Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βάζει ψηλά τον πήχη ο Χρήστος Πριονίδης

Ημέρα:

spot_img

«Μάχη» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, δίνει ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης, ο οποίος παράλληλα βάζει στο «στόχαστρο» του και κάποιες παρεμβάσεις ουσίας που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Πριονίδης, σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», αυτή τη στιγμή η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, όσον αφορά τον τομέα της Καθαριότητας, λόγω της πρόσληψης των 70 νέων υπαλλήλων από την προκήρυξη της 3Κ.

«Τοποθετούμε τους δικούς μας κάδους, μαθαίνουμε τα δρομολόγια στους νέους υπαλλήλους που θα ανέβουν στα απορριμματοφόρα κι ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, όταν θα περάσει η περίοδος προσαρμογής»

«O επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έδωσε εντολή να σταματήσει ο εργολάβος καθαριότητας, οπότε πλέον μαζεύει τους δικούς του κάδους για να αποσυρθεί από τις εργασίες αποκομιδής. Εμείς από την άλλη τοποθετούμε τους δικούς μας κάδους, μαθαίνουμε τα δρομολόγια στους νέους υπαλλήλους που θα ανέβουν στα απορριμματοφόρα κι ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, όταν θα περάσει η περίοδος της προσαρμογής. Γίνεται πλέον και θα παραμείνει αυτόνομο το κομμάτι της καθαριότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πριονίδης.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να αποσύρουμε όλα τα οχήματα που είναι παρατημένα δεξιά κι αριστερά, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους δημότες μας και παράλληλα καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης»

«Δίνουμε επίσης μεγάλη βαρύτητα στο θέμα του πάρκινγκ κι αυτό το λέω γιατί το δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Περάμου έχει πρόβλημα, οπότε έχουμε ήδη ξεκινήσει να αποσύρουμε όλα τα οχήματα που είναι παρατημένα δεξιά κι αριστερά, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους δημότες μας και παράλληλα καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης. Με τη νόμιμη διαδικασία και αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος τα σηκώνει ο γερανός και τα μεταφέρει στο εργοτάξιο μας έξω από τη Νέα Πέραμο. Σε ένα σύνολο 53 οχημάτων έχουμε ήδη αποσύρει 8», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

Στοίχημα για τον Χ. Πριονίδη η κατασκευή κυκλικού κόμβου στα φανάρια της Νέας Ηρακλείτσας

Παράλληλα, ο κ. Πριονίδης αναφέρθηκε και σε ένα θέμα, που για τον ίδιο, όπως υπογράμμισε, αποτελεί στοίχημα.

«Ο κόμβος της Νέας Ηρακλείτσας, εκεί που σήμερα είναι οι φωτεινοί σηματοδότες, είναι ένα σημείο που αποτελεί στοίχημα για εμένα. Πρέπει να γίνει αυτό το έργο, το είχα ξεκαθαρίσει και στον δήμαρχο που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την αντιδημαρχία της Δ.Ε. Ελευθερών. Έχω έρθει σε επαφή δυο φορές με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος μας να γίνει ένας κυκλικός κόμβος, κάτι αντίστοιχο με την είσοδο της Δράμας, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε ατυχήματα που γίνονται στο σημείο με τη σημερινή του μορφή», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο Χ. Πριονίδης.

Έργο πνοής που ίσως ξεκινήσει εντός του 2020 η βελτίωση του δρόμου Νέας Περάμου ― κόμβου Ελαιοχωρίου

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται να προχωρήσει το έργο της βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί από την Νέα Πέραμο προς Αμμολόφους και κόμβο Ελαιοχωρίου, ένα οδικό τμήμα που είναι ιδιαίτερα στενό και επικίνδυνο, ειδικά το καλοκαίρι, ο κ. Πριονίδης απάντησε: “Είναι έργο της Περιφέρειας, που όντως πρέπει να γίνει. Μιλάμε και γι’ αυτό το έργο. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να αποζημιωθούν οι απαλλοτριώσεις. Έχουν αποζημιωθεί, το γνωρίζω καλά, στον μεγαλύτερο βαθμό τους και σε συνάντηση που είχα με τον αντιπεριφερειάρχη προέκυψε ότι είναι στα σκαριά να ξεκινήσει αυτό το έργο. Είναι μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και λογικά πρέπει να ξεκινήσει. Θα είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή και πολλά πράγματα με την ολοκλήρωσή του θα μπουν στη θέση τους. Θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου σημαντική και οι συνθήκες κυκλοφορίας, ειδικά το καλοκαίρι που έχει μεγάλη κίνηση, θα είναι πλέον οι καλύτερες δυνατές».

Σύντομα θα αρχίσει το έργο της διαγράμμισης της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου, καθώς και του τμήματος Νέας Περάμου ― Ελευθερών

«Ασχολούμαστε καθημερινά με τα μικροπροβλήματα των συμπολιτών μας. Υπάρχει συνεργείο που ασχολείται μόνο με αυτά, σε καθαριότητα, κάδους, αποκατάσταση πεζοδρομίων, φωτιστικά σώματα, διαγραμμίσεις κλπ. Να σημειώσω ότι σύντομα θα γίνει διαγράμμιση στην οδό 28ης Οκτωβρίου, τον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου που οδηγεί προς Ελευθερές, ένα έργο απαραίτητο. Χθες είχα επικοινωνία με τον κ. Αντωνιάδη γι’ αυτό το θέμα, γιατί έχει χρόνια να διαγραμμιστεί. Επίσης πρέπει να μελετήσουμε και να βάλουμε και σε μια σειρά το θέμα του φωτισμού του συγκεκριμένου δρόμου, να μπουν κολώνες και νέος φωτισμός. Είμαι συνεχώς στον δρόμο καταγράφω τα κακώς κείμενα και δίνω ανάλογα εντολές για αποκατάσταση των προβλημάτων. Υπάρχει μεγάλη όρεξη και θέληση από εμάς και νομίζω ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων...