Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΕΥΑΚ: Οργασμός εργασιών, αλλά και βλαβών

Ημέρα:

spot_img

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η εκτίναξη των τιμών των υλικών και η καθυστέρηση παραλαβής τους, σε συνδυασμό με τις πολλές εργολαβίες που εκτελούν έργα σε πολλά σημεία της Καβάλας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα και αρκετές βλάβες, είναι μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας στην παρούσα χρονική περίοδο.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να υπάρχει επάρκεια νερού για όλους, ειδικά για τη θερινή περίοδο που ακολουθεί.  Τόνισε δε ότι βλάβες δυστυχώς θα υπάρχουν, λόγω των πολλών έργων που εκτελούνται, αλλά και λόγω διαρροών, ενώ συμπλήρωσε ότι οι βλάβες που γίνονται γνωστές στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αξιολογούνται και ιεραρχούνται, γι’ αυτό ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις να σημειώνονται καθυστερήσεις.

«Όλες οι εργολαβίες μαζί προκαλούν φόρτο εργασίας και στα δικά μας συνεργεία και αντίστοιχα ταλαιπωρία στους πολίτες…»

«Όντως αυτήν την περίοδο υπάρχει ένας οργασμός εργασιών, αλλά και βλαβών παράλληλα. Υπάρχουν πολλές εργολαβίες που εκτελούν έργα. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει δυο εργολάβους, έναν στην περιοχή της Κηπούπολης κι έναν στον Βύρωνα, κάνοντας συνδέσεις στο νέο δίκτυο ακυρώνοντας το παλαιό. Έχουμε άλλες δυο εταιρείες με οπτικές ίνες, η μια εκ των οποίων δουλεύει στην περιοχή της Νεάπολης κι η δεύτερη στον Βύρωνα. Παράλληλα, έχουμε και το έργο για το φυσικό αέριο που επίσης προκαλεί βλάβες, αλλά και ο εργολάβος της Δ.Ε.Η. που σκάβει στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου κι εκεί έχουμε βλάβες. Όλες οι εργολαβίες μαζί προκαλούν φόρτο εργασίας και στα δικά μας συνεργεία και αντίστοιχα ταλαιπωρία στους πολίτες», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Προσπαθούμε όσο πιο άμεσα, όταν προκαλείται μια βλάβη από τους εργολάβους που βρίσκονται στην πόλη να την αποκαθιστούμε…»

«Προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Από την περασμένη εβδομάδα δώσαμε λύση στην περιοχή του Βύρωνα, όπου κάθε καλοκαίρι είχαμε πρόβλημα με τη χρήση νερού. Ενισχύσαμε το δίκτυο από ένα δεύτερο σημείο στην 7ης Μεραρχίας, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα πίεσης στις πολυκατοικίες. Προσπαθούμε όσο πιο άμεσα, όταν προκαλείται μια βλάβη από τους εργολάβους που βρίσκονται στην πόλη να την αποκαθιστούμε, αλλά κι αυτό δημιουργεί όχληση στους πολίτες. Προχωρά ο δικός μας εργολάβος στο εμβληματικό έργο με νέα δίκτυα, κάνει συνδέσεις και σιγά σιγά θα αρχίσουν να ολοκληρώνονται τμήματα της πόλης και θα ακυρώνουμε το παλαιό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε προβλήματα με τα σπασίματα. Προχωρά επίσης και ο δεύτερος εργολάβος στο έργο του 1,5 εκ. ευρώ για τον τηλεέλεγχο – τηλεχειρισμό κι έλεγχο διαρροών, οπότε έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε τις πιέσεις και να μην έχουμε βλάβες στο δίκτυο», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Χρόνης.

«Δεν υπάρχει πλέον ευκολία στο να μπορούμε να παραλάβουμε υλικά – Στα μέταλλα οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Το πολυαιθυλένιο μόνο έχει πάρει 80% πάνω…»

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό της έλλειψης των υλικών που χρησιμοποιεί η επιχείρηση, αλλά και η εκτόξευση του κόστους για την αγορά τους.

«Δεν υπάρχει πλέον ευκολία στο να μπορούμε να παραλάβουμε υλικά. Για παράδειγμα έχουμε παραγγείλει σωλήνες πολυαιθυλενίου εδώ και δυόμιση μήνες και μας ήρθε ένα τμήμα της παραγγελίας μόλις χθες. Έχουμε παραγγείλει αναλώσιμα για τις αντλίες μας που καθυστερούν επίσης και οι τρεις εβδομάδες αναμονής γίνονται δέκα στο τέλος. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Πέρα από την ενεργειακή κρίση, υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των εργοστασίων παγκοσμίως. Παράλληλα έχουμε και το πρόβλημα με την εκτόξευση των τιμών στα υλικά αυτά. Στα μέταλλα οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Το πολυαιθυλένιο μόνο έχει πάρει 80% πάνω. Αυτοί με τους οποίους έχουμε συμβάσεις αδυνατούν σιγά σιγά να εκτελέσουν αυτές τις συμβάσεις. Οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει τα έργα αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρό πρόβλημα, καθώς ενώ έκλεισαν τιμές για να μας παρέχουν μια μεγάλη έκπτωση, πλέον δεν μπορούν κι αυτοί να εκτελέσουν τα έργα τους. Γενικά υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία», επισήμανε σχετικά ο Απόστολος Χρόνης.

«Αυτό που ζητάμε όμως εμείς από την πολιτεία, είναι να μας δώσει μόνιμο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 99 άτομα και χρειαζόμαστε άλλα 45 άτομα»

Αναφερόμενος τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ο κ. Χρόνης τόνισε: «Το πρόβλημα με το προσωπικό είναι διαρκές. Περιμένουμε στο τέλος του μήνα να μας έρθουν 12 άτομα, μέσω της «Κοινωφελούς Εργασίας». Αυτό που ζητάμε όμως εμείς από την πολιτεία, είναι να μας δώσει μόνιμο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 99 άτομα και χρειαζόμαστε άλλα 45 άτομα. Αυτό το προσωπικό δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι εύκολο για το υπουργείο να το κάνει κι έτσι να αντιμετωπίσουμε και την ανεργία. Όταν ο δήμος Καβάλας ήταν μόνος τους, χωρίς τη Δ.Ε. Φιλίππων, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είχε 165 άτομα προσωπικό. Εύκολα κατανοεί κανείς πόσο δύσκολα βγαίνει πλέον η δουλειά με 99 άτομα κι έναν ακόμη πρώην δήμο. Ζητάμε επιτακτικά μόνιμο προσωπικό, αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβαίνει. Οι φόβοι που εκφράζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι ότι το αφήνουν έτσι, ώστε σιγά σιγά να πάει σε ιδιώτη. Ακούγονται αυτά, τα απευχόμαστε. Δεν θέλουμε να πάει σε ιδιώτη το νερό. Είδαμε τι έγινε με τους ιδιώτες στην ενέργεια, δεν θέλουμε να το ζήσουμε σε ύδρευση και αποχέτευση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...