας διαγωνισμός για τα μάτια του κόσμου και να προκύψει πάλι νέο πρόβλημα όπως προέκυψε εδώ και τρία χρόνια και το κάμπινγκ είναι κλειστό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...