Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βάζει ψηλά τον πήχη ο Χρήστος Πριονίδης

Ημέρα:

spot_img

«Μάχη» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, δίνει ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης, ο οποίος παράλληλα βάζει στο «στόχαστρο» του και κάποιες παρεμβάσεις ουσίας που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Πριονίδης, σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», αυτή τη στιγμή η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, όσον αφορά τον τομέα της Καθαριότητας, λόγω της πρόσληψης των 70 νέων υπαλλήλων από την προκήρυξη της 3Κ.

«Τοποθετούμε τους δικούς μας κάδους, μαθαίνουμε τα δρομολόγια στους νέους υπαλλήλους που θα ανέβουν στα απορριμματοφόρα κι ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, όταν θα περάσει η περίοδος προσαρμογής»

«O επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έδωσε εντολή να σταματήσει ο εργολάβος καθαριότητας, οπότε πλέον μαζεύει τους δικούς του κάδους για να αποσυρθεί από τις εργασίες αποκομιδής. Εμείς από την άλλη τοποθετούμε τους δικούς μας κάδους, μαθαίνουμε τα δρομολόγια στους νέους υπαλλήλους που θα ανέβουν στα απορριμματοφόρα κι ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, όταν θα περάσει η περίοδος της προσαρμογής. Γίνεται πλέον και θα παραμείνει αυτόνομο το κομμάτι της καθαριότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πριονίδης.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να αποσύρουμε όλα τα οχήματα που είναι παρατημένα δεξιά κι αριστερά, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους δημότες μας και παράλληλα καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης»

«Δίνουμε επίσης μεγάλη βαρύτητα στο θέμα του πάρκινγκ κι αυτό το λέω γιατί το δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Περάμου έχει πρόβλημα, οπότε έχουμε ήδη ξεκινήσει να αποσύρουμε όλα τα οχήματα που είναι παρατημένα δεξιά κι αριστερά, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους δημότες μας και παράλληλα καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης. Με τη νόμιμη διαδικασία και αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος τα σηκώνει ο γερανός και τα μεταφέρει στο εργοτάξιο μας έξω από τη Νέα Πέραμο. Σε ένα σύνολο 53 οχημάτων έχουμε ήδη αποσύρει 8», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

Στοίχημα για τον Χ. Πριονίδη η κατασκευή κυκλικού κόμβου στα φανάρια της Νέας Ηρακλείτσας

Παράλληλα, ο κ. Πριονίδης αναφέρθηκε και σε ένα θέμα, που για τον ίδιο, όπως υπογράμμισε, αποτελεί στοίχημα.

«Ο κόμβος της Νέας Ηρακλείτσας, εκεί που σήμερα είναι οι φωτεινοί σηματοδότες, είναι ένα σημείο που αποτελεί στοίχημα για εμένα. Πρέπει να γίνει αυτό το έργο, το είχα ξεκαθαρίσει και στον δήμαρχο που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την αντιδημαρχία της Δ.Ε. Ελευθερών. Έχω έρθει σε επαφή δυο φορές με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος μας να γίνει ένας κυκλικός κόμβος, κάτι αντίστοιχο με την είσοδο της Δράμας, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε ατυχήματα που γίνονται στο σημείο με τη σημερινή του μορφή», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο Χ. Πριονίδης.

Έργο πνοής που ίσως ξεκινήσει εντός του 2020 η βελτίωση του δρόμου Νέας Περάμου ― κόμβου Ελαιοχωρίου

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται να προχωρήσει το έργο της βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί από την Νέα Πέραμο προς Αμμολόφους και κόμβο Ελαιοχωρίου, ένα οδικό τμήμα που είναι ιδιαίτερα στενό και επικίνδυνο, ειδικά το καλοκαίρι, ο κ. Πριονίδης απάντησε: “Είναι έργο της Περιφέρειας, που όντως πρέπει να γίνει. Μιλάμε και γι’ αυτό το έργο. Το δύσκολο κομμάτι ήταν να αποζημιωθούν οι απαλλοτριώσεις. Έχουν αποζημιωθεί, το γνωρίζω καλά, στον μεγαλύτερο βαθμό τους και σε συνάντηση που είχα με τον αντιπεριφερειάρχη προέκυψε ότι είναι στα σκαριά να ξεκινήσει αυτό το έργο. Είναι μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και λογικά πρέπει να ξεκινήσει. Θα είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή και πολλά πράγματα με την ολοκλήρωσή του θα μπουν στη θέση τους. Θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου σημαντική και οι συνθήκες κυκλοφορίας, ειδικά το καλοκαίρι που έχει μεγάλη κίνηση, θα είναι πλέον οι καλύτερες δυνατές».

Σύντομα θα αρχίσει το έργο της διαγράμμισης της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου, καθώς και του τμήματος Νέας Περάμου ― Ελευθερών

«Ασχολούμαστε καθημερινά με τα μικροπροβλήματα των συμπολιτών μας. Υπάρχει συνεργείο που ασχολείται μόνο με αυτά, σε καθαριότητα, κάδους, αποκατάσταση πεζοδρομίων, φωτιστικά σώματα, διαγραμμίσεις κλπ. Να σημειώσω ότι σύντομα θα γίνει διαγράμμιση στην οδό 28ης Οκτωβρίου, τον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου που οδηγεί προς Ελευθερές, ένα έργο απαραίτητο. Χθες είχα επικοινωνία με τον κ. Αντωνιάδη γι’ αυτό το θέμα, γιατί έχει χρόνια να διαγραμμιστεί. Επίσης πρέπει να μελετήσουμε και να βάλουμε και σε μια σειρά το θέμα του φωτισμού του συγκεκριμένου δρόμου, να μπουν κολώνες και νέος φωτισμός. Είμαι συνεχώς στον δρόμο καταγράφω τα κακώς κείμενα και δίνω ανάλογα εντολές για αποκατάσταση των προβλημάτων. Υπάρχει μεγάλη όρεξη και θέληση από εμάς και νομίζω ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...