Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στέλλα Αργυρίου: Δράσεις για την πρόληψη της ενδοοικογενειακή και της έμφυλης βίας

Ημέρα:

Στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο κομμάτι της πρόληψης σε σχέση με την ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Καβάλας σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, Στέλλα Αργυρίου. 

«Ξεκινώντας τη χρονιά ο δήμαρχος Καβάλας αποφάσισε, έχοντας την πλειοψηφία, να μοιράσει και αρμοδιότητες και να εντάξει μέσα στο πλαίσιο αυτό των αρμοδιοτήτων και εντεταλμένους συμβούλους. Έτσι ο καθένας από εμάς λειτουργώντας επικουρικά στους αντιδημάρχους, έχουμε αναλάβει κάποιες αρμοδιότητες. Η δική μου έχει να κάνει με τον Πολιτισμό, τις επιστήμες και την έμφυλη βία», ανέφερε αρχικά η κ. Αργυρίου. 

«Νομίζω ότι αυτό έχει περισσότερο ανάγκη ο κόσμος και να σταθούμε και πάρα πολύ στο κομμάτι της πρόληψης σε σχέση με την ενδοοικογενειακή βία, η οποία δυστυχώς εμφανίζει έξαρση…»

«Βλέποντας από την επιστημονική μου ιδιότητα το πόσο έχουν αλλάξει οι σχέσεις των ανθρώπων και το πόσο δυστυχώς η βία υπάρχει στην καθημερινότητα και οι γυναίκες είμαστε θύματα αυτής της βίας, αυτοί οι τρεις τομείς που έχω αναλάβει συνδέονται άμεσα. Έτσι λοιπόν από τις πρώτες δράσεις που κάναμε σε συνεργασία με τον Δήμο, ήταν το  think tank όπου συναντηθήκαμε πολλοί επιστημονικοί φορείς και κάναμε μία καταγραφή και μία χαρτογράφηση του ανθρώπινου δυναμικού. Η δεύτερη δράση που έπαιξε πάρα πολύ πρόσφατα μ’ αφορμή την ημέρα της γυναίκας, ήταν μία δράση με δύο εταιρείες, μία καβαλιώτικη και μία εταιρεία στην Αθήνα, όπου φτιάξαμε ένα μαντήλι και ένα κόσμημα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας και από εκεί και πέρα στο πρόγραμμά μας είναι να ενεργοποιούμε δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Νομίζω ότι αυτό έχει περισσότερο ανάγκη ο κόσμος και να σταθούμε και πάρα πολύ στο κομμάτι της πρόληψης σε σχέση με την ενδοοικογενειακή βία, η οποία δυστυχώς εμφανίζει έξαρση», σημείωσε στη συνέχεια η κ. Αργυρίου.

«Ερχόμαστε εδώ εμείς να λειτουργήσουμε ανακουφιστικά και νομίζω αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να νιώσουν αυτές οι γυναίκες μία ασφάλεια κι ότι εκεί έξω υπάρχει αυτό που λέμε και στη δράση που κάναμε με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, φως…»

«Είναι ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο, το οποίο χρειάζεται και ενδυνάμωση, αλλά και κοινωνική ευαισθησία, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε αυτά τα θύματα. Δυστυχώς αυτό που παρατηρώ εγώ και μέσα από την επιστήμη μου και μέσα από την επαφή μου με γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, είναι ότι μην γνωρίζοντας μπαίνουμε στη διαδικασία και της δευτερογενούς θυματοποίησης. Αυτό στο θύμα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, οπότε ερχόμαστε εδώ εμείς να λειτουργήσουμε ανακουφιστικά και νομίζω αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να νιώσουν αυτές οι γυναίκες μία ασφάλεια και να νιώσουν ότι εκεί έξω υπάρχει αυτό που λέμε και στη δράση που κάναμε με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, φως. Οι γυναίκες αυτές ζουν για ένα διάστημα στο απόλυτο σκοτάδι», επισήμανε καταληκτικά η ειδική σύμβουλος σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης του δημάρχου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...