Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Απάντηση του Θ. Μουριάδη στην Αναστασία Ιωσηφίδου για την Καλαμίτσα

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Στους ισχυρισμούς της επικεφαλής της παράταξης «Ώρα δημιουργίας», Αναστασίας Ιωσηφίδου, σχετικά με την κυριότητα της Ακτής Καλαμίτσα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απαντά τα εξής:
    Όπως είναι στους πάντες γνωστό, τα τελευταία 38 χρόνια, το 1985, το Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα της Ακτής Καλαμίτσα, η οποία ήταν στην κυριότητα του ΕΟΤ, παραχωρήθηκε για 30 χρόνια, μέχρι το 2015, για χρήση, στον Δήμο Καβάλας.
    Πολύ πριν τη λήξη της περιόδου παραχώρησης, τόσο επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, όσο και επί δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα, ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε διαδοχικά αιτήματα παράτασης της περιόδου παραχώρησης.
    Το σχετικό αίτημα καταφαίνεται στην επιστολή του 2013 του τότε δημάρχου Κωστή Σιμιτσή προς την ΕΤΑΔ.
    Επίσης, καταγράφεται σε επιστολή προς την ΕΤΑΔ του τότε Αντιδημάρχου της διοίκησης Τσανάκα Φίλιππου Φιλιππίδη το 2014, και ακόμη καθαρότερα σε επιστολή προς την ΕΤΑΔ της τότε δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, το 2015, την οποία και δημοσιοποιούμε.
    Τέλος, στις 11 Απριλίου του 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο (αριθ. Απόφασης 261/2016) αποφάσισε την υποβολή αίτησης του Δήμου Καβάλας για παραχώρηση χρήσης του ακινήτου της Ακτής Καλαμίτσας
    Η κ. Ιωσηφίδου και ήταν παρούσα στη συνεδρίαση και ψήφισε θετικά, όπως φαίνεται στα πρακτικά που επίσης δημοσιοποιούμε.
    Όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, εάν η Ακτή Καλαμίτσα βρισκόταν στην κυριότητα του Δήμου, δεν θα υπήρχε ποτέ η ανάγκη παραχώρησής της από την ΕΤΑΔ, γεγονός που γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ η κ. Ιωσηφίδου, κι ως εκ τούτου η παραπάνω απάντηση ας χαρακτηριστεί ως μη οφειλόμενη.
    Είναι, τέλος ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί της κ. Ιωσηφίδου για την έφεση του Δήμου σε δικαστική απόφαση, διότι σίγουρα, διαβάζοντας τα σχετικά κείμενα, αντιλήφθηκε ότι η έφεση δεν αφορά στην κυριότητα του συνόλου της εν λόγω περιοχής, αλλά μόνο στην κυριότητα της έκτασης που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο κατά μήκος της Ακτής.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι μικροπωλητές των λαϊκών

    Σωτήρης Ιωαννίδης: Μεγάλη ζημιά προκαλεί το διαδίκτυο Σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν...

    Ποιες εκδηλώσεις θα συνδιοργανώσει η Π. Ε. Καβάλας

    Στην πρόσφατη Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής στις 20-03-2025 εγκρίθηκαν...

    Πανηγυρικές εκδηλώσεις μαθητών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

    Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου 2025, παρουσία...

    Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

    Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου 2025, παρουσία...

    Καβάλα: Σύλληψη για ηχορύπανση

    Συνελήφθη βραδινές ώρες της 21/22-3-2025 στην Καβάλα, από αστυνομικούς...

    Προβλήματα από την παχύρευστη «βλέννα» στο Θρακικό Πέλαγος

    Σωτήρης Ορφανίδης: Πρόκειται για το φαινόμενο της δημιουργίας αιωρούμενων...

    Οι ανοίκειες επιθέσεις χάριν της τοξικότητας

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Είναι πλέον φανερό πως η τοξικότητα...