Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Ημέρα:

spot_img

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους βουλευτές και την Περιφέρεια

Μεγαλύτερη συμπαράσταση στον δήμαρχο Καβάλας, από τους τοπικούς βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειάρχη, για τη διάσωση του παλιού Πρωτοδικείου και της παλιάς Μεραρχίας, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο κ. Σιμιτσής μαζί τους Ανδρέα Καραγιώργη και Γιώργο Τσακίρη είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εμβληματικά αυτά κτήρια της Καβάλας.

«Υπάρχει ένα θέμα με τη στέγη του παλιού Πρωτοδικείου, η οποία υποχωρεί σιγά σιγά, γέρνει προς το εσωτερικό. Αν πέσει η στέγη δεν ξέρουμε τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο…»

«Η εισαγγελία προς τιμήν της αντέδρασε γρήγορα, διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ήδη το ένα κτήριο απ’ όσο ξέρω, το παλιό Πρωτοδικείο συγκεκριμένα, το επισκέφτηκε ένα κλιμάκιο μηχανικών της Πολεοδομίας μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γ. Γραμμένο, οι πληροφορίες του οποίου είναι αυτές που αναφέρω. Δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Πολεοδομία, απλώς όταν μπήκαν μέσα στο κτήριο και είδαν τα προβλήματα του, χτυπούσαν το κεφάλι τους οι άνθρωποι. Υπάρχει ένα θέμα με τη στέγη, η οποία υποχωρεί σιγά σιγά, γέρνει προς το εσωτερικό. Αν πέσει η στέγη δεν ξέρουμε τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο. Έχουμε ένα κτήριο ακόμη, το οποίο ακόμα δεν το έχουν δει, αυτό της παλιάς Μεραρχίας. Άρα λοιπόν είμαστε σε έναν καλό δρόμο, οι μηχανικοί θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα εντοπίσουν τα προβλήματα. Μιλάμε για μια διαρκή φθορά που υφίστανται αυτά τα δύο κτήρια, η οποία δεν ξέρει κανείς τι αποτελέσματα θα έχει σύντομα ή στο μέλλον», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κωστής Σιμιτσής.

«Φοβάμαι ότι ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, δεν βλέπω να του συμπαρίσταται κανείς…»

«Αυτό πρέπει να τα αποτρέψουμε και να αποδοθούν αυτά τα δύο κτήρια σε χρήση που να ταιριάζει προς την ποιότητα κατασκευής και προς την ιστορία τους. Πρέπει να τα διεκδικήσει ο δήμος Καβάλας. Είχαμε πει ότι σύντομα θα ανοίξουμε μία πλατφόρμα για να αρχίσουν να υπογράφουν οι Καβαλιώτες το αίτημα αυτό. Πρέπει να πιεστούν οι πάντες. Θυμίζω ότι τα κτήρια ανήκουν στην ΕΤ.Α.Δ. που και σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι καθόλου γενναιόδωρη προς την Καβάλα. Περιμένουμε αποτελέσματα, όχι μονάχα όμως από τον ίδιο τον δήμαρχο, να το πω αυτό. Φοβάμαι ότι ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, δεν βλέπω να του συμπαρίσταται κανείς από τους βουλευτές μας, από τους αντιπεριφερειάρχες, τον περιφερειάρχη. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να κινητοποιήσει όλη την κοινωνία. Δυστυχώς βλέπω να ασχολούνται μονάχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μερικοί Καβαλιώτες που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία των ζωντανών μνημείων της πόλης μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...