Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Ημέρα:

spot_img

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους βουλευτές και την Περιφέρεια

Μεγαλύτερη συμπαράσταση στον δήμαρχο Καβάλας, από τους τοπικούς βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειάρχη, για τη διάσωση του παλιού Πρωτοδικείου και της παλιάς Μεραρχίας, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο κ. Σιμιτσής μαζί τους Ανδρέα Καραγιώργη και Γιώργο Τσακίρη είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εμβληματικά αυτά κτήρια της Καβάλας.

«Υπάρχει ένα θέμα με τη στέγη του παλιού Πρωτοδικείου, η οποία υποχωρεί σιγά σιγά, γέρνει προς το εσωτερικό. Αν πέσει η στέγη δεν ξέρουμε τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο…»

«Η εισαγγελία προς τιμήν της αντέδρασε γρήγορα, διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ήδη το ένα κτήριο απ’ όσο ξέρω, το παλιό Πρωτοδικείο συγκεκριμένα, το επισκέφτηκε ένα κλιμάκιο μηχανικών της Πολεοδομίας μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γ. Γραμμένο, οι πληροφορίες του οποίου είναι αυτές που αναφέρω. Δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Πολεοδομία, απλώς όταν μπήκαν μέσα στο κτήριο και είδαν τα προβλήματα του, χτυπούσαν το κεφάλι τους οι άνθρωποι. Υπάρχει ένα θέμα με τη στέγη, η οποία υποχωρεί σιγά σιγά, γέρνει προς το εσωτερικό. Αν πέσει η στέγη δεν ξέρουμε τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο. Έχουμε ένα κτήριο ακόμη, το οποίο ακόμα δεν το έχουν δει, αυτό της παλιάς Μεραρχίας. Άρα λοιπόν είμαστε σε έναν καλό δρόμο, οι μηχανικοί θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα εντοπίσουν τα προβλήματα. Μιλάμε για μια διαρκή φθορά που υφίστανται αυτά τα δύο κτήρια, η οποία δεν ξέρει κανείς τι αποτελέσματα θα έχει σύντομα ή στο μέλλον», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κωστής Σιμιτσής.

«Φοβάμαι ότι ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, δεν βλέπω να του συμπαρίσταται κανείς…»

«Αυτό πρέπει να τα αποτρέψουμε και να αποδοθούν αυτά τα δύο κτήρια σε χρήση που να ταιριάζει προς την ποιότητα κατασκευής και προς την ιστορία τους. Πρέπει να τα διεκδικήσει ο δήμος Καβάλας. Είχαμε πει ότι σύντομα θα ανοίξουμε μία πλατφόρμα για να αρχίσουν να υπογράφουν οι Καβαλιώτες το αίτημα αυτό. Πρέπει να πιεστούν οι πάντες. Θυμίζω ότι τα κτήρια ανήκουν στην ΕΤ.Α.Δ. που και σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι καθόλου γενναιόδωρη προς την Καβάλα. Περιμένουμε αποτελέσματα, όχι μονάχα όμως από τον ίδιο τον δήμαρχο, να το πω αυτό. Φοβάμαι ότι ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, δεν βλέπω να του συμπαρίσταται κανείς από τους βουλευτές μας, από τους αντιπεριφερειάρχες, τον περιφερειάρχη. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να κινητοποιήσει όλη την κοινωνία. Δυστυχώς βλέπω να ασχολούνται μονάχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μερικοί Καβαλιώτες που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία των ζωντανών μνημείων της πόλης μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...