Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Τιμή και ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ημέρα:

«Υπάρχει η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα, το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις / Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες»

«Χαρά, τιμή και ευθύνη. Αυτά είναι τα κυριότερα συναισθήματα που νιώθω μετά την πρώτη συνεδρίαση και την εκλογή μου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ύστερα από την πανηγυρική εκλογή του στην εν λόγω θέση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. 

«Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου…»

«Έχω ευχαριστήσει ήδη τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν αρχικά ως δημοτικό σύμβουλο και μου έδωσαν την ευκαιρία να κριθώ από μια θέση ευθύνης. Φυσικά ευχαριστώ και τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αλλά και όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η ενδεχόμενη δυσκολία δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς θα χειριστείς 34 διαφορετικές προσωπικότητες, δηλαδή τα μέλη του δημοτικού συμβούλιο συν τον δήμαρχο 35, αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με διατάξεις νόμων πολλές φορές, οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλάζουν συνεχώς», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μαμτσαδέλης. 

«Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον. Το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις…»

«Θέλει πολλή προσοχή για να μη δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Γιατί αν κάποιο θέμα δεν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και πάμε πίσω, ουσιαστικά χάνεται το χρονοδιάγραμμα από την υπηρεσία και αυτός ο οποίος πλήττεται στο τέλος είναι ο ίδιος ο δημότης. Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Το θέμα είναι να εφαρμόζεις σωστά τις διατάξεις και βασικά το κυριότερο είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις. Να μην πρέπει να ερμηνευτούν για να εφαρμοστούν. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και σημασία αυτό. Σε κάθε περίπτωση και ενδεχόμενα λάθη είναι ανθρώπινα, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, αρκεί να μην είναι ανεπανόρθωτα και να μην προκαλούν κανένα πρόβλημα», επισήμανε ακόμη στα όσα είπε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις…»

«Υπάρχει διάθεση και συναίνεση από όλους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει συναίνεση. Έχουμε όλοι έναν κοινό σκοπό. Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις. Από εδώ και πέρα έχουμε την επικύρωση των δύο διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (2/1), έχουμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως δεν έχει οριστεί ακόμη το πότε θα γίνει. Θα έχουμε τον προϋπολογισμό, θα έχουμε τα ανταποδοτικά τέλη, τον ορισμό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γενικά υπάρχουν πολλά διαδικαστικά θέματα. Είχαν φροντίσει οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι και το προηγούμενο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο που έκαναν σε όλους μας, πρώτα απ’ όλα στους δημότες και μετά σε μας, να μην έχουμε δηλαδή ανοιχτά θέματα από το προηγούμενο έτος. Άρα αναμένουμε ό,τι καινούργιο μας έρθει από την υπηρεσία και φυσικά θα έχουμε και τη συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας, με σημαντικές αρμοδιότητες και πιθανόν να ελαφρύνει και το δημοτικό συμβούλιο, αφού θα γίνεται μία προεργασία πολλών θεμάτων που θα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, άρα σίγουρα το έργο μας θα διευκολύνεται με τη βοήθεια και της Δημοτικής Επιτροπής», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...